0 Kč
×

Léto s Netflixem aneb co si letos rozhodně nenechat ujít

14.07.2024

I v létě je čas na odpočinek u televize. Inspirujte se hned několika Netflix novinkami, které by neměly uniknout vaší pozornosti. V tomto článku se podíváme na zbrusu nové seriály i filmy, které se na platformě objeví v průběhu července a srpna.  

Netflix

SERIÁLY                                                                

2. červenec Sprint

10. červenec Receiveři

11. červenec Vikingové: Valhalla

12. červenec Výbušná koťátka

16. červenec Vraždy - Los Angeles

17. červenec Simone Biles se zvedá

18. červenec Cobra Kai

19. červenec Too Hot to Handle

25. červenec Dekameron

1. srpen Naměkko

8. srpen Umbrella Academy

15. srpen Emily v Paříži

29. srpen Terminátor Zero

Nové Netflix seriály letošního léta

Letošní červenec a srpen patří hned několika seriálům či pořadům. Inspirujte se, co si v tomto ohledu nenechat ujít. 

Dokumentární

Mezi zajímavými dokumenty na Netflixu se letos objevuje Sprint. Tento seriál pojednává o elitních sprinterech a jejich přípravě na souboj o nejrychlejšího člověka planety. 

Receiveři (Receiver) je další ze sportovních dokumentárních seriálů, který jistě zaujme. Seriál sleduje pět nejlepších chytačů nejvyšší profesionální ligy v americkém fotbalu během sezóny 2023 na hřišti i mimo něj. Díky tomu můžete nahlédnout do zákulisí tohoto zajímavého sportu.

Další novinkou propojující svět dokumentárních a sportovních seriálů je Simone Biles se zvedá (Simone Biles Rising). Seriál pojednává o této sportovkyni, která zazářila v Tokiu v roce 2020 a od té doby na sobě tvrdě dřela, aby se letos mohla vrátit.

Na pomezí mezi dokumentárním a krimi seriálem je novinka s názvem Vraždy – Los Angeles (Homicide: Los Angeles). Tento seriál vysvětluje příběhy notoricky známých případů vražd. Tyto příběhy přitom vypráví ti, kteří je znají úplně nejlépe – samotní detektivové a žalobci. 

Akční/drama

Z akčních a historických Netflix seriálů stojí za zmínku třetí série seriálu Vikingové: Valhalla (Vikings: Valhalla). Příběh se odehrává na počátku 11. století a vy si užijete podívanou na dobrodružství Vikingů. Třetí řada najde své hrdiny sedm let po skončení druhé řady, kdy Freydis je nyní nesporným vůdcem pohanského Jomsborgu – Leif a Harald dosáhli své slávy v Konstantinopoli.

Z dalších akčních seriálů stojí za zmínku nová šestá série seriálu Cobra Kai. Tentokrát se vrátíme k nevyhnutelnému konfliktu mezi Danielem LaRusso a Johnnym Lawrencem. 

Komedie

Novinka s názvem Výbušná koťátka (Exploding Kittens) vám jistě vykouzlí úsměv na tváři. Příběh pojednává o tom, že Bůh je vyhozen a poslán na Zemi, aby se znovu spojil s lidstvem. Jenže je uvězněn v těle domácí baculaté kočky, což s sebou přináší řadu komických situací.  

V srpnu komediální scénu rozšíří druhá řada seriálu Naměkko (Unstable). Všeobecně obdivovaný biotechnologický podnikatel Ellis Dragon zde předkládá svému synovi sérii výzev a her s myslí, aby zjistil, jestli má šanci na úspěch. 

Reality show

Ani kategorie reality show nepřijde letos zkrátka. Čeká nás totiž již šestá série populárního pořadu Too Hot to Handle (ve volném překladu Tak sexy, že už to nejde zvládnout), kde jde o to vytvořit s dalším člověkem hlubší spojení a ne jen povrchní vztah založený na vzájemné přitažlivosti. 

Komedie/drama

Mezi nejlepší seriály na Netflixu tohoto léta se má šanci probojovat novinka s označením Dekameron (The Decameron). Seriál je volně inspirován sbírkou příběhů ze 14. století. Příběh je zasazen do Florencie v roce 1348, kdy se hrstka šlechticů společně se svým služebnictvem stáhne do vily, aby unikla morové pandemii. Společenská pravidla se zde však ztenčují a začíná boj o přežití. 

Akční/dobrodružný/komedie

Do této kategorie lze zařadit čtvrtou a zároveň poslední sérii seriálu Umbrella Academy (The Umbrella Academy). Příběh se tentokrát dostane k tomu, že se sourozenci Hargreevesovi rozprchli poté, co u nich došlo k úplnému resetování jejich časové osy. Každý, kdo je zbaven svých sil, se nyní musí postarat sám o sebe. Podaří se to hrdinům?

