sušička potravin • 5 nerezových sít 30 × 24 cm • nastavitelná teplota od 35 do 75 °C • infra sušení • časovač až 99 h • 5 programů sušení + sterilizace • displej • snadná údržba • ochrana proti…
sušička potravin • 5 nerezových sít 30 × 24 cm • nastavitelná teplota od 35 do 75 °C • infra sušení • časovač až 99 h • 5 programů sušení + sterilizace • displej • snadná údržba • ochrana proti přehřátí • tichý chod • 1m kabel • příkon 500 W
Concept SO4000, černá
Vytvořte si z ovoce, zeleniny, masa i hub a dalších potravin lahodnou a zdravou svačinku pro sebe a celou rodinu. Společnost Concept vytvořila tuto špičkovou sušičku potravin, s níž celý proces zabere několik hodin, ovšem zcela bez vaší asistence. Jediné, co musíte udělat, je nakrájet suroviny na kolečka či kousky, vložit je na plata a zapnout, přístroj se o vše ostatní postará za vás. Navíc díky infračervenému záření rychleji a zdravěji než běžné sušičky.
Potraviny rozmístěte na nerezová sušicí síta, kterých v balení naleznete 5 kusů. K dispozici přitom budete mít hned 5 programů plus sterilizace a dokonce i ruční program s nastavením teploty od od 35 do 75 °C podle toho, jakých výsledků chcete dosáhnout. Po volbě teploty už jen aktivujete časovač a nechejte přístroj pracovat. Aktuální nastavení vidíte přehledně na displeji.
To nejlepší pro sušení ovoce, zeleniny, ale i hub nebo masa!
INFRA záření
Tento model využívá k sušení revoluční INFRA záření přirovnatelné ke slunečním paprskům. Díky tomu dochází k rovnoměrnému sušení potravin, jako kdyby byly umístěny na slunci, jenže s bonusem toho, že na ně nepůsobí nebezpečné UV záření. Výsledkem infračerveného záření je rychlejší sušení se zachováním více vitamínů, enzymů, minerálů a vlákniny než u běžného sušení. Navíc v případě sušení masa a ryb působí proti rozkladu.
5 přednastavených programů
Ve výbavě sušičky nalezneme hned čtyři programy sušení a jeden pro sterilizaci. „Ovoce“ je ideální pro sušení ovoce, zatímco v případě sušení zeleniny vsadíte na program „Zelenina“. K dispozici je ale i volba „Maso“ pro přípravu vašeho oblíbeného jerky, jež se jinak suší v troubě desítky hodin a navíc s nutností měnit stupně teploty. Nabízí se i „Jogurt“ pro přípravu domácího jogurtu. U všech programů je přitom možné nastavit sušení INFRA nebo HEATER (bez INFRA). Nakonec sterilizační program slouží, jak už název napovídá, k perfektnímu vyčištění sušičky.
Ruční program
Dokonce ale ani není potřeba využívat jeden z přednastavených programů. Můžete si totiž zvolit manuální program s možností nastavení požadovaného času (až 99 hodin) a teploty (35 až 75 °C).
Snadná údržba
Vzhledem k tomu, že jde o prémiový model, zajistil výrobce i snadnou údržbu. Součástí příslušenství je totiž odkapávací tácek a hned 5 nerezových sušících plat s možností mytí v myčce. Díky nerezu jsou odolná a rychleji se nahřívají v porovnání se standardními plastovými, takže je sušení rychlejší.
Obrázky produktů jsou pouze informativního charakteru.
Sušička má infra záření, kvůli tomu jsem si ji koupila :). Udělám v ní výýýtečné jogurty a vím, co obsahují. Z těch jsem asi nejvíce nadšená a dělám je každý týden. Je to strašně jednoduché a z běžně dostupných potravin. Jinak suší perfektně všechno. Není ani tak obrovská, což mi při mých možnostech prostoru vyhovuje:).
Zatím jsem sušila jen křížaly z jablíček, a jsem se sušením velice spokojená. Křížaly byly pěkně usušené a přitom vláčné - zvolila jsem přednastavený program pro sušení ovoce. Také se mí líbí tácek na dně sušičky, když něco ukápne - tácek se vyndá a umyje, nemusím mýt dno přístroje. Síta jsou tak akorát od sebe, a nemusím je otáček pro rovnoměrné sušení. Přístroj je tichý. Sušení pomocí infra jsem jen zkusila, jestli funguje, ale zatím jsem maso ještě nesušila. Prozatím nemám žádné výhrady k sušičce ovoce Concept SO4000, jsem s ní spokojená.