Vánoce bez stresu aneb Datart vám vychází vstříc

01.11.2013

S blížícími se Vánocemi se obchodníci předhánějí, kdo nejvíc zaujme zákazníky, kteří se zvolí jejich zboží nebo službu coby dárek pro své blízké. Nadstandartní „vánoční služby“, jakými jsou nákup online během Štědrého dne či možnost vrácení nevhodných dárků, si pro své klienty připravil i DATART, přední maloobchodní řetězec se spotřební elektronikou a nově i kuchyňským studiem.

Nákupy na webu a v prodejnách i na Štědrý den
Kdo nechává nákup dárků na poslední chvíli, přijde mu vhod možnost vybrat si na www.datart.cz položky označené „skladem na prodejně" a ještě tentýž den si je tam vyzvednout.
„Letošní rok je to jednodušší v tom, že jsou Vánoce v úterý, většina prodejen bude tedy otevřena i na Štědrý den. Tudíž není problém objednat přes internet vánoční dárek, který je „skladem na prodejně", až 24.12. Následně si ho může vyzvednout zcela zdarma a téměř okamžitě na prodejně - v termínech osobního vyzvednutí jsme bezkonkurenčně nejrychlejší. Na Vánoce navíc plánujeme výrazné navýšení skladových zásob zejména na prodejnách - zákazníci tak budou mít skutečně z čeho vybírat. Po objednání na internetu je pak jen otázka času, jak rychle je dotyčný schopen se na prodejnu dostat a hned si výrobek vyzvednout," informuje Jana Choroušová, tisková mluvčí společnosti DATART. „Také naše doprava bude jezdit na Štědrý den. Zákazníci z Prahy si navíc mohou 24.12. zvolit doručení kurýrem, který jim zboží přiveze ještě v ten samý den."

Nevhodné či stejné dárky? Využijte vrácení bez poplatků.
Pokud váháte, zda se bude vámi obdarovanému dárek líbit, můžete to risknout. DATART totiž umožňuje vrácení nevhodných nebo stejných dárků. „Pokud od začátku listopadu zakoupíte svým blízkým dárek v Datartu, který darovaný neocení, máte možnost ho vrátit, a to v období 26.12.2013 - 2.1.2014. Za zboží vám budou vráceny všechny peníze, tato služba je bez poplatků. Tedy co utratíte, bude vám vráceno, což bohužel není standardní u dalších obchodů," doplňuje Jana Choroušová. Tato služba platí pro nákupy realizované od 1. 11. 2013 do 24. 12. 2013.

Jak musí vypadat zboží, které chcete vrátit?
Vrácené zboží musí být:

- Nepoužité, nepoškozené, včetně kompletního příslušenství

- V původním obalu a s přiloženým dokladem o koupi - neplatí to pouze pro výrobky osobní hygieny (holicí a depilační strojky, zubní kartáčky apod.), software (antivirové programy, e-knihy) a produkty zakoupené prostřednictvím foto.datart.cz

Nákupy za internetové ceny
V DATARTu se zákazníkům nestane, že by nakupovali v prodejnách zboží dráž než na internetu, protože DATART má ceny stejné.
„Navíc naše ceny denně kontrolujeme a upravujeme tak, abychom nebyli nikdy dražší než u naší konkurence. A to jak v prodejnách, tak i na internetu."

A jaké jsou hity letošních Vánoc?
„Mezi vánoční hity budou, podobně jako každý rok, patřit technologické novinky, resp. technologicky pokročilejší výrobky jako chytré telefony nebo tablety. Vděčnými vánočními dárky jsou ale i menší kuchyňské nebo domácí spotřebiče, kde mohu zmínit například robotický čistič oken HOBOT, který se stal trhákem již v průběhu letních měsíců, kdy byl uveden na trh, a zájem o něj neklesá," dodává Jana Choroušová.
„Novinkou letošního roku jsou také televizory s technologií 4K. Nejdokonalejší rozlišení 4K 3840x2160 odpovídá osmi milionům pixelů - tedy čtyřnásobku detailů oproti klasickému formátu FullHD. Když se přiblížíte k obrazovce, uvidíte bezchybný, jemný a naprosto realistický obraz s úchvatnou hloubkou a zřetelností."
Rodiče jistě ocení velmi širokou nabídku zajímavých interaktivních vzdělávacích hraček/stavebnic pro kluky i holky, případně kvalitní auta na dálková ovládání nebo jiné robotické a elektronické hračky. Samozřejmostí je i sortiment didaktických hraček pro nejmenší.

Nahraj a vyhraj
Předvánoční atmosféru si mohou zájemci zpestřit účastí v soutěži „Nahraj a vyhraj", kterou si připravila společnost DATART. Účastník se zapojí do soutěže tak, že sám nafilmuje soutěžní video, které nahraje do aplikace na soutěžních webových stránkách www.datart.cz/soutez. Námětem videa musí být „vánoční přání z Datartu" - ve videozáznamu musí zaznít, co by si soutěžící přál k vánocům (pod stromeček, k Ježíšku apod.) z Datartu. Cílem je získat pro video co nejvíce hlasů ve veřejném hlasování - jeden hlasující může odevzdat jednomu videu nejvýše jeden hlas v každém dni trvání soutěže. Hlavní výhra je opravdu lákavá, a to částka 100 000 Kč. Soutěž bude probíhat od 4.11. do 15.12.2013. Více naleznete na www.datart.cz.