0 Kč
×

Chat GPT-4o – Einstein pro všechny

18.07.2024

Představení Chatu GPT-4o přineslo hned několik novinek a umělá inteligence je zase o kus blíž nám lidem. Nejnovější verze jazykového modelu vyvinutého společností OpenAI nabízí výrazná vylepšení oproti svému předchůdci. Řeč je o poskytování kvalitnějších, přesnějších a především lidštějších interakcí. Velmi vítanou novinkou je také zpracovávání médií.

Chat GPT 40

Zásadní vylepšení

Chat GPT-4o přichází s několika revolučními změnami, které zlepšují uživatelský zážitek a rozšiřují možnosti jeho použití. Na rozdíl od verze 4, je Chat GPT-4o dostupný všem, tedy i neplatícím uživatelům.

Lepší porozumění kontextu

Nový model je schopen lépe porozumět dlouhým konverzacím a udržet v paměti odpovědi napříč celým dialogem. To znamená, že uživatelé mohou vést delší a složitější rozhovory, aniž by se narušil kontext.

Chat GPT-4o je vysoce efektivní rádce, kterého můžete mít zdarma na webovém prohlížeči nebo jako mobilní aplikaci.

Důraz na přesnost a spolehlivost

Díky rozsáhlému tréninku na rozmanitějších datech nabízí Chat GPT-4o přesnější a spolehlivější odpovědi. Projevuje se to především v generování složitějších odpovědítechničtějších dotazů nebo při poskytování odborných informací.

Chat GPT-4o si poradí i s médii

Velkou novinkou jsou nové schopnosti modelu v oblasti práce s médii. Uživatelé mohou nyní využívat Chat GPT k analýze a generování obsahu v různých formátech, jako jsou obrázky nebo videa.

Dokáže také zpracovávat informace nejen z textů, ale i z multimediálního obsahu. Nyní mají uživatelé možnost nahrát do modelu obrázek a využít Chat GPT k jeho analýze. Nebo dokáže vytvořit příběh k nahrané ilustraci.

Při vložení obrázku Chat GPT-4o sám vyhodnotil, že se jedná o Maslowovu pyramidu potřeb a začal generovat obsah na dané téma.

Přirozenější interakce

Nová verze modelu přináší schopnost lépe napodobit lidskou konverzaci, což znamená přirozenější a plynulejší komunikaci. Tím, že dokáže pracovat s pamětí zadávaných příkazů, dává uživatelům pocit, že komunikují s inteligentním asistentem, který skutečně rozumí jejich potřebám.

Vícejazyčná podpora

Chat GPT-4o rozšiřuje své jazykové schopnosti a nabízí podporu pro více jazyků, což umožňuje další řadě uživatelů komunikovat v jejich mateřském jazyce. Skvělá zpráva je, že mezi podporovanými jazyky je zařazena i čeština.

Přístup k odkazům na webu

Model má také schopnost analyzovat obsah ze zadaných odkazů, což mu umožňuje získávat a využívat informace z webových stránek. Tímto způsobem může nabídnout přesné a relevantní odpovědi na dotazy uživatelů, což značně zvyšuje jeho efektivitu při poskytování online asistence.

Porovnání obsahu pomocí Chatu GPT-4o ze dvou webových odkazů.

Možnost sdílení chatu mezi více uživatelů

GPT-4o přináší nové možnosti spolupráce v reálném čase, což je klíčové pro efektivitu týmových prostředí. Integrace AI do nástrojů pro řízení projektů umožňuje automatizované plánování, distribuci úkolů a monitorování pokroku. Tím se zajišťuje plynulá spolupráce mezi členy týmu a zvyšuje se schopnost reagovat v reálném čase na změny v průběhu projektu.

Jak se Chat GPT-4o používá?

Používání Chatu GPT-4o je snadné a intuitivní. Uživatelé mohou začít konverzaci jednoduše zadáním otázky nebo požadavku na webové stránce chatgpt.com, případně použít mobilní aplikaci. Umělá inteligence je schopna reagovat na širokou škálu dotazů, od technických specifikací přes osobní asistenci, až po kreativní psaní.

Mobilní aplikace

Chat GPT je dostupný také prostřednictvím mobilní aplikace, což zvyšuje jeho dostupnost a praktičnost. Uživatelé mohou s modelem komunikovat kdykoli a kdekoli, což se významně hodí například na cestách, kdy Chat GPT dokáže rychle reagovat i na mluvené slovo v cizím jazyce. Model se dá využít také k procvičování nejen již zmíněných cizích jazyků, ale také matematiky. Nově si pamatuje historii zadávaných dotazů, takže může plynule navázat na probranou látku, u které skončil minule.

***

Další aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme...... Celý článek
Jak vybrat žehličku na vlasy?

Jak vybrat žehličku na vlasy?

Kvalitní žehlička na vlasy pracuje přesně tak, jak právě chcete – jednou vlasy vyrovná a dodá jim úžasný lesk, jindy zase vytvoří moderní vlny jako ze salonu. Jak vybrat žehličku na vlasy, která bude ...... Celý článek
Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Práce s nožem a přesné krájení surovin jsou snad první dovednosti, které se vyučují na kuchařské škole. Co když vám ale prozradím, že existuje rychlejší, pohodlnější a bezpečnější cesta, jak získat v ...... Celý článek
Chat GPT-4o – Einstein pro všechny

Chat GPT-4o – Einstein pro všechny

Představení Chatu GPT-4o přineslo hned několik novinek a umělá inteligence je zase o kus blíž nám lidem. Nejnovější verze jazykového modelu vyvinutého společností OpenAI nabízí výrazná vylepšení oprot...... Celý článek
Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple ukázal 11. června na své Keynote hned několik novinek. Mezi ně patří revoluční iOS 18 i nové operační systémy pro Apple Watch, iPady a Macy. V závěru prezentace byla představena umělá inteligenc...... Celý článek