Novinky LG OLED TV 2024
V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme... Celý článek
Patří váš manžel, táta nebo bratr k milovníkům masa na jakýkoli způsob? Darujte mu na Vánoce balíček (či dva) domácího sušeného masa!
Když je na cestách potřeba doplnit energii, jsou tu benzínky s pochoutkou zvanou jerky. Balíček 25 g takového hovězího masa stojí ale víc jak 50 Kč, což se velmi rychle prodraží. Přesto patří ochucené sušené maso k vyhledávanému zboží, protože z něj snadno získáte hodnotné bílkoviny a není potřeba jej vozit v ledničce a porcovat někde na koleni. Jeho chuť je navíc docela návyková…
Sušené maso oceníte i na výletech nebo třeba při rybaření, kde vám jerky dokáží rychle dodat do těla bílkoviny a vy se dále můžete věnovat lovu ryb, třeba na populární pelety.
Drůbeží masa (kuřecí, krůtí) jsou dietnější, hovězí maso zase obsahuje velké množství železa a zinku. Pokud rádi experimentujete, můžete klidně vyzkoušet maso rybí – losos, tuňák… Doporučujeme ale pro obdarovaného/obdarovanou udělat mix balíček (kuřecí, krůtí, rybí, libové hovězí, vepřové), ať vyzkouší co nejvíce příchutí
Pokud máte doma sušičku na ovoce, máte bezpečně vyhráno. Sušička na maso totiž se totiž primárně nevyrábí, na trhu jsou pro tento účel k dostání sušičky potravin. Ve všech těchto přístrojích tedy můžete sušit jak ovoce či bylinky, tak jakýkoliv druh masa.
Maso nakrájejte na proužky tlusté cca 3 mm. Jednotlivé proužky osolte, opepřete a pak už je to jen na vaší fantazii. Použít můžete oblíbenou omáčku nebo směs třeba na grilování. Na sušičce si poté nastavte maximální teplotu 60 °C a sušte 6–8 hodin. Drůbeží maso bude hotové rychleji, naopak na hovězí si počkáte o něco déle.
Máte doma pouze horkovzdušnou troubu? Pověste proužky masa na špejle či špízové jehly napříč přes mřížku, zapněte horkovzduch a zvolte teplotu kolem 50 °C.
A jak poznáte, že už jsou jerky hotové? Jednotlivé proužky masa půjdou lehce zlomit.