0 Kč
×

Hoďte se do klidu s aplikacemi pro zdravý životní styl

10.05.2022

Chcete mít kontrolu nad svým životním stylem? S tím vám mohou pomoci aplikace do vašeho mobilního telefonu. Vybrali jsme jich pro vás hned několik, a to ty, které vám usnadní být fit a udržet si psychickou pohodu!

aplikace-pro-zdravy-zivotni-styl

O čem se dočtete:

Mé cíle, návyky a předsevzetí – váš motivační kouč

mé cíle_návyky_předsevzetí

Víte o činnostech, které byste měli dělat pravidelně, ale zatím je neustále odkládáte na dobu neurčitou? S touto aplikací se vám to skutečně povede. Změňte své cíle a dosáhněte svých předsevzetí! Aplikace funguje na principu diáře, do něhož si zapíšete své cíle, návyky a předsevzetí. Navíc vám mile ráda připomene, že je čas na danou aktivitu, takže nebudete mít šanci zapomenout.

Každý splněný úkol si poctivě zaznamenáte do kalendáře a až vám bude docházet motivace, můžete se ohlédnout zpátky, kde uvidíte kus vaší cesty, který vás přesvědčí v pokračování.

Tuto apku (pro Android) si můžete stáhnout zcela zdarma a být stejně jako my o krok blíž ke svému cíli. V případě, že vlastníte Apple nabízíme alternativní aplikaci, avšak s placenými prvky.

Kalorické tabulky – osobní výživový poradce

kalorické_tabulky

Hlídáte si svou váhu a chcete mít přehled o tom, co jíte? Tak to jsou pro vás Kalorické tabulky jako dělané. Budete je mít vždy po ruce, protože je aplikace (v češtině) dostupná i pro smartphony (pro Android/Apple), a lze ji propojit i s chytrými náramky a dalšími aplikacemi, které využíváte. 

Kalorické tabulky vám umožní každodenní evidenci vašeho denního příjmu a výdaje. Můžete si do nich zapisovat váš pohyb, veškeré potraviny a nápoje, na kterých si daný den pochutnáváte. Navíc je zápis velice jednoduchý.

Nemusíte totiž dopodrobna rozebírat každou surovinu například z vašeho oběda, stačí zapsat hotové jídlo, jeho váhu a kalkulačka vám vypočítá, jaké má vaše porce výživové hodnoty a pomůže vám udržet si pestrý a vyvážený jídelníček. Stejně je to i s pohybem. Byli jste si zaběhat? Napište čas a aplikace vám prozradí, kolik jste při pohybu spálili.

Výhodou aplikace je, že základní funkce jako základní výživové údaje a přístup do databáze potravin jsou k dostání zcela zdarma. Toužíte-li po prémiových možnostech, jako detailní statistiky, vzorové jídelníčky, analýza vašeho jídelníčku a další, budete si muset připlatit.

Jíme zdravě – když vám dojde inspirace v kuchyni

jíme_zdravě

Chcete být fit, ale nemáte mnoho nápadů na recepty, které by zapadaly do zdravého a pestrého jídelníčku? Inspirujte se v aplikaci v češtině Jíme zdravě (pro Android/Apple), kterou si můžete nainstalovat do svých smartphonů. 

V aplikaci můžete najít spoustu receptů, jež jsou zařazené do kategorií podle denní doby či surovin, naleznete zde i kategorii Nejnovější recepty, Oblíbené recepty a Recepty z kuchařek. Tato část je k dostání zdarma.

Pokud to ale s vařením myslíte vážně, přijde vám vhod připlatit si Premium, kde se můžete zúčastnit různých videokurzů, využít budete moci chytrý nákupní seznam, týdenní plánovač jídel nebo vám aplikace vybere recepty přímo pro vás.

Vodní kočka – je čas na drink

vodní_kočka

Ke zdravému životnímu stylu neodmyslitelně patří dodržování pitného režimu. Ani nám se ale občas nepovede pravidelně pít. Proto doporučujeme aplikaci Vodní kočka (pro Android/Apple), která vám bude v průběhu dne připomínat, abyste se napili. Zaznamenejte vždy nápoj, který jste vypili, do Vodní kočky. Na výběr budete mít objem v rozmezí od 10 ml až po 1950 ml.

