0 Kč
×

PlayStation Plus přichází ve zcela novém kabátě

17.08.2022

PlayStation Plus byla již od počátku velmi zajímavá služba. Jedná se v podstatě o placené členství, které dává majitelům konzole PlayStation řadu zajímavých výhod. Před nedávném prošel celý systém poměrně velkým updatem, který nabízí řadu novinek a výhod. Podívejte se, co očekávat, jaké jsou ceny a co musíte udělat, abyste měli nárok na hry z PS1 i PS2!

PlayStation Plus

Co to vlastně PlayStation Plus je?

PlayStation Plus je měsíční předplatné, které umožňuje hráčům hrát online multiplayer na konzolích PS5 a PS4. Proto, abyste si zahráli proti někomu po síti je u většiny her naprostou nutností, takže si jej předplácí většina uživatelů. Původně služba vznikla na PS3 a od té doby stále běží. Nově však Sony přišlo s několika úrovněmi předplatného, které se liší jak cenou, tak celkovou nabídkou.

Mezi základní výhody patří přístup k vybraným titulům vždy po dobu jednoho měsíce zcela zdarma. Hráč si tak může osahat různé hry a poté se rozhodnout, zda mu skutečně stojí za to si je koupit. Dále jsou to slevy na hry a již zmiňovaný přístup k multiplayeru.

Titulů, ke kterým má předplatitel přístup, je celá řada. Podle toho, jakou úroveň předplatného máte, se liší i hry, které můžete vyzkoušet. Navíc členství PlayStation Plus Premium umožňují hrát i slavné pecky z celé historie PlayStationu. Takže se můžete těšit na hry, které jste hráli jako malí ještě na PS1, PS2 či PS3.

Změny, které by měly být blíž hráčům

Sony se novým modelem předplatného snažilo hráčům nabídnout různé možnosti přesně podle toho, co zrovna potřebují. Někteří hráči nepotřebují přístup ke starším hrám a vystačí si pouze s měsíční rotací volných titulů a dalšími výhodami. Pro ty je zde verze Essentials. Náročnější hráči, kteří chtějí maximální užitek ze své konzole se zase mohou rozhodnout, zda chtějí kompletní servis v podobě PlayStation Plus Premium nebo jim bude stačí trochu osekanější verze Extra.

Jaké jednotlivé varianty členství PlayStation Plus nabízí

Úplně základním předplatným je tzv. Essential. Ten hráči umožní přístup do multiplayeru ve všech hrách a také měsíční rotaci her k vyzkoušení zdarma. K tomu ještě Sony nabízí zajímavé slevy na vybrané herní tituly. A poslední velkou výhodou je cloudové úložiště o velikosti 100 GB přímo od Sony. Bohužel v rámci tohoto modelu nemá uživatel možnost hrát staré PlayStation hry. Tato funkce je pouze u verzí Extra a Premium.

PlayStation Plus

PlayStation Plus Essential vás vyjde měsíčně na 235 Kč, nebo 650 Kč rovnou na 3 měsíce anebo 1 560 Kč na celý rok.

Další variantou je PlayStation Plus Extra. Kromě výše zmíněných výhod navíc předplatitel získává přístup ke „Katalogu her“ a službě „Ubisoft Classics“. Katalog her znamená, že kromě měsíční rotace si můžete zahrát i vybrané tituly, které se vám po měsíci neztratí. Jsou zde vybrány jak pecky od Death Stranding či Red Dead Redemption 2, tak i nějaké méně známé, ale kvalitní hry.

Ubisoft Classics zase umožňuje zahrát si ty nejznámější herní série pocházející z tohoto francouzského studia. Mezi ně patří například Far Cry, Assassin’s Creed či The Division.

PlayStation Red Dead Redemption

PlaySstation Plus Extra vás vyjde na 365 Kč měsíčně, 1 040 Kč na 3 měsíce nebo 2 600 Kč na celý rok.

No a úplně poslední variantou je PlayStation Plus Premium. Tady hráč navíc dostává služby jako „Katalog klasiky“, „Zkušební verze her“ a možnost cloudového streamování. První zmiňovaný katalog klasiky dává možnost ponořit se do těch největších klasik na PlayStation už od doby PS1. Obsahuje jak oblíbené hity, tak i méně známé klenoty.

Zkušební verze her nabízí hráči vyzkoušet největší vybrané titulů po časově omezenou dobu. Pokud se ale hráč na konci rozhodne, že si hru zakoupí, všechny dosavadní úspěchy a pokroky se mu rovnou přenesou i do plné verze.

Cloudové streamování je velmi zajímavou službou. V podstatě znamená, že hráč nemusí hru přímo stahovat a zabírat si místo na disku. Jednotlivé tituly může hrát „vzdáleně“ neboli je streamovat přímo na svou konzoli. Je potřeba ale myslet na nutnost rychlého internetového připojení, protože v podstatě hrajete hru pouze po internetu. Také je dobré mít na paměti, že ne všechny tituly tuto funkci umožňují.

PlayStation Plus Horizon Forbidden

PlayStation Plus Premium předplatitele vyjde na 445 Kč měsíčně, 1 300 Kč na 3 měsíce a 3 120 Kč na celý rok.

Co tedy můžete očekávat

Nakonec jsme pro vás jednotlivé výhody různých členství shrnuli v přehledné tabulce, abyste věděli co a jak:

 

Essentials

Extra

Plus

Hry měsíce

Online multiplayer

Exkluzivní slevy

Exkluzivní obsah

Cloudové úložiště

Funkce Share Play

Kolekce ve službě PlayStation Plus

Herní nápověda

Katalog her

×

Ubisoft+ classics

×

Katalog klasiky

×

×

Zkušební verze her

×

×

Cloudové streamování

×

×

Cena
(měsíc / 3 měsíce / rok v Kč)

235 / 650 / 1560

365 / 1040 / 2600

445 / 1300 / 3120

 

S předplacenými kartami Sony PlayStation si dobijete virtuální peněženku, a díky tomu si můžete zaplatit služby PlayStation Plus nebo si koupit různé hry a doplňky. Kartu lze také darovat jako dárek.
 

Chci do herní zóny

Další aktuality

Vybrali jsme pro vás TOP 5 tabletů v DATARTu

Vybrali jsme pro vás TOP 5 tabletů v DATARTu

Najít ideální tablet leckdy může být oříšek! Abychom vám toto hledání ulehčili, připravili jsme pro vás výběr TOP 5 přístrojů, jež vás dostanou svým designem i funkcemi. Který z nich bude nejlepší na ...... Celý článek
Nejlepší mobily pro děti

Nejlepší mobily pro děti

Pořízení prvního mobilu patří k důležitým momentům dětského období. S jeho koupí je však spojená spousta otázek, jako třeba: nevystavuji své dítě zbytečně riziku? Je už zralý/zralá na telefon? Kolik d...... Celý článek
Recenze: Vysávejte a mopujte jedním tahem s vysavačem Bosch Unlimited Aqua

Recenze: Vysávejte a mopujte jedním tahem s vysavačem Bosch Unlimited Aqua

Dokonalou kombinaci výkonu a pohodlí představuje značka Bosch. Tyčový vysavač Unlimited Aqua BCS712HYG5 mopuje a vysává najednou s maximálním výkonem a neomezenou flexibilitou. Tuto novinku jsme pro v...... Celý článek
Jak na komáry: Odhalte praktické tipy, díky kterým s tímto hmyzem zatočíte

Jak na komáry: Odhalte praktické tipy, díky kterým s tímto hmyzem zatočíte

Léto, vlhké prostředí a komáři jdou neodmyslitelně dohromady. Tento dotěrný hmyz nás dokáže potrápit nejen doma, ale i při posezení na zahradě. Zjistěte, co odpuzuje komáry a jak se jich jednou provžd...... Celý článek
Co je to hotspot?

Co je to hotspot?

Potřebujete odeslat důležitý e-mail nebo dokončit objednávku, když tu náhle jak naschvál vaše Wi-Fi vypadne a vy jste bez internetu. Řešení je naštěstí jednoduché, stačí mít po ruce spolehlivý hotspot...... Celý článek