Komedie/romantický

K létu neodmyslitelně patří i romantické komedie. Těšit se proto můžete na čtvrtou sérii oblíbeného pořadu Emily v Paříži (Emily in Paris). V této řadě se u Emily objeví pochybnosti, jelikož pociťuje pouto hned ke dvěma mužům. Ale Gabriel čeká dítě se svou bývalou partnerkou. Jak tento milostný trojúhelník dopadne?

Animovaný/akční

Do kategorie animovaných, akčních a dobrodružných seriálů letošního léta můžeme zařadit Terminátor Zero (Terminator Zero). Voják, který je uvězněn mezi minulostí a budoucností, je vrácen v čase, aby změnil osu lidstva. Podaří se mu to?

Nové Netflix filmy letošního léta

Červenec a srpen patří nejen zajímavým seriálům, ale i filmům. Pojďme si ve stručnosti představit, na co se můžete těšit. Třeba se některé z těchto novinek zařadí mezi top filmy na Netflixu. 

Dokumentární

Další dokumentární film nese označení Královna hor: Lhakpa Sherpa na vrcholu (Mountain Queen: The Summits of Lhakpa Sherpa). Příběh se točí kolem první nepálské ženy, která vystoupila a sestoupila na Mount Everest. 

Mezi dokumenty se letos objevuje také novinka Dcery (Daughters), kde dívky hovoří o svých snech a emocionální ztrátě způsobené nepřítomnosti jejich otců. 

Nenechte si ujít také Tajný život orangutanů (Secret Lives of Orangutans). Film vyprávěný Davidem Attenboroughem sleduje pozoruhodnou skupinu orangutanů v nedotčené přírodě na Sumatře. 

Animovaný

Zapomenout nesmíme ani na zbrusu nový animovaný film Záchrana zátiší bikin: Veverka Sandy zasahuje (Saving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Movie), kde se podíváme na další vtipné příběhy SpongeBoba. 

Akční/thriller 

Další novinka v této kategorii nese označení Jednotka všedního nasazení (The Union). Pojednává o stavaři, který se nechá zlanařit svou dávnou láskou ze střední školy a vyrazí na tajnou misi. Rázem se však ocitne ve světě nebezpečí. 

Romantický/komedie

Mezi romantické filmy na Netflixu letošního léta přibude Z kopce (Find Me Falling). Pojednává o tom, co se stane, když návrat na rockovou scénu nevyjde a situaci začnou komplikovat návštěvy a stará láska. 

Akční/komedie

Povedenou novinkou je také Policajt v Beverly Hills: Axel F (Beverly Hills Cop: Axel F). Známý detektiv Axel Foley se zde dostává zpátky do ulic v Beverly Hills, jelikož život jeho dcery je v ohrožení. Své síly však spojí s novým parťákem. 

Horor

Chcete se trochu bát? V kategorii hororů na vás čeká novinka s názvem Neviditelné zlo (The Imaginary). Žena se vrací do svého domu, kde si kdysi vymyslela svého imaginárního kamaráda. Nyní ale zjišťuje, že až tak imaginární nebyl. 

Druhým povedeným hororem letošního léta je Spasení (The Deliverance). Svobodná matka zde bojuje se svými vlastními démony. Přestěhuje se spolu se svou rodinou na nové místo, kde chce nový začátek. V domě se ale začnou objevovat podivné události.

***

Další aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme...... Celý článek
Jak vybrat žehličku na vlasy?

Jak vybrat žehličku na vlasy?

Kvalitní žehlička na vlasy pracuje přesně tak, jak právě chcete – jednou vlasy vyrovná a dodá jim úžasný lesk, jindy zase vytvoří moderní vlny jako ze salonu. Jak vybrat žehličku na vlasy, která bude ...... Celý článek
Recenze: Xiaomi Redmi Note 13 – Král poměru cena/výkon

Recenze: Xiaomi Redmi Note 13 – Král poměru cena/výkon

Redmi Note s číslovkou 13 má velké ambice stát se králem nižší střední třídy na poli smartphonů. Naváže na úspěch svých předchůdců? Má pro to všechny předpoklady – parádní displej, povedené fotoaparát...... Celý článek
Léto s Netflixem aneb co si letos rozhodně nenechat ujít

Léto s Netflixem aneb co si letos rozhodně nenechat ujít

I v létě je čas na odpočinek u televize. Inspirujte se hned několika Netflix novinkami, které by neměly uniknout vaší pozornosti. V tomto článku se podíváme na zbrusu nové seriály i filmy, které se na...... Celý článek
Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple ukázal 11. června na své Keynote hned několik novinek. Mezi ně patří revoluční iOS 18 i nové operační systémy pro Apple Watch, iPady a Macy. V závěru prezentace byla představena umělá inteligenc...... Celý článek