S trochou plánování a kreativity můžete i během pracovního dne jíst chutně a zdravě. Nechte se inspirovat naším článkem a připravte si zdravé obědy a svačinky s moderními spotřebiči ETA.

O čem se dočtete:
Horkovzdušné fritézy ETA
Recept na tuňákové placky
Sendvičovač ETA Sorento
Recept na panini s rajčaty a mozzarellou
ETA Pečenka
Recept na celozrnnou žemlovku
Z nabídky oblíbených horkovzdušných fritéz ETA si vybere každý
Horkovzdušné fritézy se staly hitem moderní kuchyně, a to z dobrého důvodu. Umožňují nám připravovat chutné a zdravé jídlo s minimem tuku, a navíc v rekordním čase.
ETA si pro vás připravila skvělou akci. Pořiďte si jednu z vybraných fritéz, Pečenku nebo sendvičovač ETA Sorento a jako dárek získáte svačinkový box ETA 5156 91000 v hodnotě 599 Kč. Více o akci se dozvíte po kliknutí na následující odkaz ETA Sorento s dárkem | DATART.

Pokud máte v plánu připravovat ve fritéze večeře pro celou rodinu, pak určitě sáhněte po horkovzdušné fritéze ETA Fritta Digi 3168 90000. S jejím velkorysým 7,2l objemem padne jako ulitá do čtyřčlenných domácností. Navíc, díky velkému objemu nádoby lze fritézu využít i jako malou horkovzdušnou troubu. Oproti klasické troubě se mnohem rychleji nahřeje a ušetří až 50 % elektrické energie. Pomocí dotykového ovládání si vše pohodlně nastavíte a přehledný LED displej vám vždy zobrazí nastavenou teplotu.

Příprava jídel v horkovzdušné fritéze ETA Vista 0168 90000 bude bavit děti i dospělé. Má netradiční průzorové okénko, díky kterému můžete na připravované pokrmy neustále nakukovat. A pro začátečníky nabídne i malou nápovědu. Na horním krytu jsou uvedeny orientační časy a teploty přípravy různých pokrmů. Nádobu doprovází i grilovací rošt, který se bude skvěle hodit pro přípravu ryb a masa. Fritéza ETA Vista je také lehká a snadno přenosná. Můžete ji sbalit a vzít kamkoli s sebou na chatu, chalupu, nebo třeba na dovolenou karavanem.

Chcete do své kuchyně se zdravou přípravou jídel vnést i trochu stylu? Pak sáhněte po fritéze z nadčasové kolekce ETA Storio. Kromě krásného designu má i praktické využití. Hravě si poradí se zdravou přípravou hranolků, kuřecích stripsů, smaženého sýra i květáku. Můžete ji také využít k opětovnému ohřevu hotových pokrmů. To všechno připraví za pomoci cirkulace horkého vzduchu s nastavitelnou teplotou 80 až 200 °C. Nechybí ani časovač, s jehož pomocí si nastavíte dobu přípravy až na 30 minut.

Tip na oběd / svačinu: Tuňákové placky
Placky z fritézy si zamilujete. Variant je nekonečno, vždycky můžete přihodit to, co máte zrovna doma a výsledek bude super. A pokud je chcete obohatit i bílkovinami, nechte se inspirovat našimi tuňákovými. Na jejich přípravu potřebujete jen pár surovin.
Ingredience:
120 g tuňáka z konzervy (ve vlastní šťávě)
1 vejce
50 g nastrouhaného parmazánu
2 jarní cibulky (nasekané)
Sůl a pepř dle chuti
Postup:
Fritézu rozehřejte na 180 °C. Tuňáka zceďte a v misce smíchejte s vejcem, cibulkou a nastrouhaným parmazánem. Směs osolte a opepřete dle chuti. Na dno fritézy položte pečicí papír a na něj naskládejte placky vytvořené ze směsi. Ve fritéze pečte přibližně 25 minut.

ETA Sorento nesmí chybět v žádné domácnosti
Sedvičovač ETA Sorento 5151 90000 získává skvělé hodnocení doma i v zahraničí a my se nedivíme. Tento multifunkční šikula zvládne připravit trojúhelníkové i čtvercové sendviče, vafle a s grilovacími deskami hravě i panini, maso a zeleninu. Zavděčí se všem, rodinám s dětmi i jednotlivcům, které nebaví trávit příliš času v kuchyni.

