0 Kč
×

Megagalerie Galaxy S8: pokochejte se...

16.04.2017
Psaní blogu má tu výhodu, že se k některým novinkám dostanete dřív. Víte, jak je ale někdy těžké se nezačít chlubit předčasně? Jaké je mít připravené fotky, ale nemoci je použít? Informační embargo dneškem končí, takže se i vy můžete nabažit fotek a screenshotů smartphone Samsung Galaxy S8 a S8+.

Porovnání velikostí Samsung Galaxy S8

S8 a S8+ jsme porovnávali s mobily, které kdo vytáhnul z kapsy. Blackberry Passport, LG G3, Samsung Galaxy S, OnePlus 3T… Poznáte další?

Srovnání velikosti S8 a S8+

A toto jsou oni. S8+ je jen o málo větší, než klasická S8. Překvapivě se mi v ruce držela líp, než menší bratříček.

Držení levou rukouDržení pravou rukouČtečka otisků na zadní straně

Ergonomie protažením těla nijak netrpí, na tlačítka dosáhnete oběma rukama. Zahnuté hrany displeje detekují stisk, jen když mají, dotyky dlaní je nerozhází. Čtečka na zadní straně už byla probíraná dost, vedle fotoaparátu se jí moc nelíbí.

Samsung Galaxy S8 fotoaparát

Detail na fotoaparát: čtečka otisků je v jedné rovině s objektivem, zapatlání se pravděpodobně nevyhnete. Přisvětlovací dioda je jen jedna – možná proto, aby se pod ni vešel snímač tepové frekvence.

S8 konektoryK nabíjení budete využívat primárně port USB-C, ale S8 disponuje i bezdrátovým nabíjením. Ani na sluchátkový 3,5mm jack se (k naší velké úlevě) nezapomnělo. iPhone, nechceš se z toho poučit?

Samsung Galaxy S8 barvy

Vyzkoušet jsme si mohli dvě barvy, Orchid Gray u menší S8 a Midnight Black u větší S8+. Škoda, že na černé jsou dost vidět otisky prstů.

Samsung Galaxy S8 displej

Srovnání displejů mezi S8 a OnePlus. Jestli vám Samsung přijde „málo bílý“, je to kvůli odstínění modré barvy nočním režimem. Moc se mi líbilo, že si můžete nastavit, jak moc bude mít nádech do červené.

Samsung Galaxy S8 displejSamsung Galaxy S8 displejSamsung Galaxy S8 displej

Displej si nastavíte dle svých preferencí. Několik barevných profilů můžete doladit zastoupením červené, zelené a modré. Hodně se psalo i o změně rozlišení kvůli úspoře baterie.

Samsung Galaxy S8 prostředíSamsung Galaxy S8 prostředíSamsung Galaxy S8 prostředí

Samsung Galaxy S8 používá Android ve verzi 7.0 Nougat doplněný o nástavbu Samsung Experience. Vypadá to, že neduhy Touchwizu jsou zapomenuty, nová grafika běhá svižně a plynule.

Samsung Galaxy S8 edgeSamsung Galaxy S8 edgeSamsung Galaxy S8 edge
Samsung Galaxy S8 edgeSamsung Galaxy S8 edgeSamsung Galaxy S8 edge

„Edge“ jde použít mnoha způsoby: na spouštění aplikací, na vyvolání kontaktů, na upozornění…

Samsung Galaxy S8Samsung Galaxy S8Samsung Galaxy S8

Galaxy S8 v běžném provozu: všimněte si, jak se Samsung popasoval s multitaskingem. Některé aplikace podporují plovoucí režim, můžete ale i rozdělit obrazovku na poloviny.

Samsung Galaxy S8 optimalizaceSamsung Galaxy S8 optimalizaceSamsung Galaxy S8 optimalizace

Do Nastavení přibyl jednoduchý správce systému. Můžete v něm nastavit třeba výkonnostní režimy, vyčistit místo v paměti nebo zjistit, co spotřebovává baterii nejvíc.

Samsung Galaxy S8 zabezpečeníSamsung Galaxy S8 zabezpečeníSamsung Galaxy S8 zabezpečení

V mobilu se dá najít spousta osobních dat, je proto důležité je chránit. K dispozici je pin, heslo, otisk prstu, fotka tváře, ale i sken oční sítnice. Bohužel nosím kontaktní čočky, tak jsem ho nemohl vyzkoušet. Samsung ale zatočí i s obtěžujícími notifikacemi.

Samsung Galaxy S8 BixbySamsung Galaxy S8 BixbySamsung Galaxy S8

O virtuálním asistentovi Bixby jsme už psali. Vyhledávání v českých reáliích mu zatím moc nejde. To blbinky s fotoaparátem jsou zábavnější.

Samsung Galaxy S8 fotoaparát
Samsung Galaxy S8 fotoaparátRozloučíme se dvěma fotkami z interiéru jako malou ochutnávkou na připravovanou recenzi…

Další aktuality

Přivítejte novinky od hudební ikony: Marshall Minor IV a Major V

Přivítejte novinky od hudební ikony: Marshall Minor IV a Major V

Každý, kdo má rád kvalitní zvuk, zná značku Marshall. O jejích kvalitách se ani nedá pochybovat, a proto můžeme rovnou přejít na věc a představit si její dvě novinky – Marshall Minor IV a Marshall Maj...... Celý článek
Nejlepší mobily pro děti

Nejlepší mobily pro děti

Pořízení prvního mobilu patří k důležitým momentům dětského období. S jeho koupí je však spojená spousta otázek, jako třeba: nevystavuji své dítě zbytečně riziku? Je už zralý/zralá na telefon? Kolik d...... Celý článek
Recenze: Vysávejte a mopujte jedním tahem s vysavačem Bosch Unlimited Aqua

Recenze: Vysávejte a mopujte jedním tahem s vysavačem Bosch Unlimited Aqua

Dokonalou kombinaci výkonu a pohodlí představuje značka Bosch. Tyčový vysavač Unlimited Aqua BCS712HYG5 mopuje a vysává najednou s maximálním výkonem a neomezenou flexibilitou. Tuto novinku jsme pro v...... Celý článek
Jak na komáry: Odhalte praktické tipy, díky kterým s tímto hmyzem zatočíte

Jak na komáry: Odhalte praktické tipy, díky kterým s tímto hmyzem zatočíte

Léto, vlhké prostředí a komáři jdou neodmyslitelně dohromady. Tento dotěrný hmyz nás dokáže potrápit nejen doma, ale i při posezení na zahradě. Zjistěte, co odpuzuje komáry a jak se jich jednou provžd...... Celý článek
GeForce RTX  AI: Co je umělá inteligence a jak si vybrat AI notebook?

GeForce RTX AI: Co je umělá inteligence a jak si vybrat AI notebook?

Některé straší, jiným pomáhá. Umělá inteligence (AI) si za poslední roky vybudovala ve světě elektroniky a počítačů silné jméno. Umí toho opravdu hodně - s její pomocí můžete pracovat na vlastních pro...... Celý článek