Novinky LG OLED TV 2024
V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme... Celý článek
Naporcování kuřete je uměním, které vyžaduje zručnost, trpělivost a správnou techniku. Ať už jste začátečník, nebo zkušený kuchař, následující metody a tipy vám pomohou zvládnout tento proces s lehkostí a získat z kuřete maximum možného.
Předtím, než začneme kuře porcovat, musíme se ujistit, že máme připraveno vše potřebné. Kvalitní ostrý nůž je nezbytností − ideálně filetovací nebo nůž na pečivo s dlouhou tenkou čepelí, která umožňuje přesné řezy. Dále budeme potřebovat čistou pracovní desku a samozřejmě kuře, které by mělo být vykuchané a očištěné od zbývajících peří.
Kuře položíme na bok a řezem oddělíme stehno od těla. Ze stehna poté oddělíme paličku, řezem v místě, kde cítíme kloub.
Následuje prsní maso. Kuře položíme na prsa a podél hrudní kosti provedeme řez, abychom oddělili prsní maso od kosti. Opakujeme na druhé straně.
Křídla odřízneme v kloubu. Zbývající část těla, včetně zadní části a kostí, můžeme použít na vývar.
Bez ostrého nože bude porcování obtížné a nebezpečné. Ujistěte se, že váš nůž je před porcováním dobře nabroušený.
Pracovní plochu a nůž pravidelně čistěte, abyste předešli kontaminaci.
Zbytky kuřete, jako jsou kosti a droby, můžete použít na přípravu bohatých vývarů nebo omáček, čímž získáte maximum z každého kusu.
Znalost porcování kuřete vám nejen umožní úsporu peněz, protože celá kuřata bývají levnější než jejich porcované části, ale také vám dá volnost v kulinářské kreativitě. Můžete si připravit různé pokrmy z různých částí kuřete podle vašich preferencí a představ.
Porcování kuřete může být na první pohled zdánlivě složitý úkol, ale se správným návodem a trochou praxe se může stát snadnou a uspokojivou činností.