0 Kč
×

Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

17.07.2024

Zbožňujete atmosféru letního kina? Pokud ano, nemusíte cestovat daleko. Domácí letní kino si můžete vytvořit i ve vaší zahradě nebo na terase a kdykoli si užít dobrý film se svými nejbližšími. Co budete potřebovat k dokonalému zážitku?

domácí letní kino

Najděte ideální místo pro posezení i projekční plátno

Ideální místo pro domácí letní kino poskytuje soukromí, pohodlí a dostatek prostoru pro všechny zúčastněné. K projekci budete potřebovat velkou bílou plochu. Tou může být dostatečně hladká, bílá stěna domu, ale na promítacím plátně si vychutnáte přece jen lepší vizuální zážitek.

Jako základní promítací plátno dobře poslouží napnutá bílá plachta, ale pokud chcete kino večery opakovat, dobrým řešením je přenosné projekční plátno nebo rolovací projekční plátno, které můžete například natrvalo nainstalovat na konstrukci zahradního přístřešku nebo pergoly.

domácí letní kino

Před projekčním plátnem ponechte dostatek místa k posezení a umístěte jej tak, aby na něj nedopadalo světlo z blízkých oken nebo pouličního osvětlení.

Technologické zázemí, které se postará o zážitek

Filmový večer pod širým nebem se nedá uspořádat bez projektoru. Zatímco donedávna představovaly projektory větší investici, v současnosti se i mezi projektory pro domácí použití najde mnoho solidně vybavených přístrojů. V zahradě však ani po setmění nebývá taková tma, jaké lze dosáhnout v pokoji. Volte proto projektor se světelným výstupem alespoň 3 000 lumenů.

Zvažte také možnosti připojení. K propojení s notebookem nebo DVD přehrávačem využijete HDMI port (a kompatibilní kabel). Na zadní části projektoru se mohou ukrývat také ethernet a USB konektory. Z pohledu sdílení dat jsou také atraktivní bezdrátové technologie Wi-Fi a Bluetooth.

domácí letní kino

Neorientujete se ve světě projektorů? Podívejte se na našeho přehledně zpracovaného poradce „Jak vybrat projektor“.

A co ozvučení? Zvuk z reproduktoru integrovaného v projektoru se v otevřeném prostoru „ztratí“. Vsaďte na výpomoc přenosného reproduktoru s dobrou kvalitou zvuku. Dva a více kompatibilních reproduktorů na správných pozicích zajistí dokonce prostorový efekt zvuku. To vše si připravte předem a vyzkoušejte ještě před filmovým večerem.

letní kino

Chutné pohoštění

Co ještě potřebuje letní kino na zahradě? Přece chutné pohoštění k filmu. Chcete-li zažít atmosféru kina do detailů, nachystejte si velkou zásobu popcornu a nachos. K nachos nezapomeňte na omáčky – dáváte přednost salse nebo sýrovému dipu? Abyste nemuseli odbíhat do kuchyně pro další zásoby, vyrábějte popcorn přímo na zahradě nebo na terase v originálním popkornovači. K pití jsou zase ideální chlazené domácí limonády.

Osvětlení pro dokonalou atmosféru

Přestože je při promítání filmu na plátno vítána co největší tma, přece jen se v zahradě sejde osvětlení, které vás i hosty naviguje na stezky a správným směrem bez rizika pádu a zranění. K tomu elegantně poslouží jednoduché světelné řetězy (na konstrukci přístřešku, sloupech či esteticky rozvěšené na stromech). Využití najdou i zahradní solární lampičky, světla se senzorem a vnější nástěnné nebo sloupové osvětlení.

letní kino

Jak si užít pohodu domácího kina na zahradě bez otravného hmyzu? Vaše přítomnost a světlo bude lákat zejména krvelačné komáry. K jejich odpuzení využijte citronelové svíčky nebo efektivní lapače hmyzu.

Pohodlné sezení

Deky, polštáře, sedací vaky, židle nebo pohodlná lehátka a zahradní nábytek – sezení v domácím letním kině mívá různé podoby a je jen na vás, co nejvíc preferujete. Dětem vyhovují měkké polštáře a sedací pytle, dospělí dávají přednost pevnému sezení, ze kterého se jednoduše postaví pro občerstvení.

***

Další aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme...... Celý článek
Jak vybrat žehličku na vlasy?

Jak vybrat žehličku na vlasy?

Kvalitní žehlička na vlasy pracuje přesně tak, jak právě chcete – jednou vlasy vyrovná a dodá jim úžasný lesk, jindy zase vytvoří moderní vlny jako ze salonu. Jak vybrat žehličku na vlasy, která bude ...... Celý článek
Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Práce s nožem a přesné krájení surovin jsou snad první dovednosti, které se vyučují na kuchařské škole. Co když vám ale prozradím, že existuje rychlejší, pohodlnější a bezpečnější cesta, jak získat v ...... Celý článek
Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

Zbožňujete atmosféru letního kina? Pokud ano, nemusíte cestovat daleko. Domácí letní kino si můžete vytvořit i ve vaší zahradě nebo na terase a kdykoli si užít dobrý film se svými nejbližšími. Co bude...... Celý článek
Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple ukázal 11. června na své Keynote hned několik novinek. Mezi ně patří revoluční iOS 18 i nové operační systémy pro Apple Watch, iPady a Macy. V závěru prezentace byla představena umělá inteligenc...... Celý článek