0 Kč
×

Poradíme vám, jak ušetřit peníze a čas při podnikání

01.03.2023

Ať už se řadíte mezi malé živnostníky, nebo jste součástí velké firmy, určitě jste alespoň jednou za svou kariéru přemýšleli nad otázkou, jak byste mohli ušetřit peníze i čas při podnikání. Rádi vám dáme pár tipů, jak na to! Přečtěte si tento článek, v němž najdete několik užitečných rad, které vám pomůžou najít správnou cestu k šetření.

Jak ušetřit při podnikání

Šetření v domácnosti už máte díky našemu článku pod palcem? Právě teď tedy nastal čas prozradit vám, jak můžete ušetřit při podnikání. Jak a čím začít? Sepsali jsme pro vás pět základních krůčků, díky nimž vám půjde snížení finančních výdajů skoro samo!

Krok číslo 1: Buďte v obraze

Chcete s financemi nakládat efektivně? Mějte přehled o jakémkoliv pohybu vašich peněz! Vytvořte si alespoň základní rozpočet, který vám pomůže dohlédnout na rovnováhu mezi vašimi příjmy a výdaji.

Zkuste si vytvořit tabulku, do níž si budete zapisovat všechny vaše investice a příjmy. Už za pár měsíců se budete přesně orientovat v toku vašich peněz a bude pro vás mnohem snazší zjistit, na čem jste mohli ušetřit nebo do čeho můžete ještě více investovat. Pokud jste investovali do digitálních měn, můžete zvážit výběr pomocí vhodného bankomatu. Důležité je vždy držet kvalitní přehled o svých příjmech a výdajích.

Krok číslo 2: Dopřejte si své výhody

Nakopne vás i vaše zaměstnance čerstvá káva k produktivitě? V tom případě byste na doplňování kávových zásob neměli šetřit. Pokud už váš pracovní počítač pomalu a jistě dosluhuje, nevyhnete se ani koupi nového zařízení. Na čem tedy můžete ušetřit? Přehled o financích už máte, proto je nyní čas naučit se chytře nakupovat. Cestou totiž není škrtání nákupního seznamu, nýbrž hledání výhodných cen.

Kdo by měl ale čas a chuť pořád hledat slevy? My vás ve vašem podnikání podpoříme! Ať už patříte k malým živnostníkům, nebo jste součástí velké firmy, bezplatnou registrací do programu DATART PRO podnikání můžete jen získat. Čekat na vás budou tisíce produktů se skvělými slevami. Od širokého sortimentu elektra až po spotřební zboží jako jsou například náplně do tiskáren či káva. Stačí se jen bezplatně zaregistrovat a můžete nakupovat chytře a výhodně!

Datart pro podnikání

Krok číslo 3: Nakupujte ve velkém

Tím samozřejmě není myšleno nakupování bez rozmyslu, ba naopak. Pokud se chystáte kompletně si vybavit kancelář novými spotřebiči, nebo zainvestovat do nákupu nových spotřebičů v zázemí vašeho zaměstnání, měli byste vždy vybírat podle poměru nejlepší ceny a kvality. A tu můžete dostat třeba při nákupu většího množství produktů.

Hledání výhodných akcí a slev vám ani nemusí zabrat mnoho času. Nechte si sestavit individuální nabídku na míru a můžete se těšit na tu nejlepší možnou cenu zboží. Navíc vám elektrospecialisté odborně poradí s výběrem, doporučí vhodné příslušenství a zajistí dopravu, instalaci a další služby za zvýhodněných podmínek. Takže ušetříte nejen vaše peníze, ale také čas!

Krok číslo 4: Myslete úsporně

Věděli jste, že zamezením plýtvaní energií můžete nastřádat navíc až několik tisíc korun ročně? Začněte myslet úsporněji! Jak? Pokud je to alespoň trochu možné, plánujte pracovní dobu na čas, kdy lze využít denní světlo. Možná se zdá svícení jako malichernost, ale dokáže uspořit spoustu peněz.

Do vytápěných místností zase vždy zavírejte dveře. Větrejte, ale intenzivně a kratší dobu. Nezapomeňte při větrání vypnout topení, ať zbytečně neuchází vaše teplo pánu bohu do oken.

Jak ušetřit pri podnikání

Krok číslo 5: Produkty, které vám pomohou ušetřit

Vyměňte taky vaše staré elektro za šetrnější. V pracovních prostorách nezapomeňte využívat LED žárovky, které budou šetrné nejen k vaší peněžence, ale také k přírodě. Do kuchyňky zvolte energeticky úspornou myčku, jež se postará o to, aby nepřišla nazmar ani kapka vody či elektřina. Zkrátka a dobře, vsaďte na moderní spotřebiče, které nepředstavují energetické ani časové žrouty.

A pokud to s šetřením myslíte vážně, myslete také na detaily, které můžou v konečném výsledku ušetřit pěkný obnos peněz. Když odbíháte od počítače, uvádějte jej do režimu hibernace. Nebo třeba zamezte plýtvání papírem a snažte se tisknout oboustranně. Do přístrojů s bateriemi používejte vždy znovu nabíjecí.

Jednoduše řečeno, šetření není žádná věda – i malými krůčky můžete dojít k větším úsporám financí i času!

Jak ušetřit pri podnikání

Další aktuality

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Společnost HONOR na českém trhu představila tři zbrusu nová zařízení z řady 200. Zatímco nejnižší model zaujme svou velmi příznivou cenovkou, vlajková loď nabídne pokročilé technologie, funkce a špičk...... Celý článek
Jak vybrat napěňovač mléka?

Jak vybrat napěňovač mléka?

Jak si připravit lahodné cappuccino, caffè latte či latte macchiato s nadýchanou, hustou a jemně krémovou pěnou, pokud nemáte doma kávovar s mléčným řešením? Stačí si pořídit kvalitní napěňovač mléka ...... Celý článek
Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Moderní technologie už zabrousily i do našich kuchyní. Ptáte se jak? Skrze kuchyňský robot Bosch MUMS6ZS00. My jsme ho pro vás otestovali a zjistili, jak si poradil s bílky či kynutým těstem. Více se ...... Celý článek
Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Hledáte tipy na to, co sledovat na Netflixu? Pojďme se podívat na celkem 7 reality shows, které se mohou právem zařadit k těm nejúspěšnějším. V našem výběru si na své přijdou jak milovníci vztahových ...... Celý článek
LG představuje QNED televizní novinky 2024

LG představuje QNED televizní novinky 2024

Ponořte se do obrazu s neuvěřitelně pestrými a sytými barvami na nových QNED televizích značky LG. Technologie QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a nabízí vyvážené zobrazení barev i dokonale...... Celý článek