Luxusní sváteční večeře bez stresu a starostí? Jedině s inovativním nepřilnavým nádobím od ETY! Mrkněte na jeho nesporné výhody, díky kterým vám půjde vaření jako másle. A jako bonus přinášíme i recepty a tipy, se kterými přivedete vaše kulinářské výtvory k dokonalosti.
Poctivé kvalitní nádobí, které se bude ve vaší rodině dědit z generace na generaci. To bude sada hrnců ETA Titanium II 5929 90000. Mají nepřilnavou povrchovou úpravu z titanu. Ten zabrání přichytávání a připalování pokrmů. Nebudete muset hrnce po vaření drhnout! Jejich čištění tak půjde jedna dvě a zůstanou dlouho jako nové. Nadchnete s nimi i zastánce zdravého životního stylu. Můžete v nich totiž vařit pouze s minimem tuku.
Praktická sada ETA Titanium II pokryje malé i velké vaření. Balení zahrnuje 4 hrnce o průměrech 16, 20, 24 a 28 cm. Ve výbavě nechybí ani skleněné poklice s nerezovým proužkem a ventilačním otvorem. Ten hraje důležitou roli. Ventilační otvor reguluje mírný přetlak páry a urychlí celý proces vaření. Držadla hrnců jsou nejen prvkem designovým, ale i praktickým. Nevedou teplo a nehrozí tak popálení. Zároveň jsou i ergonomicky tvarovaná, takže se vám hrnce budou vždy snadno držet a přenášet.
Velkou výhodou veškerého zmíněného nádobí ETA je jeho použití pro všechny zdroje ohřevu, tedy pro plyn, elektriku, sklokeramiku, halogen a indukci. Navíc jej můžete dát bez problémů i do myčky na nádobí.
Pánve sice v balení nenajdete, můžete si je však dokoupit samostatně. Vybrat si můžete ETA Titanium II 6929 90000 o průměru 28 cm, nebo menší ETA Titanium II 7929 90000 o průměru 24 cm. Stejně jako hrnce, jsou i pánve ETA Titanium II vybaveny skvělými vlastnostmi, které vám zpříjemní vaření.
Každý máme tu svou štědrovečerní polévku, kterou si neseme z dětství a na kterou nedáme dopustit. Pokud budete chtít přeci jen vyzkoušet něco nového. Zkuste naši houbovou polévku. Možná se nestane vaší novou štědrovečerní, ale určitě se zařadí mezi oblíbené sváteční polévky.
Co bude potřeba?
• 3 brambory
• 1 pórek
• 150 g žampionů (spíše menších)
• 1 l zeleninového vývaru
• 150 ml smetany
• 5 lžic oleje
• sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti
• petrželka na ozdobení
Jak na to?
Zhruba 50 g žampionů nakrájejte na plátky a opražte na oleji. Dejte je stranou, na závěr s nimi polévku ozdobíte. Pórek pokrájejte a lehce osmažte na oleji. Přidejte i pokrájené brambory a zbytek žampionů. Vše orestujte a následně zalijte vývarem. Osolte dle chuti a vařte do měkka asi 20 minut. Jakmile bude zelenina uvařená, polévku rozmixujte. Na závěr přidejte smetanu a dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Podávejte s najemno nakrájenou petrželkou a plátky žampionů.
Modelová řada ETA Honeycomb 1929 90000 je charakteristická svým nepřilnavým povrchem, který se podobá medové plástvi. Odtud získala i svůj název. Speciální struktura povrchu nádobí má i další benefit. Postará se o to, že výsledné jídlo bude krásně křupavé.
Hned na první pohled poznáte, že se jedná o nádobí, které jen tak nezničíte. Se svou tloušťkou stěn 0,71 mm rozhodně patří k masivnějším. To se mimo jiné odráží i na kvalitním vedení tepla a udržování teploty jídla i po vaření.
V sadě ETA Honeycomb naleznete 4 hrnce s průměry 16, 20, 22 a 24 cm. Všechny jsou vyrobeny z kvalitní potravinářské nerezové oceli a bez škodlivých materiálů jako je PFOA, kadmium či olovo. A ke každému hrnci najdete v balení i skleněnou poklici s ventilačním otvorem.
I tyto hrnce budou dělat radost všem zastáncům zdravého životního stylu. Při vaření bude stačit mnohem méně tuku a příprava jídel tak bude zdravější. Povrch je zároveň odolný proti poškrábání, bez obav tak můžete využívat při vaření kovové kuchyňské náčiní.
I sadu Honeycomb můžete doplnit o nerezovou pánev se všemi moderními vlastnostmi této řady. Na výběr budete mít model ETA Honeycomb 3929 90000 s průměrem 24 cm a větší pánev ETA Honeycomb 2929 90000, která má průměr 28 cm.
Chystáte se na smažení kuřecích řízků? Asi vám nemusíme radit, jak na ně. Ale máme pro vás drobnou vychytávku. Naložte maso před obalením na pár hodin do majonézy nebo jogurtu. Ty maso zkřehčí a drůbeží řízečky pak budou jedna báseň!
Rukojeti jsou tepelně izolovány. S nádobím se vám bude snadno zacházet, a navíc budete mít jistotu, že se nepopálíte. A příjemný bonus? Veškeré nádobí ETA Honeycomb můžete dát díky kovovým držadlům i do trouby.
Ještě jste ji nezkoušeli? Pak neváhejte, tradiční vinná klobása je dostupná na pultech jen v zimních měsících. Ideální je podávat ji okamžitě, ale nemusíte se bát. Příprava zabere chviličku.
Co bude potřeba? (na 2 porce)
• ½ kg vinné klobásy
• 50 g hladké mouky
• olej či sádlo na smažení
• špejle
Jak na to?
Vinnou klobásu rozkrájejte na 8 dílů. Jednotlivé dílky stočte do závitku a spíchněte špejlemi, aby se při pečení nerozvinuly. Obalte je v hladké mouce a pozvolna opečte z každé strany do zlatova. Podávejte je s vařeným bramborem, nebo s bramborovým salátem.
Vinnou klobásu při smotávání příliš neutahujte, nebo vám při pečení popraská.
Ani s ETA Acero 0929 90000 nešlápnete vedle. 11dílné balení zahrnuje 4 hrnce s průměry 16, 20, 22 a 24 cm a rovnou i 2 pánve o průměrech 20 a 24 cm. Všechny hrnce ETA Acero a menší pánev doprovází i skleněné poklice s ventilačním otvorem. Ideální jako výbava do nové kuchyně.
Celá sada ETA Acero je vyrobena z prvotřídní potravinářské nerezové oceli 18/10. A vypadá opravdu luxusně. Je robustní, odolná proti poškrábání. Silné dno také velice dobře rozvádí a udržuje teplotu. Použité materiály u pánví neobsahují žádné škodlivé materiály jako je PFOA, kadmium či olovo.
A to nejlepší na konec? Karamelový likér, který zahřeje tělo i duši. Vaši, nebo jakoukoli jinou. Použít můžete ozdobnou láhev a likér věnovat jako dárek. Uvidíte, že udělá velkou radost.
Co bude potřeba? (na 1,5 l karamelového likéru)
• 2 karamelová Salka
• mandlový pudink
• ½ l tmavého rumu
Jak na to?
V hrnci uvařte mandlový pudink tak, jak jste zvyklí a nechejte jej vychladnout. Pak přidejte karamelová Salka a vyšlehejte do hladké konzistence. Nakonec pomaličku zapracujte i tmavý rum.