0 Kč
×

Vstávat a cvičit! – aplikace pro aktivní život

23.04.2022

Aplikace v mobilech usnadňují nebo zpříjemňují náš každodenní život. Jsou ovšem i takové, které ho pomáhají zkvalitnit. Ano, tušíte správně, jedná se o aplikace zaměřené na sport a zdraví. Právě jim jsme věnovali 3. díl našeho appkového seriálu. Takže protáhnout… a jdeme na to!

aplikace-pro-aktivni-zivot

O čem se dočtete:

Strava – mějte v tréninku přehled

strava

Věděli jste, že slovo sträva znamená ve švédštině snaha či úsilí? Název appky vám tedy napoví, že se jedná o aplikaci specializovanou na sport. Do Stravy (pro Android/Apple) jednoduše a pohodlně zaznamenáte data o své pohybové aktivitě, ať už jde o běh, cyklistiku, plavání či například běžkování.

V appce najdete informace o rychlosti, vzdálenosti, převýšení nebo spálených kaloriích. Své úspěchy a oblíbené trasy můžete sdílet s ostatními uživateli a účastnit se měsíčních výzev či soutěží

Nike Run Club – váš běžecký parťák

nrc

Běh patří do první desítky nejoblíbenějších sportů v České republice. Není proto divu, že profesionální aplikace zaměřená konkrétně na běhání má i u nás velký úspěch. Vychytaná je hlavně její univerzálnost, nováčkům totiž pomůže s běháním začít a zkušené sportovce v této zálibě dál motivuje.

Nejlepší na Nike Run Club (pro Android/Apple) je, že v tom nikoho nenechá samotného. Můžete trénovat i s experty z Headspace a kouči NRC, kteří vás běháním provedou. Navíc se lze spojit se všemi majiteli aplikace a zaběhat si spolu, ať jste sousedi, nebo bydlíte na opačných koncích světa.

Adidas Running by Runtastic – všechny aktivity na jednom místě

adidas

A dovolíme si nabídnout i aplikaci od konkurence. Zatímco Nike Run Club se soustředí do hloubky na běhání, aplikace Adidas Running by Runtastic (pro Android/Apple) necílí jen na něj (i když název může být trochu zavádějící). Program vám umožní trekovat na 90 různých sportů od jógy, procházek, přes běh, cyklistiku až k pořádnému posilování. 

Adidas Running by Runtastic využívá GPS pro přesné měření trasy. Rovněž v ní najdete informace o spálených kaloriích a srdečním rytmu. I zde se můžete účastnit virtuálních závodů a motivovat se tak vzájemně s ostatními uživateli

Relive – prožijte to znovu

relive

Při běhu se člověk občas až moc soustředí na dýchání, popřípadě svůj výkon obecně, a zapomíná si užívat krajiny okolo sebe. Od toho je tu aplikace Relive (pro Android/Apple). Z Google map zaznamenává 3D video příběhy, které si následně můžete prohlédnout a sdílet se svými přáteli. Je to snadné. Stačí nechat uložit svou venkovní aktivitu, přihodit pár svých fotek a aplikace udělá práci za vás.

Mimo to program také měří vaši rychlost na trase a ukáže vám váš osobní rekord, abyste měli chuť překonávat sami sebe. Uvidíte, že Relive bude bavit vás i vaše přátele.

7 Minute Workout – osobní trenér po ruce

7 minute workout

Dáte si rádi do těla, ale nebaví vás se věčně přehrabovat v hromadách videí na internetu? Potom budete určitě nadšení z 7 Minute Workout (pro Android/Apple). V jedné jediné aplikaci naleznete několik krátkých cvičení, která vás za vaši pravidelnou snahu uvedou do skvělé formy.

Kromě klasických workoutů program nabízí i pilates workouty. Přímo v aplikaci vám bude ke cvičení znít i povzbuzující hudba, což podstatně usnadňuje a zefektivňuje trénink.

Sweat (pro Android/Apple): Tato placená aplikace se skvěle hodí, pokud jdete do „fitka“ nebo máte domácí tělocvičnu. Obsahuje totiž tipy na cvičení i s vybavením.

MyFitnessPal – jste to, co jíte

myfitnesspal

Se zdravým životním stylem neodmyslitelně souvisí i kvalitní strava. Aplikace MyFitnessPal (pro Android/Apple) je užitečný pomocník pro všechny, kdo nemají čas zjišťovat složení každé potraviny, vypočítávat a zapisovat si její přesné výživové hodnoty. Appka funguje jako takový jídelní deníček.

V databázi najdete přes 14 milionů jídel, takže si snadno vyhledáte, co jste během dne jedli a jednoduše si to zaznamenáte. Program vám ukáže počet přijatých kalorií a množství důležitých živin. Můžete si nastavit, kolik kalorií za den chcete přijmout, abyste se dopracovali k požadovanému cíli, ať už si přejete zhubnout, přibrat, nebo zkrátka být si vědomi toho, co jíte.

