Novinky LG OLED TV 2024
V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme... Celý článek
V čem spočívá tajemství horkovzdušných fritéz? Jídlo se nepřipravuje ponořené v oleji, ale pouze za pomoci horkého vzduchu proudícího uvnitř fritézy. Do nádoby se proto nepřidávají žádné fritovací oleje. Z toho důvodu je horkovzdušná fritéza skvělá k přípravě zdravějších variant jídel, která mají obvykle vysokou kalorickou hodnotu.
Fritéza ETA Formio vám připraví smažené pokrmy zdravě a díky elegantnímu vzhledu se bude na kuchyňské lince i krásně vyjímat.
Jídla připravená v horkovzdušné fritéze nespálíte. Horký vzduch proudí uvnitř rovnoměrně, díky čemuž se potraviny nepřipalují a opékají se hezky ze všech stran. Při fritování nevzniká ani typický zápach, který smažení obvykle doprovází. Není tak třeba po dokončení hodiny větrat. Oproti horkovzdušné troubě se fritéza zvládne nahřát a začít pracovat mnohem rychleji. Ušetříte tak čas strávený v kuchyni.
Kromě již zmíněných vlastností je praktickou výhodou fritézy ETA Formio časovač. Otočným kolečkem si můžete nastavit dobu přípravy až na 30 minut. Jakmile čas vyprší, fritéza vás upozorní cinknutím a ihned se sama vypne. Teplotu si sami snadno upravíte dle potřeby v rozmezí od 80 do 200 °C.
Fritéza ETA Formio disponuje dvěma otočnými regulátory, s jedním nastavíte čas a s druhým teplotu fritování.
Nádoba fritézy je z nepřilnavého materiálu. Veškerá tekutina, která při fritování vzniká, odtéká rovnou do spodní nádoby, takže následné umývání a údržba jde snadno a rychle.
Nádoba na fritování je z nepřilnavého materiálu, proto je umývání a celková údržba velmi snadná.
Při obsluze se nemusíte bát, že se spálíte o držadlo, je totiž tepelně odizolované. A kdyby se vám náhodou povedlo fritézu špatně sestavit, bezpečností pojistka zamezí jejímu spuštění. ETA Formio má slušný objem 3,5 litru, který vystačí pro dvě osoby. S rozměry 29 × 32,7 × 35,1 cm přitom nezabere tolik místa v kuchyni jako jiné fritézy.
Při vyslovení slova fritéza se nám obvykle vybaví příprava hranolků a jiných smažených potravin. ETA Formio ale hravě zvládá i pečení a grilování. Zkuste v ní upéct dortový korpus, sladké či slané koláče nebo muffiny. Nebojte se a klidně do nádoby vložte i různé formy, třeba právě na přípravu dortíků, koláčků a jiných.
Zkuste fritézu ETA Formio využít i pro sladké pečení a grilování.
Máte už navařeno a chcete jen ohřát již připravený pokrm? I v tomto případě fritéza ETA Formio skvěle poslouží, hotové pokrmy v ní lze i ohřívat.
1. Nádoba je určena pro maximální množství 500 g hranolků, nepřekračujte toto doporučené množství.
2. V průběhu smažení je vhodné suroviny promíchat či lehce protřepat.
3. Pokud si chcete užít křupavý výsledek, přidejte pár kapek oleje. Ve srovnání s klasickým fritováním bude jeho množství opravdu minimální.
4. Nebojte se experimentovat a zkuste do nádoby přidat i různá dochucovadla či koření.
Zkuste náš recept na oblíbené hranolky ze sladkých brambor. Chuťově jsou mnohem zajímavější než ty klasické a mají je rády i děti!
Potřebné ingredience:
2 velké sladké brambory (batáty)
1 lžíce řepkového oleje
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička himalájské soli
dle chuti: 1/4 lžičky kajenského pepře
Postup přípravy:
Fritézu předehřejte na 200 °C. Sladké brambory nakrájejte na tenké proužky, pokapejte olejem, přidejte koření a sůl a pokud chcete i kajenský pepř. Vše promíchejte a vložte do fritovací nádoby. Dobu přípravy nastavte na 20 minut a v průběhu hranolky alespoň dvakrát promíchejte.
Fritézu nemusíte využívat jen na slané obědy a večeře. Zkuste v ní připravit jablečný crumble, který se skvěle hodí na snídani, ale i jako rychlý dezert. Pro zdravější variantu můžete hrubou mouku nahradit špaldovou a klasický cukr například cukrem třtinovým.
Potřebné ingredience:
2 jablka
50 g hrubé mouky
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce cukru
1/2 lžičky mleté skořice
50 g másla
dle chuti: malá hrst rozinek, oříšků
Postup přípravy:
Fritézu předehřejte na 180 °C. Jablka nakrájejte na kostičky a smíchejte se skořicí, případně s rozinkami a oříšky a rozdělte je do malých zapékacích misek. Drobenku připravíte jednoduše smícháním mouky, cukru, ovesných vloček a másla. Posypte jí rovnoměrně ovoce a vložte do nádoby fritézy. Teplotu ponechte a časovač nastavte na 20 minut. Přejeme dobrou chuť!