0 Kč

10 nejlepších her, které si zahrát v roce 2024!

14.10.2024

Nemůžete se rozhodnout, do které PC hry se ponoříte? Rozumíme vám, vždyť jenom letos vyšly pecky jako Black Myth: Wukong, Warhammer 40,000: Space Marine nebo dlouho očekávané DLCčko Elden Ring: Shadow of the Erdtree. A to rozhodně není všechno! Sestavili jsme pro vás žebříček TOP 10 nejlepších her pro rok 2024, které si můžete zahrát.

Nejlepší PC hry

Poslední roky byly TOP hry na PC nevídaně bohaté a pěkně nás rozmlsaly. Tolik různých světů, tolik příběhů, i grafika zase o kus pokročila, takže srdce nejednoho gamera zaplesalo. Ale je tu jeden „problémek“ – do které PC hry se na svém herním počítači (nebo na konzoli) ponořit jako první?

Sestavili jsme žebříček nejlepších počítačových her, které si v roce 2024 musíte vychutnat. Jsou mezi nimi už zmíněné novinky, ale taky loňské bestsellery nebo stálice typu Dota 2. Tak zahřát grafické karty, pojďme na to!

Nejlepší hry na PC 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Black Myth: Wukong (2024)

Black Myth: Wukong je RPG inspirované čínskou mytologií, které se okamžitě stalo jednou z nejhranějších her roku. Hráči se vžijí do role opičího krále Sun Wukonga a vydají se na epickou cestu plnou mýtických nepřátel. Hra vyniká nejen dynamickými boji, ale i dechberoucí grafikou díky Unreal Engine 5. Díky tomu patří mezi aktuálně nejoblíbenější RPG hry na PC a tento titul si užijou i fanoušci soulslike her.

herní klávesnice

2. Counter-Strike 2 (2023)

Counter Strike 2 nabízí aktualizovanou grafiku na Source Engine 2, což přináší realističtější prostředí a lepší fyziku. Ikona střílečkového žánru zachovává známý herní systém, ale přidává nové mapy, vylepšené mechaniky a pokročilý matchmaking. Pokud máte rádi střílečky a zároveň strategické hry na PC, kde hrajete v týmu, nové CSko by vás nemělo minout.

3. Elden Ring: Shadow of the Erdtree (2024)

Jak jsme psali už dříve ve speciálním článku, v roce 2024 jsme se konečně dočkali Elden Ring DLCShadow of the Erdtree. Hra se odehrává ve fantasy světě, vy se snažíte zastavit chaos a dát světu zase řád. Rozšíření přidává do hry novou oblast, nové nepřátele a nový příběh. Hráči mohou očekávat podobnou porci zábavy, jakou přinesla původní hra. Elden Ring DLC se povedlo!

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Vyberte si Elden Ring:

Elden Ring Xbox

Elden Ring: Shadow of the Erdtree PS5

Elden Ring: Shadow of the Erdtree Xbox

4. Warhammer 40,000: Space Marine 2 (2024)

Nový díl Warhammer 40 000 Space Marine 2 navazuje na úspěch svého předchůdce z roku 2011. Tyto akční hry na PC a konzole vás zavedou do krutého světa Warhammeru, kde se v roli vesmírného mariňáka pustíte do boje proti hordám. Hra nabízí boje z pohledu třetí osoby, dechberoucí prostředí a úchvatné akční scény, které dělají z tohoto titulu must-play pro všechny fanoušky akčních her.

5. Baldur's Gate 3 (2023)

Máte rádi opravdu kvalitní RPG hry na PC? Baldur's Gate 3 navázal na odkaz původní série z devadesátých let. Reboot přinesl fantastický příběh, propracované postavy a nové možnosti. Hráči mohou očekávat klasickou tahovou taktiku, ale s moderními vylepšeními a skvělou grafikou. Baldur's Gate 3 je důkazem toho, že kvalitní RPG jde stále dělat inovativně.

PC hry

6. Dota 2 (2013)

I přes své stáří více než 10 let se Dota 2 řadí mezi nejpopulárnější hry na světě. Byla vydána v roce 2013 a od té doby se neustále aktualizuje. Hráči se prostřednictvím strategické hry na PC zapojují do taktických bitev pěti proti pěti, kde o vítězství rozhoduje týmová spolupráce. Díky pravidelným aktualizacím a obrovské komunitě je Dota 2 stálicí na turnajových scénách.