EPP – pomáhejte pohybem

epp

Pohyb je pro mnoho z nás koníček (a možná i trochu závislost). Může ale také posloužit dobré věci. Skupina ČEZ vyvinula aplikaci, kde doslova pomáháte pohybem. Funguje jako klasický fitness tracker ukládající data o vaší fyzické aktivitě, jako je chůze, běh (i ten na běžícím pásu), lyžování nebo jízda na kole.

Kromě běžných údajů o rychlosti nebo trase vám navíc generuje body. Ty pak jednoduše pošlete na vámi vybraný projekt neziskových organizací, škol nebo obcí z nabídky. Když se jich za daný čas sesbírá dostatek, Nadace ČEZ pak konkrétní projekt podpoří… a to za to stojí, že? Navíc EPP (pro Android/Apple) funguje i offline, takže se nemusíte strachovat o datové připojení.

Asana Rebel – klidná mysl, zdravé tělo

asana rebel

Jóga si našla cestu k srdcím mnoha lidí a její obliba s hektičností doby stále narůstá. K jejím benefitům řadíme propojení mysli s tělem. Dále vědomé zklidnění a uvolnění, přirozené zpevnění svalů i lepší držení těla.

Asana Rebel (pro Android/Apple) nabízí přes stovku workoutů vytvořených kvalifikovanými cvičiteli jógy či fitness trenéry. Aplikace si bere za cíl dostat vás do formy, posílit a protáhnout vaše tělo. Dokonce vám může také pomoci shodit nějaké to nadbytečné kilo. Mimo jiné se jedná o zaručený relax kdykoli během dne. Jde sice o placenou aplikaci, ale z recenzí uživatelů vyplývá, že za těch pár korun stojí.

Zombies, Run! (pro Android/Apple): Jste jedním z přeživších zombie epidemie a máte nelehké úkoly jako shánět zásoby nebo zachraňovat přeživší. Zní to jako videohra, až na to, že budete její součástí vy osobně. Se sluchátky v uších si vychutnáte pořádný adrenalin kdekoliv na světě.

 Aplikace na hubnutí pro ženy / pro muže – už žádné výmluvy

aplikace na hubnutí pro ženy / muže

Aplikace na hubnutí pro ženy (pro Android) a Aplikace na hubnutí pro muže (pro Android) jsou koncipované tak, že zohledňují odlišnosti ve fyziologické stavbě mužů a žen. Například se více zaměřují na obecně problematičtější partie u každého z pohlaví.

Aplikace na hubnutí pro ženy obsahuje 2–7minutová cvičení ve 4 úrovních obtížnosti, zatímco ta pro muže nabízí 3 úrovně obtížnosti a 5–10minutová cvičení. Doba tréninku je zdánlivě krátká, ale každou vteřinu tak využijete efektivně. Také si můžete sami sestavit až 30cvikové sestavy, aby vás workouty maximálně bavily a staly se cestou k vašemu novému já.

Majitelé Apple zařízení najdou aplikace na hubnutí pro ženy i muže v App Store pod souhrnným označením Home Workout – No Equipments.

 

chci-novy-mobil

O užitečných aplikacích jsme pro vás připravili celý seriál. Další díly si můžete přečíst tady:

1. díl: Každodenní aplikace

2. díl: Správa financí a úspor

4. díl: Zdravý životní styl

5. dil: Cestování

6. díl: Kreativita

7. díl: Pro děti

8. díl: Komunikace

9. díl: Udržitelnost

10. díl: Pro seniory

Další aktuality

5 důvodů, proč chtít americkou lednici LG

5 důvodů, proč chtít americkou lednici LG

Když kapacita stávající lednice nestačí, je čas poohlédnout se po prostornějším spotřebiči. Může jím být moderní americká lednice od LG, která nabízí nejen elegantní design, ale i mnoho užitečných fun...... Celý článek
Nejlepší mobily pro seniory

Nejlepší mobily pro seniory

Hledáte kvalitní a jednoduchý mobil pro babičku či dědečka? Ten pravý telefon pro seniory nepřekypuje množstvím funkcí, vše je podřízeno spíše jednoduchosti a snadnému ovládání. Nabídka seniorských te...... Celý článek
Recenze: Insta360 X4 - 360° radosti

Recenze: Insta360 X4 - 360° radosti

Výlety, skok padákem, projížďka autem nebo jen rodinná dovolená? To vše bychom si přáli zachytit v prvotřídní kvalitě a akční kamera Insta360 X4 nám hodlá toto přání splnit. Oproti předchozí řadě bodu...... Celý článek
Jak (vy)čistit indukční varnou desku?

Jak (vy)čistit indukční varnou desku?

Čištění indukční varné desky je mnohem jednodušší než čištění plynového sporáku. Na hladké ploše bez záhybů a vystouplých míst se však i tak objevují skvrny po mastnotě, zbytky potravin a čas od času ...... Celý článek
Chytré brýle Ray-Ban Meta: Druhá generace a její vylepšení

Chytré brýle Ray-Ban Meta: Druhá generace a její vylepšení

Nové chytré brýle Ray-Ban Meta zaujmou hned několika způsoby. Na rozdíl od brýlí na virtuální realitu jsou skvělým doplňkem při běžném nošení a v mnoha směrech zastoupí chytrý telefon. Pokud jste rádi...... Celý článek