Samozřejmostí je široká nabídka nealkoholických nápojů, od kávy přes čaje, limonády, až po vlastní nápoj. Pokud bude vaše Vodní kočka žíznivá, zašle vám notifikaci a připomene, že je čas na drink.

The Mindfulness App – meditujte až do úplného zenu

the_mindfulness_app

Cesta k úplnému prožívání přítomného okamžiku může být velice náročná. Postupem času se ale každý může dostat do cíle. S tím vám může pomoci aplikace Mindfulness, která je opravdu pro každého, kdo chce nebo směřuje k uvědomění, jasnosti a akceptaci stávající situace. Stačí zvolit, jak na tom jste s meditací, a na co se chcete soustředit.

Redukce stresu, lepší soustředění, umění meditovat, upevnění vztahů, práce s emocemi nebo vše dohromady? Vyberte si vaše preference, dny a čas, kdy chcete meditaci provádět a dále už jen následujte aplikaci. Většina obsahu aplikace (pro Android/Apple) je zdarma, ale za poplatek můžete získat prémiové služby.

Smiling Mind – aby se vaše mysl usmívala

smiling_mind

Aplikace Smiling Mind (pro Android/Apple) vám pomůže zklidnit mysl nejen vaši, ale také vašich dětí nebo třeba studentů. Právě v tom je hlavní rozdíl mezi aplikací Smiling Mind a výše zmíněnou The Mindfulness. Programy jsou určené pro dospělé, dospívající, školní či pracovní programy. Na úplném začátku odpovíte na pár otázek, podle kterých vám bude přiřazen personalizovaný program.

Na výběr poté budete mít spoustu možností, kterými vás aplikace provede. Meditace pro lepší spánek, každodenní meditace, neřízené meditace a aktivity k podpoře vylepšení vztahů. Tuto aplikaci tedy můžete využít i pro edukativní účely.

InnerHour: Selfcare Therapy – stane se vaším oblíbeným terapeutem

InnerHour

V této aplikaci (pro Android/Apple) vás čeká hned několik okruhů, na které se můžete soustředit. Od kvalitního spánku, přes zvládání vzteku, až po umění být šťastnější. Při terapiích se vás aplikace snaží navést k pochopení vašeho problému.

Na závěr vám připraví personalizovaný plán. V něm jsou popsané cvičení a aktivity, které vám pomohou dosáhnout vašich cílů, ať už jde o boj s úzkostmi, překonávání deprese či cesta ke šťastnému životu. Tento plán získáte jedině za poplatek. 

Calmio – hoďte se do klidu

calmio

Calmio (pro Android/Apple) se snaží zlepšit spánek, zmírnit stres a posílit psychiku prostřednictvím řízených meditací. Projít můžete hned několika kurzy. Pokud jste úplný začátečníci, přijde vám vhod volně dostupný základní kurz, v němž se dozvíte, jak na primární meditování.

Pak už je jen na vás, zda budete chtít pokračovat v dalších kurzech. Práce s emocemi, rozvíjení laskavosti a mnohem více můžete získat zakoupením prémiové verze

Calmio je vůbec první česká meditační aplikace podložená vědou. Příjemný hlas vás provede praktickými metodami, jak uklidnit mysl, zapracovat na emocích a žít teď a tady.

VOS – Deník a dechové cvičení – psycholog na telefonu

VOS

VOS, aplikace v češtině, vám pomůže s každodenním budováním psychické rovnováhy. Aplikace (pro Android/Apple) je navržena profesionálními psychology a terapeuty. Na začátku se vás aplikace (dostupná i v češtině) zeptá, jaké aspekty vašeho života chcete změnit.

Na vás už pak je pouze věnovat každý den pozornost vašemu duševnímu stavu – budete si moci zaznamenávat svou náladu, zapisovat do chytrého deníku, pracovat na dechových cvičeních, krátkých meditacích, denních akvizičních výzvách nebo se můžete zastavit nad afirmacemi.

Všechny tyto aktivity jsou zdarma. Pokud si připlatíte za prémiovou verzi, můžete se svěřit se svými trablemi psychologickým poradcům na chatu.

