0 Kč
×

Tipy na dárky pro děti, které jim rozzáří oči

15.11.2023

Když přijde řeč na dárky, děti velmi dobře ví, co by jim udělalo největší radost. Ale ve chvíli, kdy dárky nakupují rodiče, prarodiče, strýcové a tety, je fajn mít v záloze i několik dalších nápadů. Víte o tom, že na DATARTu naleznete širokou nabídku hraček, dětské audiotechniky či dětské nositelné elektroniky? Nenechte si ujít naše tipy na dárky pro děti, které vám usnadní rozhodování a možná vás nasměrují i k takovým dárkům, které splní ty nejtajnější dětské sny.

Dárky pro děti

Zábava s hračkami na dlouhé hodiny

Svět hraček je úžasný a plný skvělých možností. Při výběru dárku zvažte především věk a zájmy dítěte. Ty se sice rychle mění, ale někdy stačí dítě chvíli pozorovat a okamžitě budete vědět, jakým směrem se ubírat. V DATARTu naleznete pestrou kategorii Vzdělávací hračky. Tvoří ji hračky, které děti přirozeným způsobem vzdělávají a rozvíjejí jejich schopnosti a dovednosti. Pokud se pustíte do jejího prohlížení, natrefíte například na následující hračky:

Nejmenší kluky baví hry na povolání. Velkou radost jim udělá sada a kufřík s dětským nářadím, policejní či hasičská stanice nebo skvělý interaktivní robot, který reaguje na pokyny a zabaví mnoha funkcemi. Ideální tip na dárek pro chlapce ve věku 3–6 let. 

Robot pro děti

Nejmenší holčičky jsou zase nadšené z rozkošných interaktivních panenek, které se smějí, povídají a zpívají. Krokem vedle nebude ani dětská kuchyňka s bohatou výbavou. Mezi nejoblíbenější hračky pro děti patří také dětské spotřebiče do kuchyňky se světelnými a zvukovými efekty. Čím více, tím lépe!

Pokud máte doma malého objevitele, potěšte ho dárky, které mu dovolí objevovat svět a jeho krásy. Bude hitem těchto Vánoc dětský mikroskop, dětský dalekohled, solární stavebnice nebo experimentální sada? Takové dárky se budou líbit dětem ve věku 8–12 let.

Dětská stavebnice

Začíná to položením jedné kostky na druhou… Děti, které milují stavebnice, každou jednou otevřenou krabicí posouvají své schopnosti. Často přitom ani netuší, jak rozvíjejí logiku, vnímavost a jemnou motoriku. Na DATARTu máme jedinečné mechanické, magnetické a elektrické stavebnice, které potěší i náročné stavitele.

Co takhle dopřát dětem spoustu týmové zábavy a dobrodružnou akci? Zkuste tento tip na dárek – vysílačky pro děti s výborným dosahem a jednoduchým párováním, které jsou skvělé pro rodinné výlety.

Dětské koloběžky

Parádní akce na dvou, třech i čtyřech kolech

Jaká je vaše vzpomínka na první auto? Bylo to malé, podomácku vyrobené autíčko, na kterém jste brázdili cestu kolem domu a blízkou uličku? Dnešní výběr uchvátí na první pohled. Dětská elektrická vozítka jsou obrovským hitem a skvělou příležitostí, jak proměnit narozeniny či vánoční svátky v nezapomenutelný okamžik. Základem je trefit se do vkusu. Chcete překvapit malého závodníka? Touží se vaše slečna vozit na růžovém elektrickém autíčku? Nebo to bude elektrický traktor s vlečkou? Zveme vás prohlédnout si parádní nabídku elektrických vozítek a elektrických motorek pro děti.

Dětské autíčko na ovládání

Pokud chcete vybrat to správné elektrické vozítko, nepodceňte žádné detaily. Zajímejte se o věkové určení, počet míst k sezení, rychlost jízdy, určení do terénu a přítomnost atraktivní výbavy. Důležité je také znát délku jízdy na jedno nabití, dobu nabíjení a maximální nosnost.

Elektrické koloběžky pro děti (zejména pro ty ve školním věku) lákají k zábavné přepravě z místa na místo. Jsou rozměrově menší, lehčí a často i skladnější než „dospělácké“ modely. Jejich výkon je nižší, maximální rychlost omezená a díky tomu i jízda bezpečnější.

Autíčko na dálkové ovládání

Když je ovládání na dálku zábava

Tento adrenalin a akci si nenechají ujít velcí ani malí. Autíčka sviští v prudkých zatáčkách autodráhy a o vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto… Závodní autodráhy jsou nestárnoucím hitem a výborným tipem na dárek pro kluky (i muže). Velice populární jsou několikametrové autodráhy s možností individuálního sestavení – například podle potenciálu volného prostoru v dětském pokoji.

Chuť řídit velké a silné stroje se objevuje již v útlém dětství. Kdo by si nechtěl vyzkoušet terénní auto, hasičské auto, bagr či kombajn? RC modely na dálkové ovládání se mohou pochlubit detailním zpracováním, efektním osvětlením a ozvučením. Některé jsou perfektní na „staveniště“ za domem, další s přehledem pokoří terénní výzvy, ty s křídly a vrtulemi jsou zase připraveny okamžitě vzlétnout.

Dětské sluchátka

Zážitek z hudby ve veselých barvách

Máte doma malého zpěváka nebo zpěvačku? Tyto dárkové tipy budou mít velký úspěch. Dětská rádia upoutají pozornost hravým designem a pestrými barvami. Jsou lehké, jednoduché na ovládání a nejoblíbenější z nich mají funkci karaoke. Zábavu si děti užijí také s dětskými bezdrátovými reproduktory a mikrofony, které jsou ušity dětem na míru. Přesvědčí designem, komfortním ovládáním a přizpůsobenými parametry (například omezenou hlasitostí).

