multifunkční tlakový hrnec 9 v 1 • elektrický • objem 6 l • příkon 1 000 W • 9 programů • odložený start • časovač • LED displej • bezpečnostní víko s přetlakovým ventilem • příslušenství: skleněná poklice, koš na smažení, napařovací mřížka, nádoby na výrobu jogurtu • V × Š × H: 33,5 × 31,5 × 32 cm
Orava MH-04, černo-stříbrná
Devět přednastavených varných programů, vaření pod tlakem, kompaktní rozměry a celá řada praktických funkcí. Přesně takový je multifunkční hrnec Orava MH-04, který dokáže nahradit hned několik elektrospotřebičů. V multifunkčním hrnci se díky vysoce kvalitnímu nepřilnavému keramickému povrchu žádné jídlo nepřipálí.
Velký pomocník malých rozměrů
Oválný půdorys hrnce je zárukou, že nezabere mnoho místa na pracovní desce, a objem nádoby až 6 litrů se zase postará o zasycení i vícečlenné rodiny. Vnější stěny hrnce jsou teplovzdorné, při manipulaci tedy nehrozí nepříjemné popálení. Kromě bezpečnostního víka s přetlakovým ventilem najdete v balení i skleněnou poklice s rukojetí se kterou budete mít dokonalý přehled o přípravě jídla. Poklici, ponorný koš i vnitřní nádobu lze vyjmout, aby se daly snadno čistit.
Nadstandardní příslušenství
Zařízení disponuje světelným indikátorem a ovládacím panelem s velkým LED displejem pro snadné nastavení času a teploty potřebných pro přípravu jídla, pokud se rozhodnete nevařit podle přednastavených programů. Multifunkční hrnec Orava disponuje bohatým příslušenstvím - koš na fritování s rukojetí, napařovací podložka, 3 nádoby na přípravu domácího jogurtu, odměrka a lžíce. V hrnci lze vařit jen s malým množstvím oleje nebo i zcela bez oleje. Zelenina se v hrnci dusí ve vlastní šťávě, díky čemuž si zachovává barvu a chuť. Automatické vypnutí se zvukovou signalizací je naprostou samozřejmostí.
Nízká spotřeba elektřiny a praktické funkce
Multifunkční spotřebič má nízkou spotřebu elektřiny a ve srovnání s elektrickým sporákem můžete jeho používáním snížit spotřebu elektřiny na polovinu. Hlavní funkce vaření lze navolit navolit na ovládacím panelu. Velmi praktickými jsou funkce Odložený start a po dovaření udrží hrnec hotový pokrm teplý díky funkci Keep Warm až 12 hodin.

Klíčové vlastnosti:
- Unikátní multifunkční tlakový hrnec s 9 funkcemi
- Vysoce kvalitní nepřilnavý povrch
- Přehledný a velký LED displej
- Objem 6 l
- Bohaté příslušenství pro smažení, přípravu jogurtů, napařování
Doslova zázračný multifunkční hrnec nahradí celou řadu kuchyňských elektrospotřebičů!
Dušení masa s hrncem Orava
O level vyšší gastronomický zážitek? Dušení masa v tlakovém hrnci a úžasné promíchání všech chutí a vůní! Příprava masa dušením trvá, to je známá věc. Ne však tehdy, když ho dusíte pod tlakem. Tato metoda přípravy šetří čas a energie, pomáhá uchovat živiny a navíc umožní, aby se v jídle dokonale promíchaly všechny chutě a vůně. Vepřové, hovězí i jehněčí bude chutnat neodolatelně. Po zapnutí se hrnec automaticky nastaví na teplotu 150 °C, tu však podle druhu masa dokážete libovolně nastavit manuálně.

Vaření rýže je hračka!
Oblíbená rýže bude za chviličku! Když potřebujete rychle připravit přílohu k hlavnímu jídlu, můžete se spolehnout na tento varný program. Využívá vaření pod tlakem a je optimalizován právě pro přípravu rýže, čočky a dalších luštěnin. Již do 12 minut můžete na talíř servírovat lahodně chutnající rýži i v celozrnné úpravě, do měkka uvařené luštěniny nebo kaši.

Polévka je grunt
Už naše babičky říkaly, že polévka je základ! Husté a syté vývary i klasiku jako boršč, čočkovou, fazolovou či zelnou polévku uvaříte za mnohem kratší dobu díky vaření pod tlakem. Stačí do varné nádoby vložit všechny ingredience, vodu nebo vývar a zapnout program s přednastavenou teplotou a dobou přípravy. Polévka připravená v multifunkčním hrnci Orava bude extra silná, vydatná a s maximem uchovaných živin.

Opékání cibulky? Proč ne!
Zkaramelizovaná cibulka nebo rychlé opečení masa? Ano! Tento program využijete na začátku vaření, jelikož je prvním krokem k pomalému vaření nebo vaření pod tlakem. Slouží k osmažení cibulky a česneku tak, aby zkaramelizovaly, i k rychlému opečení masa na způsob soté. Opékání na másle nebo na oleji podle přednastaveného času a teploty nebo s možností manuálního nastavení parametrů je bez použití poklice, za intenzivního míchání lžící, kterou naleznete v příslušenství. Tento program jako předstupeň vaření pod tlakem či pomalého vaření výrazně zkracuje dobu přípravy jídla.

Šetrná a zdravá příprava v páře
Zdravější alternativou přípravy jídla je právě vaření v horké páře. Tuto šetrnou úpravu zeleniny, vajec a ryb si zamilujete, protože vynikne originální, ničím nezměněná chuť zeleniny nebo ryb. Na páře rychle připravíte i knedlík, děti zas potěší pařené buchty a dukátové buchtičky.

Domácí jogurt chutná nejlépe!
Domácí jogurt je lahůdkou pro děti i dospělé. S tímto přednastaveným programem to hravě zvládnete. Do tří nádob, které jsou součástí balení, stačí přidat mléko a trochu bílého jogurtu a o zbytek se pod tlakem postará hrnce Orava. Za přibližně 8 hodin máte hotovou zdravou mléčnou snídani či svačinu.

Kuře na mnoho způsobů
Kuřecí na různé způsoby chutná všem. Rychle a extra chutně je připravíte s pomocí programu, který je optimalizován pro úpravu tohoto oblíbeného masa. Se zeleninou nebo jen tak dušená na šťávě bude kuřecí hotovo dříve, než se nadějete.

Vařte pomalu
Maso a tvrdá zelenina uvařené tak doměkka, až se rozpadají na jazyku, nenechají chladným žádného gurmána. Právě pro jemnost a dokonale zvýrazněnou chuť pokrmu je metoda pomalého vaření při nízké teplotě tak oblíbená. Pokud vás však dosud odrazovala dlouhá příprava, je načase vyzkoušet pomalé vaření v multifunkční hrnci. Buď s použitím skleněné poklice, nebo pod tlakem s otevřeným tlakovým ventilem. Přednastavený čas u tohoto programu je 2 hodiny a teplota 95 °C, parametry si však můžete upravit manuálně.

Kdo by neměl rád hranolky...
Poctivou porci hranolek, do křupava opečený řízek v trojobalu, asijské speciality v těstíčku nebo sladké koblihy připravíte hravě pro celou rodinu ve fritovacím koši s rukojetí, který je součástí balení multifunkčního hrnce Orava MH-04.

Obrázky produktů jsou pouze informativního charakteru.