0 Kč
×

Objevte s Bosch kouzlo vaření sous-vide

12.08.2021

Už jste propadli chuti a vůni masa připravovaného moderní metodou sous-vide? Přiblížíme vám tenhle způsob vaření a přidáme tipy, díky kterým bude váš oběd dokonalý a celá rodina si bude spokojeně hladit bříška.

Bosch sousvide - 1

Co to vlastně sous-vide je?

Zní to jako luxusní francouzská kuchařská specialita, na kterou si jen tak někdo netroufne.  Ale se správným a jednoduchým postupem si tuhle baštu připravíte v pohodlí domova a budete nadšeni.

Francouzský název sous-vide znamená „ve vakuu“. Gro této metody spočívá v tom, že potraviny se vaří ve vakuovaném umělohmotném obalu ve vodní lázni s velmi nízkou konstantní teplotou. Čas vaření je delší, ale výsledek stojí za to.

Proč je sous-vide tak populární?

Tento výjimečný způsob vaření je úžasný v tom, že zabraňuje převaření potravin. Tím, že se jídlo vaří při nízké teplotě a nedosahuje bodu varu, vakuový sáček dokáže udržet veškeré živiny, šťavnatost jídla, jeho vůni a přirozenou chuť. Další výhodou tohoto vaření je, že maso má minimální váhový úbytek.

Metodu sous-vide můžete využít i při chystání masa na grilování. Zavakuované a naložené maso je připravené na gril již za 4 hodiny a výsledek nebude mít chybu.

Krok za krokem k dokonalému zážitku

Krok č. 1: Vytvořte vakuum s použitím vakuovacího systému Bosch

Vakuování je alfa a omega pro perfektní výsledek sous-vide. Nachystejte příslušné maso/rybu/ovoce/zeleninu, kterou chcete vakuovat. Přidejte bylinky, koření nebo aromatický tepluvzdorný olej. Koření a potraviny jsou v přímém kontaktu a chutě se tak dokonale prolnou.

Bosch sousvide - 2

Krok č. 2: Vaření jako v restauraci

Zavakuovanou potravinu je potřeba vařit při nízké teplotě. Záleží na konzistenci pokrmů. Ideální teplota je v rozmezí od 40 do 85 °C.

Bosch sousvide - 3

Kromě teploty závisí doba vaření také na druhu potravin.

Bosch sousvide - 4

Krok č. 3: Vyladění chutí do detailu

Pro ještě lepší chuť můžete uvařené maso zprudka osmažit nebo ogrilovat. Získá nádhernou kůrčičku a chuť bude jedinečná. Taktéž můžete osmahnout zeleninu. Rybu je dobré před podáváním lehce okořenit.

A teď už jen popřát dobrou chuť a váš pokrm bude připraven jak z pětihvězdičkové restaurace.

Bosch sousvide - 5

Dejte vašemu životu šmrnc a využijte vakuovací systém Bosch. Připravíte s ním nespočet lahůdek, se kterými vždy budete za hvězdu.

Bosch sousvide - buttonek

Související články:

Recenze: Čarujte v kuchyni s vakuovacím tyčovým mixérem Bosch MaxoMixx

Bosch ErgoMixx – zavakuujte si čerstvost

Namixujte si porci zdraví s vakuovacím mixérem VitaPower Bosch

Další aktuality

Extrémní myčky Whirlpool MaxiSpace: Více místa pro nádobí, méně starostí pro vás!

Extrémní myčky Whirlpool MaxiSpace: Více místa pro nádobí, méně starostí pro vás!

/VIDEO/ Uvažujete o koupi nové myčky nádobí, která si hravě poradí s nádobím různých tvarů a velikostí? Hledáte spolehlivý spotřebič, který vás zbaví starostí hlavně při každodenním vkládání a vyndává...... Celý článek
Co znamenají symboly na troubě?

Co znamenají symboly na troubě?

Abyste mohli správně a efektivně využívat všechny programy a funkce své trouby, musíte znát význam piktogramů na displeji nebo otočném voliči svého spotřebiče. Symboly na troubě informují o různých re...... Celý článek
Recenze: Bezdrátová sluchátka Marshall Major V lákají na dlouhou výdrž

Recenze: Bezdrátová sluchátka Marshall Major V lákají na dlouhou výdrž

Britskou značku Marshall netřeba dlouze představovat, zvlášť ne hudebním fajnšmekrům. Každému se po jejím vyslovení určitě vybaví něco jiného, pro nás je Marshall hlavně synonymem pro kvalitní sluchát...... Celý článek
Jedeme na roadtrip aneb Jak se připravit na cestu, která je vaším cílem

Jedeme na roadtrip aneb Jak se připravit na cestu, která je vaším cílem

Roadtrip je skvělou příležitostí, jak poznávat krásy a taje okolního světa po vlastní ose. Ať už ale razíte do hlubin panenské přírody nebo vás láká ruch velkoměst, dříve či později narazíte na osudov...... Celý článek
Jak fungují speciální přihrádky LG Fresh Balancer a LG Fresh Converter?

Jak fungují speciální přihrádky LG Fresh Balancer a LG Fresh Converter?

Plánujete si pořídit novou lednici, ale nejste si jistí, zda správně rozumíte technologiím a funkcím, které tyto spotřebiče nabízí? V následujícím článku objasníme princip fungování přihrádek na ovoce...... Celý článek