Podobné přednosti jsou typickou výbavou sluchátek pro děti. Jsou perfektní pro poslech písniček, sledování filmů a hraní her. V čem se liší od klasických sluchátek? Svítí zářivými barvami a nejednou je zdobí oblíbené postavičky z pohádek. Milým designem, který mají děti rády, to však teprve začíná. Samotná konstrukce a velikost náušníků jsou přizpůsobeny menší dětské hlavě a obvykle nechybí ani omezení hlasitosti na ochranu citlivého dětského sluchu. Vaším jediným úkolem je vybrat nejoblíbenější motiv…

Děstké inteligentní hodinky

Trendy hodinky a náramky s lákavými funkcemi

Hledáte tip na dárek pro školáka? Děti ve škole se mezi sebou rády pochlubí nositelnou elektronikou. Dětské chytré hodinky nabízejí několik užitečných funkcí, které jsou „zabaleny“ v příjemném dětském designu. Zobrazují nejen čas a datum, ale také ujeté kroky, spálené kalorie a nechybí jim ani zábavné hry. Modely vybavené GPS vám umožní získat lepší kontrolu nad tím, kde se vaše dítě nachází a zda je na cestě domů tak, jak jste se domluvili. Pokud se rozhodnete pro dětské hodinky se SIM kartou, můžete je využívat pro hovory a posílání krátkých zpráv. Dítě nemusí mít s sebou ani mobil.

V nabídce DATARTu naleznete kromě dětských chytrých hodinek také dětské fitness náramky, jejichž funkce, snímače a výbava potěší sportovně zaměřené děti. Jsou jako stvořené k tomu motivovat děti k aktivitě a ještě lepším výsledkům!

Dětské osvětlení

Praktické dárky pro děti, které zaujmou

Jsou děti, které přesně vědí, po jakém dárku touží a mají dokonce připraveny také seznamy s dalšími alternativami. Některé děti ale už „všechno mají“, a tehdy musí nastoupit vynalézavost rodičů a prarodičů. Co takhle se pustit do zútulnění dětského pokoje a pohrát si s jeho osvětlením? Malé děti budou nadšeny z lampičky ve tvaru zvířátka či z lampy, která promítá na stěny a strop hvězdnou oblohu. Skvělým tipem na dárek pro školáky je dekorativní LED osvětlení v podobě přizpůsobitelných barevných LED pásků nebo trendy tvarů a nápisů, které se postarají o jedinečnou atmosféru v pokoji.

Potřebujete každé ráno probudit malého spáče? Možná mu v dětském pokoji chybí docela jednoduchá věc – budík. Takový, který zobrazuje přesný čas, budí včas, krásně svítí a podle potřeby odežene i „noční bubáky“. Dětské budíky s roztomilými motivy promění i otravné vstávání do školky či školy ve snesitelnější.

Hry pro děti na Vánoce

Ultimátní herní zóna! Vstup pouze pro kamarády

Děti zbožňují herní konzole a atraktivní hry, které je okamžitě přenesou do světa akce, dobrodružství a zábavy. V kategorii Herní zóna DATARTu naleznete ty nejoblíbenější herní konzole PlayStation 5 a PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo, hry pro herní konzole a PC či herní výbavu v podobě gamepadů, volantů a dalšího herního příslušenství. Mimořádný zájem mezi dětmi vzbuzují i nové přenosné herní konzole do rukou.

vánoční dárek

Svět moderních technologií na dosah

Mobil umí být užitečným pomocníkem i zdrojem zábavy a děti s ním dříve či později zaručeně přijdou do kontaktu. Zvažujete mobilní telefon jako dárek pro dítě? Chce si dítě na telefonu hrát, sledovat videa nebo komunikovat se spolužáky? Jsme si jisti, že se rozhodnete správně – stačí mít k ruce výpomoc od našeho rádce, ve kterém naleznete užitečné tipy, jak vybrat nejlepší mobil pro dítě podle věku či vybavenosti.
 

chci do herní zóny


Související články:

Další aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V první polovině roku 2024 vstoupily na trh s televizemi nové modely OLED TV od výrobce LG. Nová série se čtverkou na konci přináší mnohem víc než jen změnu v názvu. V následujícím článku vám pomůžeme...... Celý článek
Jak vybrat žehličku na vlasy?

Jak vybrat žehličku na vlasy?

Kvalitní žehlička na vlasy pracuje přesně tak, jak právě chcete – jednou vlasy vyrovná a dodá jim úžasný lesk, jindy zase vytvoří moderní vlny jako ze salonu. Jak vybrat žehličku na vlasy, která bude ...... Celý článek
Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Recenze: Kráječ GRAEF SKS 11022 - Vždy pořádně zostra

Práce s nožem a přesné krájení surovin jsou snad první dovednosti, které se vyučují na kuchařské škole. Co když vám ale prozradím, že existuje rychlejší, pohodlnější a bezpečnější cesta, jak získat v ...... Celý článek
Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

Jak vytvořit domácí letní kino na zahradě?

Zbožňujete atmosféru letního kina? Pokud ano, nemusíte cestovat daleko. Domácí letní kino si můžete vytvořit i ve vaší zahradě nebo na terase a kdykoli si užít dobrý film se svými nejbližšími. Co bude...... Celý článek
Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple Intelligence: Umělá inteligence pro každodenní spolupráci

Apple ukázal 11. června na své Keynote hned několik novinek. Mezi ně patří revoluční iOS 18 i nové operační systémy pro Apple Watch, iPady a Macy. V závěru prezentace byla představena umělá inteligenc...... Celý článek