0 Kč
×

Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

16.08.2024

Hledáte tipy na to, co sledovat na Netflixu? Pojďme se podívat na celkem 7 reality shows, které se mohou právem zařadit k těm nejúspěšnějším. V našem výběru si na své přijdou jak milovníci vztahových reality shows, tak i kulinářských pořadů nebo třeba psychologických shows. 

Netflix

Too Hot To Handle

Jednou z bezpochyby nejúspěšnějších vztahových reality show na Netflixu je Too Hot To Handle (lze volně přeložit jako „tak sexy, že to nezvládám“). Reality show se účastní několik velmi atraktivních žen a mužů, kteří musí strávit čas v luxusní vile. Jejich průvodcem se stane virtuální asistentka Lana, která určuje pravidla hry. 

Hlavním cílem této reality show je naučit mladé lidi, aby místo flirtů a krátkých románků budovali skutečné vztahy. Mezi pravidla proto patří nutnost vyhýbat se fyzickému intimnímu kontaktu s dalšími osobami ve vile. Pokud hráči toto pravidlo poruší, strhne se jim určitá částka z celkové výhry. Během pobytu jsou vystavováni nejrůznějším pokušením, hrám i intrikám. 

Láska je slepá (Love is Blind)

Další populární vztahovou reality show je Láska je slepá (Love is Blind). Za jejím vznikem stojí Nick a Vanessa Lacheyovi, kteří se rozhodli uspořádat sociální experiment. A jelikož byl velmi úspěšný, můžete nyní sledovat již několikátou řadu této reality show.

Tento pořad opět stojí na nezadaných ženách a mužích. Ti se společně seznamují a randí spolu, i když se nikdy předtím a ani v průběhu tohoto procesu neviděli. Cílem tedy je zamilovat se do druhého člověka, aniž by fyzická stránka hrála podstatnou roli. Během jednotlivých setkání jsou proto odděleni zdí. Mluví spolu, ale nevidí se. Nakonec dojde k žádosti o ruku, a až poté se poprvé setkávají tváří v tvář. 

Kruh (The Circle)

Mezi další populární reality shows můžeme zařadit Kruh (The Circle). Jeho princip spočívá v tom, že je desítka soutěžících izolována v luxusním bytovém komplexu. Místo toho, aby čas trávili společně, je každý z nich sám uzavřen ve vlastním bytě. Ke komunikaci jim slouží pouze tvůrci vymyšlená sociální síť The Circle

Na této sociální síti mohou vystupovat buď sami za sebe, nebo si vytvořit catfish účet a jeho prostřednictvím předstírat cokoliv, co uznají za vhodné. Hráči se postupně vždy seřazují od nejoblíbenějšího po toho nejméně oblíbeného. Nejméně oblíbený hráč vypadává a na konci samozřejmě čeká vítěz. Zájem o tuto reality show výrazně vzrostl v covidové době, a to díky tematickému konceptu izolace. 

Agent (The Mole)

Agent (The Mole) je koncipován jako psychologická reality show. V rámci tohoto pořadu soutěžící plní jednotlivé mise, za jejich úspěšné splnění získávají peníze do společného banku. Háček však spočívá v tom, že je zde jeden agent, který má za úkol zmíněné mise sabotovat. Dokud se to daří, peníze získává sám pro sebe. 

Zároveň hráči postupně vyřazují ty, které právě ze sabotování nejvíce podezírají. Poslednímu soutěžícímu pak připadnou veškeré vyhrané peníze. A pokud se nikomu nepodaří odhalit agenta, všechny peníze vyhraje právě on. V průběhu hry čelí soutěžící různým psychologickým testům, které v nich dále zasévají paranoiu a pomáhají poodhalit, kdo z nich je týmový hráč, a kdo naopak hraje jen sám za sebe.

Velký úklid s Marií Kondo (Tidying Up with Marie Kondo)

Pokud vás baví nejrůznější proměny a organizace domácnosti, nenechte si ujít reality show Velký úklid s Marií Kondo (Tidying Up with Marie Kondo). V tomto pořadu má hlavní roli japonská expertka na úklid Marie Kondo. Ta se vydává do domovů účastníků a pomáhá jim zbavit se nejrůznějších přebytečných věcí a přinést do domova více radosti. 

Jakmile se pustí do práce, budete překvapeni, co všechno se může u někoho doma ukrývat. Zároveň prostřednictvím pořadu expertka předává praktické tipy, které můžete vyzkoušet i vy sami a těšit se tak z uklizenějšího prostoru. 

Velká cukrářská výzva (Nailed it!)

Milovníky kulinářských pořadů potěší reality show Velká cukrářská výzva (Nailed it!). V ní se deset rádoby pekařů a cukrářů snaží pochytit několik triků od profíků a připravit porotě ty nejlepší delikatesy. Jelikož se jedná o amatéry, bývají výsledkem nejrůznější komické situace. Na ty, kteří ve velké výzvě zvítězí, čeká lákavá finanční odměna. 

The Final Table

Druhou velmi populární kulinářskou soutěží je The Final Table (lze volně přeložit jako Závěrečný stůl). V tomto pořadu jsou jednotlivé týmy tvořeny vždy dvěma elitními kuchaři z celého světa. Mezi soutěžícími jsou mnohdy k vidění opravdové hvězdy své kategorie. 

Jejich úkolem je vždy uvařit pokrm, jak nejlépe dokážou. V této reality show přitom nejde o cenu ani peníze. Vítězi získávají právo zasednout ke stolu s 9 legendami světové kuchyně

***

Populárních reality shows samozřejmě existuje mnohem více. Tohle je jen pár tipů na to, co si nenechat ujít. Ať už se rozhodnete na své televizi či domácím kině sledovat cokoliv, vychutnejte si pořady plnými doušky, odpočiňte si a pobavte se. 

Další aktuality

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Společnost HONOR na českém trhu představila tři zbrusu nová zařízení z řady 200. Zatímco nejnižší model zaujme svou velmi příznivou cenovkou, vlajková loď nabídne pokročilé technologie, funkce a špičk...... Celý článek
Krevní tlak: Hodnoty, způsob měření a druhy tlakoměrů

Krevní tlak: Hodnoty, způsob měření a druhy tlakoměrů

Znáte hodnoty svého krevního tlaku? Krevní tlak úzce souvisí s kondicí srdce a tepen. Vysoký krevní tlak, který je pro tělo člověka nebezpečný, se však nedá odhalit obyčejným pozorováním. Neupozorní n...... Celý článek
Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Moderní technologie už zabrousily i do našich kuchyní. Ptáte se jak? Skrze kuchyňský robot Bosch MUMS6ZS00. My jsme ho pro vás otestovali a zjistili, jak si poradil s bílky či kynutým těstem. Více se ...... Celý článek
Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Hledáte tipy na to, co sledovat na Netflixu? Pojďme se podívat na celkem 7 reality shows, které se mohou právem zařadit k těm nejúspěšnějším. V našem výběru si na své přijdou jak milovníci vztahových ...... Celý článek
LG představuje QNED televizní novinky 2024

LG představuje QNED televizní novinky 2024

Ponořte se do obrazu s neuvěřitelně pestrými a sytými barvami na nových QNED televizích značky LG. Technologie QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a nabízí vyvážené zobrazení barev i dokonale...... Celý článek