0 Kč
×

GTA 6: Nejočekávanější hra na světě vás pohltí dosud nejdetailnější grafikou

06.01.2024

Kdo by ji neznal. Grand Theft Auto, legenda mezi herními tituly, která si získala popularitu a nehynoucí slávu již svým debutem. V kuloárech se spekulovalo už o šestém pokračování. Sam Houser, zakladatel RockStar Games a společnosti, která hru vyvíjí, tyto domněnky potvrdil. A že se máte na co těšit. Více už však v našem článku.

gta 6 trailer
Zdroj: RockStar Games

Rocková hvězda ve světě her

RockStar Games je herní společnost (dceřiná společnost Take-Two Interactive Software, Inc.), která stojí za vznikem nejpopulárnější hry na světě, Grand Theft Auto. Přesné datum vydání jejího šestého pokračování (GTA 6) je nejočekávanější událostí herního světa. Dokonce už unikly i první vlaštovky. Známe nejen četné gameplay fotky, ale i několik technických faktů. GTA 6 pravděpodobně poběží na enginu RAGE, v 1440p nativním 4K / 30 fps rozlišení (60 fps je otázkou).
Spekulace se vedou i ohledně dostupnosti. Je možné, že novinku si budete moci zahrát už na novém PS5 nebo Xboxseries. PC verze je rovněž avizována, ovšem se zpožděním.

První trailer je venku

První oficiální trailer byl naplánován na 5. prosince 2023 v 9 hodin ráno (standardního východoamerického času). Z důvodu úniků informací, které ve vteřině obletěly svět, společnost trailer zveřejnila již 4. prosince. A jaký tedy byl? Naprosto fantastický! Grafika je opravdu neskutečná. Celou dobu máte otevřená ústa, protože něco tak dokonalého jste ve hře ještě neviděli. V některých pasážích jsou záběry, pravděpodobně přímo ze hry, téměř k nerozeznání od reality. Mimika postav je brilantně propracovaná do těch nejmenších detailů. Jejich chůze, kompletní vizualizace prostředí, lidí a zvířat je více než věrohodná, nemluvě o detailně propracovaných prvcích, jako je voda či destrukce vozidel apod. Vlny, odlesky, konzistence, to všechno si budete maximálně užívat a nevěřícně kroutit hlavou nad tím, kam se technologické možnosti a schopnosti vývojářů z RockStaru tentokrát posunuly.

Co trailer prozradil ohledně děje?

S největší pravděpodobností se opět ocitneme ve světě inspirovaném Miami na Floridě, ve městě Vice City, jako tomu bylo ve čtvrtém volném pokračování GTA. Očekávejte odkazy na reálné události i slavné osobnosti. Hra by měla pozvolna navazovat na GTA 5. Jen už to nebudou 80. léta, ale současnost. Užijete si nádherné noční scény, dokonalou hru světel, stínů a jejich odrazů (díky ray tracingu), noční kluby, v nichž to žije, známou South Beach, ostrovy Biscayne Island, ostrůvky Ventian Islands, budovy inspirované těmi skutečnými v Miami, jako je kupříkladu 1500 Ocean Drive nebo Royal Palm South Beach, ale i lechtivé scény a mnoho dalšího. A možná se vydáte i daleko za hranice města, protože odhadovaná velikost herní mapy je až 360 km2.

V traileru poznáme hlavní postavy Jasona a Luciu. Ano, Luciu. První hratelnou ženskou postavou v celé sérii GTA, kterou v upoutávce vidíme ve vězení. Další postavy jsou otázkou. Mnoho oblíbenců z předchozích dílů zůstává pro většinu fanoušků zatím jen zbožným přáním. Grand Theft Auto 6 se na piedestalu her ocitne také unikátní délkou hlavní dějové linie, která by měla trvat přibližně 70 až 80 hodin, což je ve srovnání s jinými hrami více nežli nadprůměr. Stejně tak se dalo očekávat, že jednu z hlavních rolí budou hrát sociální sítě a jejich vliv na životy postav a svět, jak ho známe.

GTA 6 screenshot
Zdroj: RockStar Games

V roce 2025 to vypukne!

Vydání pokračování nejočekávanější hry na světě vyjde pravděpodobně v roce 2025. Alespoň tak to prozatím avizuje herní společnost. Přesnější datum zatím nikdo nezná. Už teď ale víme, že byste si měli připravit pořádnou porci volného času.

A co fanoušci?

Nemohou se dočkat! Když studio RockStar potvrdilo vydání pokračování GTA, mezi fanoušky této hry to způsobilo doslova mega šílenství. Fandové Grand Theft Auto, přinejmenším na všech sociálních sítích, denně tipují přesné datum vydání hry. Hráči po celém světě živě diskutují o všem, co se hry týká. Předmětem diskusí nejsou jen populární postavy a jejich činy, možný vývoj příběhu či špičková grafika, která nemá obdoby, ale rovněž spekulace o tom, kam povedou jejich první kroky nebo s jakou postavou budou hrát. Někdo touží například ukrást policejní auto, navštívit vojenskou základnu nebo striptýzový klub. Splněny budou dozajista mnohé hráčské sny, i ty vaše.

***

Další aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme...... Celý článek
Jak vybrat žehličku na vlasy?

Jak vybrat žehličku na vlasy?

Kvalitní žehlička na vlasy pracuje přesně tak, jak právě chcete – jednou vlasy vyrovná a dodá jim úžasný lesk, jindy zase vytvoří moderní vlny jako ze salonu. Jak vybrat žehličku na vlasy, která bude ...... Celý článek
Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Práce s nožem a přesné krájení surovin jsou snad první dovednosti, které se vyučují na kuchařské škole. Co když vám ale prozradím, že existuje rychlejší, pohodlnější a bezpečnější cesta, jak získat v ...... Celý článek
Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

Zbožňujete atmosféru letního kina? Pokud ano, nemusíte cestovat daleko. Domácí letní kino si můžete vytvořit i ve vaší zahradě nebo na terase a kdykoli si užít dobrý film se svými nejbližšími. Co bude...... Celý článek
Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple ukázal 11. června na své Keynote hned několik novinek. Mezi ně patří revoluční iOS 18 i nové operační systémy pro Apple Watch, iPady a Macy. V závěru prezentace byla představena umělá inteligenc...... Celý článek