Po vlně populárních slowcookerů přicházejí výrobci s novou generací chytrých hrnců, které se při vaření postarají úplně o všechno. Kromě pomalého vaření slowcookerů zvládnou také opékat, fritovat, vařit na páře a dokonce i zavařovat.
Perfektní načasování a rozvod tepla
Multicooker v sobě obsahuje jedinou univerzální nádobu, která se podle potřeby vyhřívá z různých stran. Spojuje tak v sobě vlastnosti obyčejné pánve, hrnce, elektrické trouby, pařáku i fritézy. Místo deseti hrnců a plně vybavené kuchyně, tak vystačíte s jediným přístrojem.
Multicookery si vhodnou teplotu pro vaření určují sami, takže nemusíte složitě nastavovat teplotu ani délku úpravy. Vše za vás zvolí program tak akorát, abyste nic nepřipálili.
Díky programovatelnému načasování si také přípravu jídla můžete libovolně posunout, aby na vás čekala hotová hostina třeba v momentě, kdy se vrátíte z práce. Spuštěný a naprogramovaný multicooker nemusíte hlídat — o vše se postará elektronika a jakmile je jídlo hotové, udržuje se v teple bez plýtvání energie.
Mistrovské recepty bez sporáku i trouby
Všechny domácí recepty, které milujeme, mají často původ v jednom hrnci. Ve skutečnosti ale člověk při vaření zašpiní spoustu nádobí a vyplýtvá zbytečnou energii při zapínání elektrické trouby a sporáku.
Multicookery vracejí jednoduchost do vaření a naučí vás, jak se v kuchyni chovat co nejvíc efektivně. Tím, že si poradí se všemi způsoby vaření, nebudete muset sahat po jiném nádobí a všechno co na konci budete muset umýt je jediná nádoba multicookeru. Spotřeba multicookeru je přesně řízená, takže při vaření s ním nepřijde nadarmo ani jeden kW.
V multicookeru si také troufnete na jídla, která by vám jinak přišla složitá, nebo u který byste měli pocit, že je potřeba je neustále hlídat. Tady stačí věnovat čtvrthodiny na přípravu a i složitý recept se skvěle vydaří!
Pro inspiraci vám přidáváme výborný recept
Na vidličku měkká roláda na víně
1 kg hovězího hrudí
0,5 l červeného vína
0,5 l hovězího vývaru
150 g žampionů
1 cibule
3 lžíce kapar
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 svazek tymiánu
1 bobkový list
5 kuliček pepře
sůl, pepř
Cibuli, kapary a žampiony nasekáme nadrobno. Mulitcooker přepneme na program opékání a na oleji krátce opečeme žampiony a cibulku, dokud houby nepustí všechnu přebytečnou vodu. Směs hub a cibule smícháme s kaparami a dochutíme solí a pepřem. Hovězí hrudí lehce naklepeme a rozprostřeme do plochy. Potřeme jej hořcicí a rozložíme náplň. Svineme do rolády, svážeme provázkem a na povrchu osolíme a opepříme. Celou roládu pak v multicookeru opečeme ze všech stran. Zalijeme vývarem a vínem, přidáme bylinky a koření a přepneme na režim pomalého vaření. Jakmile je maso měkké, dáme ho stranou, z hrnce vylovíme koření a bylinky a necháme omáčku zčásti vyvařit. Na konci do omáčky přimícháme studené máslo a podáváme s roládou nakrájenou na plátky.
S čím mi pomůže multicooker?
- Umí vařit, dusit, opékat, fritovat, péct, dusit, napařovat, zavařovat, gratinovat i grilovat.
- Příprava je snadná a s recepty vám pomůžou chytré programy.
- Nemusíte špinit žádné nádobí navíc — vše je v jednom hrnci.
- Všechno maso bude fantasticky šťavnaté a měkké na vidličku.
- Načasuje vám jídlo tak, aby bylo hotové když se vrátíte z práce nebo z výletu.
- Ušetříte za energii — nemusíte zapínat troubu ani sporák.
Pro další inspiraci přidáváme videa s Zdeňkem Pohlreichem, jak vařit v Multicookeru.