0 Kč

Objevte s Bosch kouzlo vaření sous-vide

12.08.2021

Už jste propadli chuti a vůni masa připravovaného moderní metodou sous-vide? Přiblížíme vám tenhle způsob vaření a přidáme tipy, díky kterým bude váš oběd dokonalý a celá rodina si bude spokojeně hladit bříška.

Bosch sousvide - 1

Co to vlastně sous-vide je?

Zní to jako luxusní francouzská kuchařská specialita, na kterou si jen tak někdo netroufne.  Ale se správným a jednoduchým postupem si tuhle baštu připravíte v pohodlí domova a budete nadšeni.

Francouzský název sous-vide znamená „ve vakuu“. Gro této metody spočívá v tom, že potraviny se vaří ve vakuovaném umělohmotném obalu ve vodní lázni s velmi nízkou konstantní teplotou. Čas vaření je delší, ale výsledek stojí za to.

Proč je sous-vide tak populární?

Tento výjimečný způsob vaření je úžasný v tom, že zabraňuje převaření potravin. Tím, že se jídlo vaří při nízké teplotě a nedosahuje bodu varu, vakuový sáček dokáže udržet veškeré živiny, šťavnatost jídla, jeho vůni a přirozenou chuť. Další výhodou tohoto vaření je, že maso má minimální váhový úbytek.

Metodu sous-vide můžete využít i při chystání masa na grilování. Zavakuované a naložené maso je připravené na gril již za 4 hodiny a výsledek nebude mít chybu.

Krok za krokem k dokonalému zážitku

Krok č. 1: Vytvořte vakuum s použitím vakuovacího systému Bosch

Vakuování je alfa a omega pro perfektní výsledek sous-vide. Nachystejte příslušné maso/rybu/ovoce/zeleninu, kterou chcete vakuovat. Přidejte bylinky, koření nebo aromatický tepluvzdorný olej. Koření a potraviny jsou v přímém kontaktu a chutě se tak dokonale prolnou.

Bosch sousvide - 2

Krok č. 2: Vaření jako v restauraci

Zavakuovanou potravinu je potřeba vařit při nízké teplotě. Záleží na konzistenci pokrmů. Ideální teplota je v rozmezí od 40 do 85 °C.

Bosch sousvide - 3

Kromě teploty závisí doba vaření také na druhu potravin.

Bosch sousvide - 4

Krok č. 3: Vyladění chutí do detailu

Pro ještě lepší chuť můžete uvařené maso zprudka osmažit nebo ogrilovat. Získá nádhernou kůrčičku a chuť bude jedinečná. Taktéž můžete osmahnout zeleninu. Rybu je dobré před podáváním lehce okořenit.

A teď už jen popřát dobrou chuť a váš pokrm bude připraven jak z pětihvězdičkové restaurace.

Bosch sousvide - 5

Dejte vašemu životu šmrnc a využijte vakuovací systém Bosch. Připravíte s ním nespočet lahůdek, se kterými vždy budete za hvězdu.

Bosch sousvide - buttonek

Související články:

Recenze: Čarujte v kuchyni s vakuovacím tyčovým mixérem Bosch MaxoMixx

Bosch ErgoMixx – zavakuujte si čerstvost

Namixujte si porci zdraví s vakuovacím mixérem VitaPower Bosch

Další aktuality

Srovnání dronů DJI: Oblíbený výrobce nabízí profesionální i dostupné drony

Srovnání dronů DJI: Oblíbený výrobce nabízí profesionální i dostupné drony

Zvažujete, že si pořídíte dron? V dnešním článku vám představíme řady dronů od oblíbené značky DJI i jednotlivé modely, jež aktuálně můžete zakoupit. V nabídce najdete dostupné drony pro nadšence i pr...... Celý článek
Jak vybrat topidlo?

Jak vybrat topidlo?

Hledáte způsob, jak vylepšit teplotní komfort v pokoji, koupelně, dílně či na chatě? Pak si nenechte ujít našeho poradce „Jak vybrat topidlo“, ve kterém se detailně podíváme na jednotlivé typy topení ...... Celý článek
Recenze: Napařovač Tefal Pure Pop ‒ Napařte záhybům pokutu

Recenze: Napařovač Tefal Pure Pop ‒ Napařte záhybům pokutu

Slyšeli jste už o ručním parním napařovači? I pro mne to byla donedávna zcela neznámá věc. A nikdy by mě nenapadlo, o co vše jsem díky své neznalosti doposud přicházela. V této recenzi vám prozradím, ...... Celý článek
Jak vysušit boty, aby se nezničily

Jak vysušit boty, aby se nezničily

Vrátili jste se z deštivé procházky s úplně mokrou obuví? Nebo vás trápí vlhkost tenisek po cvičení? Pusťte se do správného sušení bot a mějte je brzy připraveny na další použití. V tomto článku se po...... Celý článek
Co všechno umí vinotéky Haier?

Co všechno umí vinotéky Haier?

S vinotékou Haier bude víno jako v bavlnce! Na své si přijdou jak znalci, tak začínající vinaři. Vinotéky Haier se vyjímají svou všestranností a profesionalitou. Poskytují pro skladování vína ty nejle...... Celý článek