Wim Hof – Making you strong, healthy and happy – ve zdravém těle zdravý duch

wim_hof

V dnešní době už asi každý slyšel o muži jménem Wim Hof, který je známý svou odolností vůči chladu. Jeho metoda vás dokáže navést ke zlepšení odolnosti na chlad a celkově k upevnění imunity. Tato aplikace (pro Android/Apple) byla vytvořena právě na základě principů Wim Hof metody. Jedná se o průvodce dechovými cvičeními, meditací a otužováním.

Díky této aplikaci se tedy můžete naučit a upevnit techniky zmíněné metody, zaznamenávat vaše výsledky do kalendáře a sledovat tak pokrok. Během cvičení vás může provázet hlas samotného Wima. A dokonce se můžete dozvědět více o vědeckých studiích, které aplikaci validovaly. Aplikace je nezpoplatněná a v angličtině, samozřejmostí je také placená prémiová verze.

Sleep Monitor: Sledování spánku – dejte zelenou klidnému spaní

sleep_monitor

Máte-li problémy se spánkem, bude pro vás aplikace Sleep Monitor (pro Android/Apple) ta pravá, stejně jako pro nás. Jak už samotný název napovídá, aplikace podrobně zaznamenává váš spánkový cyklus. Navíc po náročné noci budete přesně vědět, kdy jste začali chrápat, skřípat zuby či mluvit. Kvalitu vašeho spaní můžete sledovat či porovnávat v týdenních a měsíčních statistikách.

Při usínání vás ukolébá uklidňující hudba, která vám také zajistí klidnou noc. A navíc se aplikace pyšní inteligentním budíkem, díky němuž pro vás už nebude ranní vstávání šok, protože vás probouzí pomalu a postupně. Aplikace je bezplatná, užít si ale můžete i zpoplatněný Sleep Monitor Pro.

 

chci-novy-mobil

O užitečných aplikacích jsme pro vás připravili celý seriál. Další díly si můžete přečíst tady:

1. díl: Každodenní aplikace

2. díl: Správa financí a úspor

3. díl: Aktivní život

5. dil: Cestování

6. díl: Kreativita

7. díl: Pro děti

8. díl: Komunikace

9. díl: Udržitelnost

10. díl: Pro seniory

Další aktuality

Amazfit: 7 dobrých důvodů, proč zvolit právě tyto chytré hodinky

Amazfit: 7 dobrých důvodů, proč zvolit právě tyto chytré hodinky

Chytré hodinky jsou dnes v módě a nosí je každý, od náruživých sportovců v těsných trikotech po bankéře v oblecích na míru. Podívejte se s námi na sedm důvodů, proč byste při pořizování smart watch ro...... Celý článek
Jak vybrat chytré hodinky?

Jak vybrat chytré hodinky?

Doba jde neustále kupředu, takže i na první pohled zcela běžné hodinky nabídnou nespočet informací a funkcí. Smart watch neboli chytré hodinky jsou stále oblíbenější a na trhu najdete nejrůznější mode...... Celý článek
Co víme o Samsung Galaxy Z Fold6, Z Flip6, Watch7, Watch7 Ultra, Buds3 a Buds3 Pro?

Co víme o Samsung Galaxy Z Fold6, Z Flip6, Watch7, Watch7 Ultra, Buds3 a Buds3 Pro?

Podívejte se s námi na neověřené informace a úniky ohledně očekávaných smartphonů a nositelné elektroniky Samsung. Přijde Galaxy Z Fold ve dvou verzích? Co nabídnou nové Watch? Již několik let ...... Celý článek
Jak vyrobit hmyzí hotel?

Jak vyrobit hmyzí hotel?

Už jste někdy slyšeli o pojmu hmyzí hotel? Tento domeček si můžete snadno postavit i svépomocí a přivítat tak hmyzí návštěvníky na své zahradě. Jednotlivé rostliny vám jistě poděkují a budou se těšit ...... Celý článek
GeForce RTX  AI: Co je umělá inteligence a jak si vybrat AI notebook?

GeForce RTX AI: Co je umělá inteligence a jak si vybrat AI notebook?

Některé straší, jiným pomáhá. Umělá inteligence (AI) si za poslední roky vybudovala ve světě elektroniky a počítačů silné jméno. Umí toho opravdu hodně - s její pomocí můžete pracovat na vlastních pro...... Celý článek