0 Kč
×

Co si sbalit s sebou na cesty za poznáním?

15.07.2021

Ať už vyrážíte na týden či 14 dní, je scénář balení vždycky stejný? Důležité věci zapomenete doma anebo máte kufr zase narvaný k prasknutí a nevíte, co můžete postrádat? Přečtěte si náš článek, kde vám poradíme, co by se na vašem cestovním seznamu rozhodně mělo objevit.

Balíme kufry! Co v nich nesmí chybět?

  • veškeré potřebné doklady vč. pojištění
  • nabíječky, powerbanka
  • redukce do zásuvky
  • léky

Co se může hodit?

Bezpečně a spolehlivě až do cíle

Chystáte se za poznáním do nejoblíbenější destinace Čechů, Chorvatska? Čeká vás dlouhá cesta? Poradíme vám, co sbalit s sebou, aby vám utíkala co nejrychleji.

Pokud jste se rozhodli vydat autem, po naložení všech cestovek a batohů přichází čas nainstalovat GPS navigaci. Díky ní se nebudete muset vyptávat na cestu kolemjdoucích (ještě v cizím jazyce) ani bloudit v neznámých uličkách. Hodit se vám zaručeně budou také další funkce jako informace o aktuálním dopravním omezení, asistence při řazení do jízdních pruhů či náhledy křižovatek. Lepší modely navigací jsou vybavené rovněž hlasovým ovládáním.

 

Přemýšlíte, jestli se vám investice do navigace vyplatí? Pokud nejste zrovna velcí cestovatelé, stačit by vám mohla navigace do mobilu. K velmi oblíbeným aplikacím patří třeba Google Maps, které fungují i offline, či Waze.

 

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, bude třeba smartphone dobře upevnit, abyste měli trasu vždy na očích. Vybrat si k tomuto účelu můžete magnetický, nebo mechanický držák, který v autě jednoduše připevníte. A protože mít 2 v 1 se vždy vyplatí, doporučujeme vám sáhnout po modelu držáku s možností bezdrátového nabíjení (to samozřejmě musí podporovat i váš smartphone).

Aby cesta rychleji ubíhala

Tak, o hladkou cestu až do vysněné destinace je postaráno. A jak si ji zpříjemnit?

 

Stačí si naladit tu správnou stanici na novém autorádiu! Pak už můžete poslouchat neomezeně, díky USB a AUX vstupům si navíc hudbu pustíte i ze smartphonu či flash disku. Děti zase zabavíte s pomocí přenosných DVD přehrávačů. Přehrají DVD i CD disky a na jedno nabití zabaví neposedné cestovatele až na několik hodin.

Větší děti nebo vy coby spolujezdec pak využijete také sluchátka, ideální volbou budou tzv. True Wireless. Jsou opravdu kompaktní a o jejich energii se stará nabíjecí pouzdro, které je zároveň i chrání před poškozením

Odpočívejte a bavte se na maximum

Kterou elektroniku s sebou zabalit, abyste si dovolenou jaksepatří užili? Především nesmí chybět fotoaparát. S digitálními kompakty či zrcadlovkami zvěčníte vzácné okamžiky ve skvělé kvalitě a ani v kufru nezaberou moc místa.

 

Pokud si však chcete výsledný snímek ihned prohlédnout, sáhněte po instantních fotoaparátech. Jsou cenově dostupné, snadno se ovládají a vytisknou vám fotografii do jedné minuty. Navíc můžete vybírat z velkého množství barev.

Jestli jste věrní focení smartphonem, doplňte svoji výbavu alespoň o selfie tyč, ať vaše snímky neztratí kouzlo jen kvůli malému úhlu.

 

Máte naplánované dobrodružství? Odmítáte týdenní relax u moře a raději dáte přednost adrenalinovým zážitkům? Pak by vás mohly oslovit sportovní outdoorové kamery! Jsou voděodolné až do 50 m a řada modelů je vybavená integrovanou Wi-Fi, přes kterou videonahrávky i fotky jednoduše přetáhnete do svého smartphonu.

Ti, kteří si neumí představit den bez hudební porce energie, by si měli do kufru kromě sluchátek přibalit také přenosný Bluetooth reproduktor. Čtenáři zase ocení čtečku knih, do které bez problému uloží třeba celou knihovnu.

 

A protože jsou momenty, kdy není nad starou dobrou klasiku, připsat na seznam byste mohli rovněž nějakou oblíbenou deskovou hru. Z vlastních zkušeností můžeme doporučit Dobble, Krycí jména nebo Citadelu. Zaručujeme hromadu zábavy a především malé cestovní balení. :-)

Cestovní seznam do letadla

 

Dáváte před autem/vlakem/autobusem přednost letadlu a teď přemýšlíte, které věci zabalit do kufru a které do příručního zavazadla? Elektronické přístroje (fotoaparát, notebook, mobil) si s sebou vezměte na palubu letadla. Povolená je zde většinou také powerbanka, její kapacita ale nesmí být vyšší než 20 000 mAh a výdrž nesmí přesahovat 100 Wh. Informujte se však pro jistotu dříve, ať nemusíte powerbanku nechávat na letišti.

Nezapomeňte, že s sebou do letadla je možné si vzít tekutiny v max. součtu 1 l (týká se kosmetiky i nápojů). Vše navíc musí být uzavřeno v lahvičkách o objemu max. 100 ml.

 

Do tohoto zavazadla sbalte také doklady, cennosti, potřebné léky a na delší cestu i nějakou zábavu či svačinku. Zbytek věcí můžete s klidem šoupnout do kufru na odbavení.

*****

Přejeme příjemnou cestu i spoustu nových zážitků!

Další aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme...... Celý článek
Jak vybrat žehličku na vlasy?

Jak vybrat žehličku na vlasy?

Kvalitní žehlička na vlasy pracuje přesně tak, jak právě chcete – jednou vlasy vyrovná a dodá jim úžasný lesk, jindy zase vytvoří moderní vlny jako ze salonu. Jak vybrat žehličku na vlasy, která bude ...... Celý článek
Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Práce s nožem a přesné krájení surovin jsou snad první dovednosti, které se vyučují na kuchařské škole. Co když vám ale prozradím, že existuje rychlejší, pohodlnější a bezpečnější cesta, jak získat v ...... Celý článek
Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

Zbožňujete atmosféru letního kina? Pokud ano, nemusíte cestovat daleko. Domácí letní kino si můžete vytvořit i ve vaší zahradě nebo na terase a kdykoli si užít dobrý film se svými nejbližšími. Co bude...... Celý článek
Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple ukázal 11. června na své Keynote hned několik novinek. Mezi ně patří revoluční iOS 18 i nové operační systémy pro Apple Watch, iPady a Macy. V závěru prezentace byla představena umělá inteligenc...... Celý článek