Novinky LG OLED TV 2024
V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme... Celý článek
Rýži v pytlíku stačí hodit do vody v hrnci, naměřit čas napsaný na krabici, včas vyndat a servírovat. Jenže takto připravená rýže stačí leda na „českou kuchyni“. Jakmile ale začnete uvažovat o sushi či asijských pokrmech, narazíte.
Hůlkami rýži do úst nedopravíte, často ji rozvaříte, nelepí, hrozí její připálení… Přitom zadání pro kuchaře zní jednoduše: nabrat správné množství rýže, vody a udržovat teplotu po danou dobu. Fyzika je ale neúprosná. Rýže potřebuje vysokou teplotu, ale příliš mnoho páry jí škodí – je proto třeba odhadnout množství vody tak, aby se většina vypařila ve chvíli, kdy bude rýže nadýchaná tak akorát.
A to chce čas. Spoustu času a zkušeností. Nebo rýžovar, který teplotu a vlhkost sleduje průběžně. Podle nich upravuje délku cyklu vaření a vypne se ve chvíli, kdy bude rýže chutnat nejlépe. K rýžovarům nepotřebujete vysokoškolský diplom, jejich princip je jednoduchý – tajemství spočívá spíš v jemném vyvažování mezi teplotou a časem.
Co všechno víte o hůlkách? Dokázali byste s nimi nabrat rýži?
V naší nabídce dlouhodobě kraluje rýžovar Sencor SRM 1800SS, což dokazuje i 17 recenzí s vysokým hodnocením. Zákazníci si chválí především jednoduchou přípravu bez prskání a připalování, jednoduché ovládání. Automatické vypnutí a udržování stálé teploty dává strávníkům svobodu, kdy se do hotové rýže pustí, údržba je nenáročná na čas i námahu. A cena? Tak nízká, že budí podezření, což však vyvrací Ďáblice: