Moderní, stylový a práce s ním jde od ruky. To je kuchyňský robot ETA Gratus di Vetro. A pokud jste milovníci italské kuchyně, budete z něj přímo nadšeni. S jeho přídavnými nástavci a příslušenstvím je totiž jako dělaný pro tu pravou „cucinu italianu“!
Za krásným designem robota di Vetro se skrývá český příběh. Skleněnou mísu a nádobu na mixování navrhl světoznámý český designér a sochař Rony Plesl. Samotné výroby se pak chopila technologicky progresivní sklárna Bomma ze Světlé nad Sázavou. Unikátnost robota spočívá i v jeho promyšlenosti a nápaditosti. Designovou křišťálovou mísu by proto byla škoda používat jen k přípravě jídla. Využijte ji například ke chlazení. Postavte ji na prostřený stůl, vložte do ní led a lahev něčeho dobrého. Atmosféra hned získá slavnostnější nádech.
Odkud se vzal název Gratus di Vetro? V doslovném překladu z italského jazyka to znamená Gratus ze skla. Značce ETA se tak podařilo zkombinovat ověřenou kvalitu kuchyňských robotů Gratus, pověstný český sklářský um a zaměření na oblíbenou italskou kuchyni.
Teď je ta pravá chvíle zakoupit kuchyňský robot ETA Gratus di Vetro. Dostanete k němu jako dárek 6 lahví luxusního italského prosecca! Ideální výbava na nadcházející svátky. Více o akci se dozvíte zde.
I když je krásný, není jen na dívání. ETA Gratus di Vetro bude především vaší pravou rukou v kuchyni. Robot doprovází 3 typy nástavců na zpracování těsta. Šlehací metlu využijete pro krémy, šlehačky a pomazánky. Perfektně vám například vyšlehá mascarpone pro tiramisu. Hnětací hák usnadní práci při přípravě kynutých, chlebových a hutných těst. Ideální pro zpracování těsta na pizzu, focacciu, nebo panettone. Mísicí metla se zase skvěle hodí na přípravu dortů, piškotových těst i oblíbených italských mandlových sušenek známých jako cantuccini a amaretti.
Za kvalitou si ETA stojí a svědčí o tom i služba Prodlužka záruky. Po registraci na stránkách značky se vám záruka na kuchyňský robot Gratus di Vetro prodlouží dokonce až na 10 let zdarma!
Ty nejchutnější těstoviny jako z Itálie připravíte raz dva! Součástí výbavy robota di Vetro jsou i nástavce na těstoviny. Chytrý nástavec na válení těsta vám během pár okamžiků připraví těsto o tloušťce přesně podle vašich představ. Pak už je jen na vás, jestli je proměníte v lasagne, raviolli, cannelloni nebo využijete kráječ na úzké nudle a pochutnáte si třeba na oblíbených trenette.
Kráječ se zavděčí na nejrůznější pokrmy. Snadno a rychle s ním například nakrájíte domácí nudle do polévky.
Pravou omáčku bolognese, nebo masovou náplň do lasagní hravě zvládnete s mlýnkem na maso. Mlýnek má optimální průměr 62 mm a 4 mlecí destičky s různými hrubostmi mletí. Maso si tak připravíte přesně podle vašich potřeb. O krůček dál mohou zajít i milovníci italských klobásek salsiccia. S nástavcem na výrobu uzenin si je vyrobíte kompletně doma, z poctivých a čerstvých surovin.
V předvánočním shonu oceníte i tvořítko na cukroví. Využít ho lze i na výrobu slaného pečiva, třeba pro silvestrovské pohoštění.
V jednoduchosti je krása. Proto jsou těstoviny aglio olio tak oblíbené. Jen to chystání česneku může být zdlouhavé. I tady vám ETA Gratus di Vetro přijde na pomoc. S jeho loupačem česneku budete mít stroužky připraveny za několik málo sekund. A italské špagety aglio olio si můžete dopřát kdykoliv jen budete chtít.
Lámete si hlavu s drobným dárkem pro kamarády či kolegy? Darujte ve skleničce pesto! Doma vyrobené je prostě nejlepší. Hoďte do sekáčku lístky bazalky, hrst piniových oříšků, kousek parmazánu, česnek, sůl a olivový olej. Sekáček rozmixuje vše během pár sekund. Výsledek bude chutnat skvěle. Navíc se zavděčíte i zapřisáhlým vegetariánům a veganům.
