0 Kč
×

9 aplikací pro správu vašich financí a úspor

08.03.2022

Inflace i ceny letí vzhůru, kdy jindy byste měli začít řešit to, kolik měsíčně utratíte či uspoříte peněz. Ke správě financí mohou posloužit aplikace pro chytré telefony. My jsme pro vás proto vybrali hned několik aplikací pro snadnou správu vašich financí a úspor.

aplikace-pro-finance-a-uspory

O čem se dočtete:

Splid - rozdělte si účty s přáteli či rodinou

splid

 

Aplikace Splid (pro Android/Apple) se skvěle hodí pro případ, kdy máte spolubydlícího, jedete na dovolenou, nebo řešíte rodinné výdaje se svým partnerem. Jednoduše zadáte do aplikace částku, kdo ji uhradil a pak můžete vše jednoduše rozpočítat. Aplikaci Splid lze využít i třeba pro rozdělení účtu za večeři v restauraci.

Aplikace pracuje i offline, takže nemusíte být neustále připojení k internetu. Její rozhraní je jednoduché a přehledné. Vaše útraty a přehledy můžete jednoduše exportovat jako PDF či Excel dokument. Třešnička na závěr, aplikace Splid ovládá 150 různých měn, takže ji můžete využívat i se zahraničními kamarády!

Revolut - platební karta nejen pro cesty do zahraničí

revolut

 

Revolut (pro Android/Apple) vám pomůže spravovat vaše peníze v jediné aplikaci. Pomocí něj lze peníze posílat i přijímat, a to dokonce až ve třiceti měnách! Když si zažádáte o Revolut kartu, bude vám s ní umožněno platit dokonce i v zahraničí, a to za místní kurzy. Ty budou zpravidla výhodnější než kurzy, které vám nabídne banka.

Aplikace dále disponuje inteligentními nástroji, jenž pro vás vypracují rozpočtovou analýzu. Můžete si tak snadno nastavit limity své útraty či šetřit na dovolenou. Vše je jednoduché, intuitivní a především rychlé. Díky zaokrouhlování drobných za rok ušetříte i několik tisíc korun, o které byste jinak přišli.

Tip: pomocí Revolutu můžete také snadno nakupovat kryptoměny!

PayPal - zaručí bezpečnější platby na internetu

paypal

 

Aplikace PayPal (pro Android/Apple) nabídne snadné odesílání či přijímání peněz. Rovněž funguje v několika měnách (dokonce i krypto měnách), takže její používání je velmi jednoduché. Navíc pomocí PayPalu můžete zaplatit i spoustu elektronických služeb, jako je třeba Netflix, Spotify a další. Miliony obchodníků po celém světě přijímají platbu pomocí PayPalu.

K aplikaci můžete získat také fyzickou kartu a následně platit i u karetního terminálu. Peníze, které máte u PayPalu jsou v bezpečí, aplikace také podporuje vícefaktorové přihlášení, takže se k vašim financím nedostane nikdo cizí! 

Tipli - odměňte se za své nákupy

tipli

 

Tipli (pro Android/Apple) je česká aplikace, která funguje na principu tzv. cash backu. Nejdříve si v aplikaci vyberete obchod, přes který chcete nakoupit. Po kliknutí na daný obchod nakoupíte jednoduše a bez starostí. Poté, co dokončíte nákup, se vám odměna připíše na váš Tipli účet. Můžete tak z každého nákupu ušetřit několik procent, které si následně necháte poslat na běžný bankovní účet.

Obchodů v aplikaci Tipli je nepřeberné množství a další stále přibývají. Ačkoli od Tipli získáváte peníze za své nákupy, aplikace i její používání je zcela zdarma. Vedle cash backu se můžete těšit také na slevové kupóny a akce, díky kterým ušetříte ještě více peněz!

Crypto.com - vše pro správu vašich kryptoměn

crypto.com

 

Kryptoměny jsou stále běžnější součástí našich životů. Výhodou je, že existují projekty a aplikace, jako například Crypto.com (pro Android/Apple), pomocí kterých můžete kryptoměnu snadno získávat, a dokonce s ní i platit. Aplikace Crypto.com vám umožní nakupovat i prodávat kryptoměny, sledovat aktuální stav vašeho účtu a případně také procházet vaše výdaje z platební karty Visa.

Pomocí této aplikace je možné dokonce ušetřit! Pokud budete vlastnit dostatečný počet mincí CRO, lze mít služby jako je Netflix či Spotify zcela zdarma! Díky aplikaci také můžete získávat cashback z každé platby, kterou uskutečníte v kryptoměnách přes platební kartu Crypto.com.

eToro - investujte do cenných papírů

etoro

 

Aplikace eToro (pro Android/Apple) nabízí obchodování s cennými papíry. Jednoduše si vytvoříte obchodní účet u eToro a přes aplikaci můžete začít investovat. Výhodou je, že vám aplikace dovolí investovat do cenných papírů s nulovou provizí, takže za jednotlivé transakce nic neplatíte. 

Vedle cenných papírů vám eToro zprostředkuje také investování do jednotlivých kryptoměn. Jejich seznam se navíc postupně rozšiřuje. Než se pustíte do obchodování, doporučujeme, abyste prostředí aplikace prozkoumali pomocí demo účtu, kde získáte virtuální portfolio v hodnotě 100 000 dolarů.

