Vstupte do nového roku zdravěji! S parním hrncem ETA Calderon II objevíte nový směr zdravé, rychlé a skvěle chutnající kuchyně.

V dnešní době se zdravé vaření v páře nemusí týkat jen osob s redukčním jídelníčkem. Lehkost jídel je totiž jednou z mnoha výhod tohoto typu vaření.
Díky páře si pokrmy zachovají svěží barvu i důležité živiny a vitamíny, které se z potravin při méně šetrných způsobech zpracování ztrácí. Jídla připravená v páře, si zachovávají i svou vlastní přirozenou chuť, o kterou často přicházíme při klasickém vaření. A všechno je navíc nachystáno v mnohem kratším čase!
Zkuste to zdravěji s ETA Calderon II. Díky široké nabídce programů a praktických funkcí tohoto parního hrnce si přijdou na své i praví gurmáni. Vychutnávat si tak můžete skvělé pokrmy připravené za pár chvilek, po kterých se budete cítit skvěle.

Parní hrnec ETA Calderon II, s jehož velkorysou kapacitou 11 l připravíte zdravé a vynikající pokrmy pro celou rodinu.
Jak to celé funguje
Do hrnce nalejete vodu, která se zahřeje na páru. Pára poté prochází jednotlivými nádobami s potravinami a po stěnách hrnce se vrací a stéká na dno, kde je umístěna odkapávací miska. Někdy je třeba vodu v průběhu vaření doplnit. Aktuální množství vody vám prozradí ukazatel. Je-li potřeba ji doplnit, bezpečně a pohodlně tak můžete učinit z vnější strany hrnce.

Vodu snadno doplníte z vnější strany hrnce.
Zpracujte všechny živiny z potravin! Vaříte-li například zeleninu, využijte vodu nahromaděnou v odkapávací misce. Tato zbytková voda vařenou zeleninou prošla a drží se v ní tak část chuti. Můžete ji zužitkovat a použít třeba jako základ do omáček.
S ETA Calderon II snadno a rychle
Samotné vaření se v hrnci ETA Calderon II děje bleskurychle. Parní hrnec nabízí 6 automatických programů, ze kterých si na LCD displeji vyberete ten, který nejlépe odpovídá vloženým surovinám. Z nabídky si tedy vyberete zeleninu, maso, ryby, kuře, vajíčka nebo rýži.

Na přehledném LCD displeji si vyberete vhodný program.
Parní hrnec se po zapnutí dostane na svůj maximální výkon již za 30 vteřin. Zdravý a chutný pokrm tak dokáže připravit za pár minut. Jakmile má dovařeno a program skončí, automaticky se sám vypne. Nemusíte se tedy obávat, že připravované jídlo připálíte.

Díky speciální misce na rýži/polévku můžete připravovat potraviny ve vodě či různých omáčkách.
Součástí
ETA Calderon II je i speciální miska na rýži. V této misce se ale nemusíte omezovat pouze na přípravu rýže. Vhod vám přijde i na míchaná či ztracená vejce, přípravu bulguru nebo třeba i quinoi. Dále můžete například v hrnci vařit a napařovat knedlíky, ohřívat polévky a omáčky.
Dva pokrmy a jen jedno vaření
Skvělou výhodou je, že ETA Calderon II je variabilní. Za pomocí přepážek si hrnec můžete rozdělit na dvě samostatné zóny a v každé vařit jiný pokrm. Při jednom vaření tak například připravíte rozdílný oběd či večeři pro vás a jiný zase pro vaše děti.

Hrnec umožňuje vařit ve dvou zónách rozlišné suroviny s různým nastavením doby vaření.
Nikdo navíc nemusí na svůj pokrm déle čekat. Aby se vaření ukončilo ve stejný moment, zapne se nejprve ten program, který má delší dobu vaření. V okamžiku, kdy nastavený čas druhého programu bude shodný, zapíná se automaticky program druhý. Tím se doba ukončení vaření obou pokrmů uskuteční ve stejný moment.
Vyzkoušejte recept na kuře po asijsku
Máte rádi asijskou kuchyni? Inspirujte se naším receptem! Tento recept je oblíbený právě v asijských zemích. Připravte si k němu rýži a získáte chutnou a zdravou večeři!

Potřebné ingredience:
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- 2 lžičky oleje
- 1 najemno nakrájená střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 lžiček sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- hrst sezamových semínek
- sůl
- pro přílohu: 160 g rýže, 250 ml vody, oblíbená zelenina (například mrkev, cuketa, paprika)
Postup:
V misce smícháme rostlinný a sezamový olej, nakrájenou cibulku, sójovou omáčku, česnek a osolíme dle chuti. Do takto připravené marinády vložíme kuřecí prsa a necháme v ledničce odležet alespoň 30 minut (čím déle, tím lépe). Poté kuře vložíme do parního hrnce a zapneme program pro přípravu drůbeže.
Současně si v parním hrnci můžete připravit i rýži, kterou v misce stačí smíchat s vodou. Zakryjte ji a zapněte program určený pro rýži. A aby byl pokrm kompletní, můžete si napařit i vaši oblíbenou zeleninu, kterou očištěnou a nakrájenou stačí vložit do misky a vybrat program pro zeleninu.
Připravené kuře ozdobíme sezamovými semínky, podáváme s rýží a napařenou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť!