Sváteční období vybízí k přípravě nejrůznějších koktejlů. Zkuste si v mixéru robota di Vetro připravit oblíbené Bellini! Bude vám stačit nakrájet oloupané broskve a rozmixovat je v mixéru. Přidat trošku vody, šťávy z citronu a cukru. Promíchat a naplnit směsí sklenice na šumivé víno, asi tak z ¼. Zbytek dolijte proseccem. Třeba právě tím, které k nákupu dostanete jako dárek!
Mixér ale samozřejmě využijete nejen na koktejly, ale i na nejrůznější šťávy, omáčky a polévky. Unikátní 1,4l skleněná nádoba je vyrobena z vysoce odolného českého skla, nepohlcuje pachy a barvy mixovaných potravin.
Robotu nechybí ani lis na bobuloviny, který využijete na zpracování čerstvé šťávy z rybízu, hroznového vína, rajčat, kiwi, malin, ostružin, borůvek, brusinek a jahod. Ze získané šťávy pak snadno vyrobíte nejrůznější marmelády a ovocné přelivy typické pro panna cottu. A aby toho nebylo málo, robot ETA Gratus di Vetro doprovází i citrusovač, se kterým si kdykoliv můžete připravit 100% čerstvou šťávu z pomerančů, grepů či citrónů. A třeba zrovna z citronů vyrobit lahodný likér limoncello.
Pokud by vám tato bohatá výbava přeci jen nestačila, můžete si k robotu dokoupit další nejrůznější nástavce. Zkuste mlýnek na obiloviny, luštěniny i rýži, nástavce a tvořítka na těstoviny, nástavec na výrobu domácích špaget nebo kostičkovač k přípravě zdravých zeleninových salátů. Další rozšíření pestré škály funkcí nabízí třeba louskáček ořechů, který oceníte zejména při vánočním pečení! Ale celoročně se určitě bude hodit i nástavec na výrobu zmrzliny, nebo vakuovačka spolu s vakuovým boxem.
My máme vánočku, italové panettone. Na pultech před Vánoci je můžeme vidět všude. Co si ale připravit domácí variantu této italské speciality. Tradiční panettone se připravuje i několik dní, my pro vás máme snazší a rychlejší variantu, která bude ale stejně vynikající, jako pravý originál.
Budete potřebovat:
• 180 ml vody
• 3 žloutky
• 2 vejce
• jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
• jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
• 2 lžičky vanilkového extraktu
• 480 g hladké mouky
• 100 g cukru
• 1 lžíce instantního sušeného droždí
• 1 lžička soli
• 115 g másla pokojové teploty
• 225 g míchaného sušeného ovoce (rozinky, brusinky, třešně)
• 60 ml tmavého rumu
• 1 až 2 žloutky na potření
Jak postupovat:
Sušené ovoce naložte do rumu několik hodin před samotnou přípravou těsta (klidně i den předem). V menší nerezové míse jemně prošlehejte vodu, žloutky, vejce, kůru a vanilku. Ve skleněné míse pak pomocí hnětacího háku zpracujte mouku, cukr, droždí a sůl. Pomalu přidávejte tekutou vaječnou směs a nepřestávejte hníst, dokud se nezačne tvořit těsto. Pak postupně vkládejte změklé pokrájené máslo a robot nechte pracovat ještě 5 minut, dokud nevznikne měkké a lepivé těsto. Zapracujte i naloženou směs ovoce. Těsto pak přendejte do olejem vymazané mísy, přikryjte a nechte kynout na teplém místě zhruba hodinu a půl.
Po vykynutí nalijte těsto do papírové formy určené na panettone. Můžete použít i vyšší dortovou formu. Ve formě nechte odkryté těsto kynout ještě zhruba 1 hodinu a 15 minut (nebo dokud nevykyne těsně nad okraj formy). Povrch potřete žloutky a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 35-40 minut, dokud povrch nezezlátne. Propečenost můžete ověřit i zapíchnutím dřevěné špejle do středu moučníku, měla by po vytažení zůstat čistá a suchá. Pokud je tomu tak, vyjměte panettone a nechte jej zcela vychladnout. Přejeme dobrou chuť!
Nefandíte rozinkám a brusinkám? Nevadí! Nakrájejte do panettone kousky oblíbené čokolády, zapracujte kandované ovoce, nebo třeba oříšky. Variant je spousta a nápadům se meze nekladou.
Recenzi kuchyňského robota ETA Gratus di Vetro si můžete přečíst zde: Recenze: ETA Gratus di Vetro – robot, který vnese do vaší kuchyně… | DATART
Více o ETA Gratus di Vetro naleznete zde: Unikátní designérský šperk. To je ETA Gratus di Vetro | DATART