Bankaroo - naučí vaše děti finanční gramotnosti 

bankaroo

 

Bankaroo (pro studenty Android/Apple, pro děti Android/Apple) osloví především mladší ročníky. Jedná se totiž o virtuální banku pro děti a studenty. Studentská verze je zdarma, za dětskou verzi zaplatíte 99 Kč. Aplikace pomůže dětem a studentům se lépe orientovat ve světě peněz. Bankaroo naučí děti spořit, rozhodovat se a také sledovat „běžné“ náklady.

Aplikace má přívětivé uživatelské prostředí, které bude dětem velmi blízké. Právě proto se rychle naučí s aplikací pracovat a lépe tak proniknou do tajů financí, nákladů, spoření a dalších oborů neslučitelně spjatých s financemi.

Debito - už nezapomenete zaplatit ani jeden účet

debito

 

Debito (pro Android/Apple) je aplikace, která vám pomůže udržet na uzdě nejen finance, ale také jednotlivé smlouvy a věrnostní karty. Pokud vše správně nastavíte, sama vás upozorní na to, že je potřeba něco zaplatit či vyřídit. V dnešní uspěchané době se tak jedná o skvělého pomocníka. 

Vedle sledování příjmů a výdajů u sebe budete také mít věrnostní kartičky do obchodů. Zbavte se zbytečných šanonů, papírových poznámek a excelových grafů. Jednoduše mějte vše pod kontrolou s aplikací Debito.

Správa financí, výdajů, rozpočtu, peněz - přehledně v jediné aplikaci 

sprava-financi-rozpoctu

 

Aplikace Správa financí, výdajů, rozpočtu, peněz (pro Android/Apple) od Innim Mobile Exp nabídne velmi účinný a propracovaný nástroj pro správu vašich financí. Můžete tak sledovat vaše příjmy a výdaje v jediné aplikaci. Navíc do ní vše jednoduše vložíte pouhým kliknutím.

Díky přehlednému rozhraní a barevným grafům hned uvidíte, jak si vaše rodinné finance stojí. Aplikace podporuje více měn a můžete si ji také snadno přizpůsobit vlastním potřebám. V případě potřeby si můžete do aplikace zanést také důležité připomínky, které vás upozorní například na nutnost úhrady faktury za telefon.

Tip: V případě, že máte firmu, využijte nástroj Caflou all-in-one systém přímo pro firmy, kde máte pod kontrolou celé cash flow vašeho podnikání. 

To byla ochutnávka našich oblíbených aplikací ze světa financí a úspor, které v naší redakci používáme a vřele je doporučujeme i vám.

chci-nový-mobil

O užitečných aplikacích jsme pro vás připravili celý seriál. Další díly si můžete přečíst tady:

1. díl: Každodenní aplikace

3. díl: Aktivní život

4. díl: Zdravý životní styl

5. dil: Cestování

6. díl: Kreativita

7. díl: Pro děti

8. díl: Komunikace

9. díl: Udržitelnost

10. díl: Pro seniory

Další aktuality

Přivítejte novinky od hudební ikony: Marshall Minor IV a Major V

Přivítejte novinky od hudební ikony: Marshall Minor IV a Major V

Každý, kdo má rád kvalitní zvuk, zná značku Marshall. O jejích kvalitách se ani nedá pochybovat, a proto můžeme rovnou přejít na věc a představit si její dvě novinky – Marshall Minor IV a Marshall Maj...... Celý článek
Nejlepší mobily pro děti

Nejlepší mobily pro děti

Pořízení prvního mobilu patří k důležitým momentům dětského období. S jeho koupí je však spojená spousta otázek, jako třeba: nevystavuji své dítě zbytečně riziku? Je už zralý/zralá na telefon? Kolik d...... Celý článek
Recenze: Vysávejte a mopujte jedním tahem s vysavačem Bosch Unlimited Aqua

Recenze: Vysávejte a mopujte jedním tahem s vysavačem Bosch Unlimited Aqua

Dokonalou kombinaci výkonu a pohodlí představuje značka Bosch. Tyčový vysavač Unlimited Aqua BCS712HYG5 mopuje a vysává najednou s maximálním výkonem a neomezenou flexibilitou. Tuto novinku jsme pro v...... Celý článek
Jak na komáry: Odhalte praktické tipy, díky kterým s tímto hmyzem zatočíte

Jak na komáry: Odhalte praktické tipy, díky kterým s tímto hmyzem zatočíte

Léto, vlhké prostředí a komáři jdou neodmyslitelně dohromady. Tento dotěrný hmyz nás dokáže potrápit nejen doma, ale i při posezení na zahradě. Zjistěte, co odpuzuje komáry a jak se jich jednou provžd...... Celý článek
Co je to hotspot?

Co je to hotspot?

Potřebujete odeslat důležitý e-mail nebo dokončit objednávku, když tu náhle jak naschvál vaše Wi-Fi vypadne a vy jste bez internetu. Řešení je naštěstí jednoduché, stačí mít po ruce spolehlivý hotspot...... Celý článek