Všechny povrchy sendvičovače ETA Sorento jsou opatřeny antiadhezní úpravou. Připečený sýr, který je vždy tak těžké umýt, už nebudete muset řešit! Automatická regulace teploty se postará o ty nejlepší výsledky při přípravě jídel. A bezpečnostní pojistka proti přehřátí zase o bezproblémový provoz.
Tip na oběd / svačinu: Panini s mozzarellou a rajčaty
Panini chutná všem! My si pro vás připravili recept na tradiční s mozzarellou a rajčaty, na kterém si pochutnají i vegetariáni. Nápadům se ale meze nekladou, italský bílý chléb můžete naplnit čímkoli a šikovně takto spotřebujete i zbytky. Připravte si k panini do krabičky i lehký salátek a bude mít ideální letní oběd.
Ingredience:
2 ciabatty (nebo menší bagetky)
2 lžíce bazalkového pesta
1 celá mozzarella
1 velké rajče
Hrst čerstvé bazalky
Olivový olej
Postup:
Ciabattu rozpulte a potřete bazalkovým pestem. Rajče i mozzarellu nakrájejte na plátky a obložte jimi pečivo. Přidejte bazalkové lístky. Přiklopte zbylým pečivem a povrch potřete olivovým olejem. Zapečte cca 6 minut do zlatova.

Šikovná a úsporná ETA Pečenka
Představte si troubu a hrnec v jednom, navíc s tím bonusem, že vám ještě ušetří čas, peníze a místo. Tak přesně to je ETA Pečenka. Prostě ideální volba pro všechny studenty, singles, začínající, ale i pokročilé kuchaře, kteří si rádi zaexperimentují.

S Pečenkou se můžete pustit do všeho, co vás napadne. Bez problému v ní připravíte plnohodnotný oběd a na klasický sporák si ani nevzpomenete. Můžete v ní vařit, péct, dusit, zapékat i grilovat. A nahřeje se bleskurychle, topné těleso má chytře zabudováno ve víku.
Není to ale jen multifunkčnost, čím Pečenka vyniká. Vykouzlíte v ní stejné dobroty jako v klasické troubě, a přitom s mnohem menší spotřebou elektrické energie. Běžná trouba má spotřebu zhruba 2 400 – 3 500 W, ETA Pečenka má příkon pouze 475 W. To znamená, že rozdíl spotřeby energií mezi klasickou troubou a Pečenkou se může dostat až na 80 %. A to už je velký rozdíl. Hodina pečení v klasické troubě může při dnešních průměrných cenách vyjít na 31,5 Kč, hodina pečení v Pečence nestojí ani 5 Kč.
Tu svou Pečenku si můžete vybrat hned z několika variant. Pokud zvolíte model ETA Pečenka MAX s objemem 4,3 litru, dostane se vám nejbohatší nabídka příslušenství. S nerezovým roštem můžete v Pečence zdravě grilovat, jehlice umožní přípravu špízů, středová forma zase pečení bábovek. A ochranné víko má hned trojí využití. Nejenže jím zakryjete horkou nádobu, ale poslouží i pro bezpečné vyklopení připravovaného pokrmu a jako servírovací podnos.

Nebo můžete sáhnout po 4,3l Pečence PLUS, kterou doprovází už jen středová forma na moučníky a grilovací rošt. Pečenku si ale můžete pořídit i v základní verzi a stejném objemu 4,3 l, zcela bez příslušenství. A pokud potřebujete tu nejmenší možnou variantu, bude pro vás ideální model ETA Pečenka MINI. Ten se díky svým drobným rozměrům a 3l objemu vejde i do „pidi kuchyňky“.
Tip na oběd / svačinu: Celozrnná žemlovka
Máte rádi sladké obědy? Upečte si zdravější verzi tradiční žemlovky. Klasické bílé pečivo stačí nahradit celozrnným a řepný cukr javorovým sirupem (nebo vynechejte úplně). Hned budete mít mnohem vyváženější oběd, za který vaše tělo poděkuje.
Ingredience:
7–8 ks celozrnných rohlíků / baget (pokrájených na kolečka)
500 ml mléka
5 lžic javorového sirupu (lze vynechat)
250 g plnotučného tvarohu
kůra z půlky citrónu
2 ks žloutků
5–6 ks jablek (oloupaná a nastrouhaná na plátky)
2 lžíce citrónové šťávy (na pokapání jablek)
1 lžíce mleté skořice
1 lžička mleté vanilky
30 g rozinek
Ghí na vymazání nádoby Pečenky
Postup:
Mléko smíchejte se žloutky, mletou vanilkou a 3 lžícemi javorového sirupu. Strouhaná jablka smíchejte s rozinkami, citrónovou šťávou a skořicí. Tvaroh vymíchejte se 2 lžícemi javorového sirupu a citrónovou kůrou.
Dno Pečenky vyskládejte pokrájenými celozrnné rohlíky, lehce zalijte mléčnou směsí, poklaďte strouhanými jablky, přidejte další vrstvu rohlíků, zalijte mléčnou směsí, potřete vším tvarohem. Následně položte další rohlíkovou vrstvu, zalijte mléčnou směsí, přidejte druhou polovinu jablek, zaskládejte poslední vrstvou rohlíků, zalijte zbytkem mléka a dejte zapékat na zhruba 35–40 minut.
