0 Kč
×

Jak sdílet svou polohu?

24.05.2024

V dnešním dynamickém světě je sdílení vaší polohy s přáteli, rodinou či kolegy užitečnější než kdy jindy. Ať už se chcete setkat s kamarády na večeři, dát vědět rodičům, že jste v pořádku, nebo se ujistit, že se kolega neztratil cestou na schůzku, sdílení polohy vám pomůže zůstat v kontaktu a obraze.

Jak sdílet svou polohu


Existuje mnoho způsobů, jak sdílet svou polohu s ostatními, ať už používáte smartphone, tablet nebo počítač. Nabízíme vám výčet několika populárních možností.

Aplikace pro zasílání zpráv

Většina populárních aplikací pro zasílání zpráv, jako jsou WhatsApp, Messenger, Viber a Telegram, umožňuje sdílet vaši polohu v reálném čase nebo po stanovenou dobu. Stačí otevřít konverzaci s osobou, se kterou chcete sdílet svou polohu a vybrat možnost "Sdílet polohu".

Sdílení polohy

Sociální sítě

Některé sociální sítě, jako je Facebook, umožňují sdílet vaši polohu s přáteli a sledujícími. Obvykle to najdete v nastavení ochrany osobních údajů nebo v sekci "Příspěvek".

Mapy Google

Aplikace Google Maps umožňuje sdílet vaši polohu s ostatními uživateli Google. Otevřete aplikaci Google Maps, klepněte na ikonu svého profilu a vyberte "Sdílet polohu". Poté vyberte, s kým chcete sdílet svou polohu a jak dlouho.

Jak sdílet svou polohu

Lokální funkce

Některé telefony a operační systémy disponují vestavěnými funkcemi pro sdílení polohy. Například v iPhonech můžete sdílet svou polohu v aplikaci Najít. V systémech Android to lze provést v aplikaci Nastavení > Umístění > Sdílet polohu.

Sdílení odkazu

Některé služby, jako je Google Maps a Waze, vám umožňují sdílet odkaz na vaši polohu. Tento odkaz může otevřít kdokoli s internetovým připojením a zobrazit si vaši polohu v mapě.

Jak sdílet polohu

Pamatujte, že sdílení polohy znamená sdílení osobních údajů. Sdílejte svou polohu pouze s lidmi, kterým důvěřujete. Většina aplikací a služeb umožňuje upravit nastavení sdílení polohy. Můžete si vybrat, s kým chcete sdílet svou polohu, jak dlouho a zda ji chcete sdílet v reálném čase nebo jen jednorázově. Pokud se necítíte komfortně se sdílením své polohy, existují alternativní možnosti, jako je sdílení vaší trasy nebo přibližné polohy.

Další aktuality

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Společnost HONOR na českém trhu představila tři zbrusu nová zařízení z řady 200. Zatímco nejnižší model zaujme svou velmi příznivou cenovkou, vlajková loď nabídne pokročilé technologie, funkce a špičk...... Celý článek
Jak vybrat napěňovač mléka?

Jak vybrat napěňovač mléka?

Jak si připravit lahodné cappuccino, caffè latte či latte macchiato s nadýchanou, hustou a jemně krémovou pěnou, pokud nemáte doma kávovar s mléčným řešením? Stačí si pořídit kvalitní napěňovač mléka ...... Celý článek
Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Moderní technologie už zabrousily i do našich kuchyní. Ptáte se jak? Skrze kuchyňský robot Bosch MUMS6ZS00. My jsme ho pro vás otestovali a zjistili, jak si poradil s bílky či kynutým těstem. Více se ...... Celý článek
Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Hledáte tipy na to, co sledovat na Netflixu? Pojďme se podívat na celkem 7 reality shows, které se mohou právem zařadit k těm nejúspěšnějším. V našem výběru si na své přijdou jak milovníci vztahových ...... Celý článek
LG představuje QNED televizní novinky 2024

LG představuje QNED televizní novinky 2024

Ponořte se do obrazu s neuvěřitelně pestrými a sytými barvami na nových QNED televizích značky LG. Technologie QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a nabízí vyvážené zobrazení barev i dokonale...... Celý článek