7. PUBG: Battlegrounds (2017)

Mezi TOP hry na PC patří i „pabdží“. Tento počin odstartoval celosvětovou popularitu battle royale her. Hra staví na jednoduchém konceptu – jednotliví hráči jsou vysazeni na ostrově a bojují o přežití, dokud nezůstane jen jeden. Pokud hrajete na týmy, tak jeden tým. Jestli milujete akční hry na PC, není co řešit.

8. Satisfactory (2024)

Pro fanoušky budovatelských a simulátorových her je Satisfactory darem z nebes. Tato hra vás postaví do role inženýra na cizí planetě, kde budujete obrovské průmyslové komplexy. Díky nekonečným možnostem automatizace a inovativních vylepšení je Satisfactory hrou, kterou si oblíbí všichni, kteří milují kreativitu, management a optimalizaci.

herní volant

9. Naraka: Bladepoint (2021)

Omrzelo vás PUBG? Tak Naraka je fakt nářez! Battle royale titul s bojovým systémem zaměřeným na zbraně na blízko a parkour nabízí rychlou a dynamickou akci v prostředí inspirovaném východoasijskou kulturou. Naraka přinesla do battle royale světa svěží vítr, a to díky postavám, které mají unikátní schopnosti, a taky díky propracovanému systému boje.

10. Alan Wake 2 (2023)

V roce 2023 se vrátil Alan Wake v dlouho očekávaném pokračování. Nový díl rozvíjí příběh hororového spisovatele, který se opět ocitá v boji s temnými silami. Hra nabízí atmosférické hororové prvky, skvělou grafiku a napínavý příběh. Ten vás udrží v napětí od začátku až do konce, to si pište.

Vyberte si Alan Wake 2:

Alan Wake 2 Xbox

Alan Wake 2 PS5

Tak to byly nejlepší hry na PC a konzole pro rok 2024. Ze seznamu nám trochu vypadly závodní hry na PC, sportovní hry na PC, nebo válečné hry na PC, ale na ty se zaměříme zvlášť a pořádně třeba někdy jindy.

A teď už zapnout herní PC, PlayStation nebo Xbox a jde se pařit!

Chci do herní zóny

Související články:

Elden Ring: Shadow of the Erdtree, největší rozšíření od herního giganta

Playstation 5 Pro ‒ extra výkon do vašeho obýváku

NVIDIA DLSS – technologie, která přináší hráčům extra herní výkon zdarma!

Úroda volá, sedněte za volant Thrustmaster T128 Farming Pack

Další aktuality

ETA Mimi: Ta nejlepší péče pro vaše nejmenší

ETA Mimi: Ta nejlepší péče pro vaše nejmenší

ETA představuje zcela novou kolekci Mimi, která usnadní péči o ty nejmenší. A najdete v ní vše – od chytré chůvičky až po multifunkční přístroj na přípravu kojenecké stravy. Díky těmto šikovným pomocn...... Celý článek
Chybové kódy praček

Chybové kódy praček

Taky si někdy přejete, aby vaše spotřebiče uměly mluvit? Pak by vám mohly říct, co je trápí a vy byste jim pomohli i sami. Naštěstí nám ale svoje těžkosti svěřují tzv. chybovými kódy. Vyznat se v nich...... Celý článek
Recenze kávovaru Espresso Philips Series 5500 LatteGo: Pozvánka na kávu, která se neodmítá

Recenze kávovaru Espresso Philips Series 5500 LatteGo: Pozvánka na kávu, která se neodmítá

Nový přírůstek do rodiny plně automatických „baristů“ - kávovar Philips 5500 LatteGo – slibuje milovníkům populárního životabudiče tichý a rychlý provoz, snadnou údržbu v čele s osvědčeným mléčným řeš...... Celý článek
10 nejlepších her, které si zahrát v roce 2024!

10 nejlepších her, které si zahrát v roce 2024!

Nemůžete se rozhodnout, do které PC hry se ponoříte? Rozumíme vám, vždyť jenom letos vyšly pecky jako Black Myth: Wukong, Warhammer 40,000: Space Marine nebo dlouho očekávané DLCčko Elden Ring: Shadow...... Celý článek
Jak vytvořit prompt aneb jak efektivně komunikovat s AI

Jak vytvořit prompt aneb jak efektivně komunikovat s AI

Umělá inteligence hraje stále větší roli v mnoha oblastech, ať už jde o automatizaci úkolů, vytváření obsahu nebo zjednodušení procesů. Aby AI mohla správně reagovat na naše požadavky, je třeba jí pře...... Celý článek