0 Kč
×

Výbava pro správnou grilovačku: Co vám určitě nesmí chybět?

07.06.2024

Sezóna letních grilovaček s rodinou a přáteli je konečně tady. Abyste se mohli těšit z dokonale připravených pokrmů, vyplatí se mít po ruce praktické příslušenství. Co si pořídit, abyste vaše grilování posunuli na novou úroveň?

Výbava na grilování

Správné grilovací náčiní je nutnost 

Bez správného a kvalitního nářadí se vám bude grilovat jen těžko. Vybavte se obracečkou pro pohodlné otáčení masa. V některých případech přijdou vhod grilovací kleště. Nezapomeňte ani mašlovačku pro potírání surovin marinádou v průběhu grilování.

Vítaným pomocníkem může být také speciální pečicí podložka na grilování, která na grilu v podstatě nahrazuje plotnu. Díky ní se vám budou například vajíčka či zelenina grilovat mnohem snáze. Velkou výhodou teflonové podložky na grilování je i to, že se vyhnete ušpinění mřížky grilu a také nedojde k mísení chutí. Podložky lze používat i opakovaně, přičemž nečistot je můžete zbavit ručně nebo v myčce nádobí

Alternativou může být prostorná pánev na grilování. I u tohoto vybavení se dočkáte nepřilnavého povrchu a vysoké odolnosti, čímž vám pánev usnadní přípravu šťavnatých steaků a dalších specialit. 

Bez osvěžení se neobejdete

Hřejivé sluneční paprsky a letní pohoda společně vybízí k tomu vychutnat si také dokonale vychlazené nápoje. Jedním z vašich pomocníků proto může být výčepní zařízení, díky kterému si dopřejte dokonale vychlazené točené pivo či nealkoholické nápoje. Jeho přítomností na zahradě jistě potěšíte nejen sami sebe, ale i vaše blízké. 

Výbava pro správnou grilovačku

Pokud dáváte přednost nápojům s ledem, můžete svou domácnost vybavit praktickým výrobníkem ledu. U většiny modelů si můžete vybrat z různých velikostí ledových kostek. Jednotlivé kostky do nápojů pak snadno naberete pomocí lopatky a nebudete muset bojovat s ledem v sáčku či se omezovat malými tvořítky na led. 

Správné příbory a nádobí

Nezapomeňte také na pořízení správného nádobí a příborů. Pokud se pustíte do grilovaného masa, jistě se neobejdete bez kvalitních steakových nožů. Vybavte svou domácnost dostatkem talířů a sklenic, abyste dokázali bez problémů pohostit i větší sešlost a nemuseli většinu času trávit u dřezu mytím nádobí. 

Výbava pro správnou grilovačku

Pomocníci pro dokonale připravené maso

Chcete, aby vaše maso bylo dokonale opečené, a přitom si zachovalo svou šťavnatost? Vybavte se digitálním teploměrem na maso, díky kterému vždy snadno odhalíte, jak je aktuálně propečené. S jeho pomocí můžete svým hostům připravit oblíbený steak přesně tak, jak jej mají rádi. Za doporučení stojí zejména teploměr na maso s bezdrátovou sondou, díky kterému můžete sledovat aktuální teplotu a zároveň se volně pohybovat po okolí. 

Výbava pro správnou grilovačku

Pokud zatoužíte po tom, aby vaše maso získalo typické kouřové aroma, bude se vám hodit speciální udicí pistole. Takovou pistoli stačí jednoduše naplnit dřevěnými štěpky. Následně kouřovod přivedete k masu a necháte jej chvíli působit. 

Zkuste na grilu připravit lahodnou pizzu

Gril a pizza, jde to vůbec dohromady? Jednoznačně ano. Potřebovat k tomu budete speciální grilovací kámen na pizzu. Jeho úkolem je odstiňovat žár z grilu a zajistit propečení ingrediencí na pizze dříve, než dojde ke spálení těsta ze spodní strany. Kromě samotné pizzy poslouží také pro přípravu nejrůznějších druhů chleba a pečiva.

Výbava pro správnou grilovačku

S tím souvisí také grilovací kámen, který v porovnání s klasickým grilovacím roštem nabízí zdravější, chutnější a šťavnatější výsledky. Popularitě se v tomto ohledu těší zejména lávové kameny na grilování, které díky své jemnější struktuře a odlišnému složení dokáží lépe odolat vysokým teplotám než žula. Kámen na grilování pak poslouží pro přípravu masa, zeleninových špízů a mnoha dalších specialit.

Výbava pro správnou grilovačku

Grilování je oblíbenou letní aktivitou, která spojuje. Strávíte čas na čerstvém vzduchu, užijete si čas se svými blízkými, a nakonec si vychutnáte skvělé jídlo a pití. Nezapomeňte se kromě kvalitního grilu vybavit také praktickým nářadím a příslušenstvím, díky kterému své umění posunete zase o kousek dál. Na Datartu najdete vše potřebné, stačí si jen vybrat. 

Výbava pro správnou grilovačku

Další aktuality

Extrémní myčky Whirlpool MaxiSpace: Více místa pro nádobí, méně starostí pro vás!

Extrémní myčky Whirlpool MaxiSpace: Více místa pro nádobí, méně starostí pro vás!

/VIDEO/ Uvažujete o koupi nové myčky nádobí, která si hravě poradí s nádobím různých tvarů a velikostí? Hledáte spolehlivý spotřebič, který vás zbaví starostí hlavně při každodenním vkládání a vyndává...... Celý článek
Co znamenají symboly na troubě?

Co znamenají symboly na troubě?

Abyste mohli správně a efektivně využívat všechny programy a funkce své trouby, musíte znát význam piktogramů na displeji nebo otočném voliči svého spotřebiče. Symboly na troubě informují o různých re...... Celý článek
Recenze: Bezdrátová sluchátka Marshall Major V lákají na dlouhou výdrž

Recenze: Bezdrátová sluchátka Marshall Major V lákají na dlouhou výdrž

Britskou značku Marshall netřeba dlouze představovat, zvlášť ne hudebním fajnšmekrům. Každému se po jejím vyslovení určitě vybaví něco jiného, pro nás je Marshall hlavně synonymem pro kvalitní sluchát...... Celý článek
Jedeme na roadtrip aneb Jak se připravit na cestu, která je vaším cílem

Jedeme na roadtrip aneb Jak se připravit na cestu, která je vaším cílem

Roadtrip je skvělou příležitostí, jak poznávat krásy a taje okolního světa po vlastní ose. Ať už ale razíte do hlubin panenské přírody nebo vás láká ruch velkoměst, dříve či později narazíte na osudov...... Celý článek
Jak fungují speciální přihrádky LG Fresh Balancer a LG Fresh Converter?

Jak fungují speciální přihrádky LG Fresh Balancer a LG Fresh Converter?

Plánujete si pořídit novou lednici, ale nejste si jistí, zda správně rozumíte technologiím a funkcím, které tyto spotřebiče nabízí? V následujícím článku objasníme princip fungování přihrádek na ovoce...... Celý článek