0 Kč

5 receptů na lehké svačiny do skleničky

08.06.2022

Jak nejlépe využít skleničky od potravin? Ideálně opět naplnit něčím výborným a mít tak připravenou svačinu na cesty, do práce či do školy. Díky tomu, že jsou skleničky uzavíratelné, můžete svačiny připravit na několik dní dopředu. Ráno jen vytáhnete z chladničky hodíte do tašky a můžete vyrazit. 

Svačiny do skleničky

Na jaké recepty se můžete těšit:

Míša řez

Tiramisu

Jahodový cheesecake

Cizrnový salát s tuňákem

Chia puding

 

Svého oblíbence si vybere určitě každý, a navíc uděláte velkou službu pro své tělo i peněženku. Sami uvidíte, jak si tuhle přípravu jídla oblíbíte. Příprava jedné svačinové skleničky vám zabere maximálně 10 minut. Tak který recept vyzkoušíte jako první?

Míša řez


Ingredience

Korpus:

  • • 40 g rozmixovaných ovesných vloček
  • • 1 lžička prášku do pečiva
  • • 10 g třtinového cukru
  • • 3 g kakaa
  • • 1 vejce
  • • 5 g kokosu
  • • 40 ml vody

Náplň:

  • • 150 g tvarohu
  • • 10 g třtinového cukru
  • • špetka vanilky
  •  
  • Na ozdobení:

  • • čtvereček hořké čokolády
  • • kokos
  • • maliny

 

Míša řez

 


Postup:

Jako první si připravíme korpus. V hrnečku smícháme rozmixované ovesné vločky, prášek do pečiva, kakao, třtinový cukr, vejce, kokos a vodu. Pořádně promícháme a vložíme na 3 minuty do mikrovlnné trouby. Vyklepneme z hrnečku a rozkrojíme na tři díly. Na dno skleničky vložíme korpus potřeme ho tvarohem smíchaným s cukrem a takto vrstvíme ještě dvakrát. Nahoru nastrouháme čokoládu, posypeme kokosem a ozdobíme malinami.

Tiramisu


Tiramisu

Ingredience:

• cca 24 ks piškotů

• malé espresso

• 150 g tvarohu

• 10 g třtinového cukru

• kakao

• kakaové boby


Postup:

Připravíme si espresso, ve kterém postupně namáčíme piškoty. Vrstvíme namočené piškoty, tvaroh smíchaný s třtinovým cukrem, kakao a kakaové boby. Tento postup opakujeme, dokud nemáme skleničku plnou. Tiramisu necháme nejlépe přes noc v chladničce odležet. Propojí se tak všechny chutě.

Svačiny do skleničky

Jahodový cheesecake


Ingredience:

  • • 8 ks lotus sušenek
  • • 130 g tvarohu
  • • 70 g lučiny
  • • 15 g medu
  • • 5 ks jahod
  • • máta

Jahodový cheesecake

 


Postup:

Lotus sušenky rozdrtíme a nasypeme na dno skleničky. Poté vložíme směs smíchanou z tvarohu, lučiny a medu. Jahody nakrájíme na plátky a klademe je po obvodu sklenice. Postup opakujeme dokud není sklenice plná.

Pokud nemáte rádi lotus sušenky, můžete použít jakékoliv máslové sušenky.

Cizrnový salát s tuňákem


Cizrnový salát s tuňákem

 

Ingredience:

• 1 lžička dijonské hořčice

• 1 lžička olivového oleje

• 1 lžička vody

• sůl, pepř

• 100 g vařené cizrny

• cherry rajčata

• 60 g tuňáka ve vlastní šťávě

• jarní cibulka

• okurka

• čerstvé bylinky

• černé olivy

• klíčky


Postup:

V hrníčku si připravíme zálivku. Hořčici, olivový olej, vodu, sůl a pepř smícháme a nalijeme na dno skleničky. Následně vrstvíme ingredience na sebe. Jako první cizrnu, poté hrst cherry rajčat, drceného tuňáka, hrst nakrájené jarní cibulky, okurky a černých oliv. Dozdobíme klíčky a bylinkami. Použít můžeme bazalku a koriandr. Sklenici uzavřeme a před podáváním pořádně protřepeme.

Chia puding


Ingredience:

• 200 ml kefíru

• 20 g chia semínek

• 15 g medu

• 5 g kokosu

• 50 g malin

• mandle

• máta

Chia puding

 


Postup:

Do sklenice nasypeme chia semínka a kokos. Směs zalijeme kefírem smíchaným s medem. Polovinu malin nakrájíme na kousky vložíme do sklenice a vše pořádně promícháme. Sklenici uzavřeme a vložíme nejlépe přes noc do chladničky. Díky chia semínkům, které nabobtnají, se vytvoří hustý puding. Před podáváním ozdobíme malinami, mandlemi a čerstvou mátou.

Chia semínka dodají energii na celý den.

Svačiny do skleničky

TIP:

Sáhnout můžete po sklenicích od ořechových másel, různých jogurtů nebo i po těch zavařovacích. Pokud doma nemáte zásobu sklenic anebo jste je už stihli zrecyklovat, můžete si vybrat z naší nabídky dóz na potraviny. Vybírejte nejlépe skleněné dózy s uzavíratelným víčkem. Lépe se přenášejí a potraviny v nich zůstanou déle čerstvé.

 

Další aktuality

Srovnání dronů DJI: Oblíbený výrobce nabízí profesionální i dostupné drony

Srovnání dronů DJI: Oblíbený výrobce nabízí profesionální i dostupné drony

Zvažujete, že si pořídíte dron? V dnešním článku vám představíme řady dronů od oblíbené značky DJI i jednotlivé modely, jež aktuálně můžete zakoupit. V nabídce najdete dostupné drony pro nadšence i pr...... Celý článek
Jak vybrat topidlo?

Jak vybrat topidlo?

Hledáte způsob, jak vylepšit teplotní komfort v pokoji, koupelně, dílně či na chatě? Pak si nenechte ujít našeho poradce „Jak vybrat topidlo“, ve kterém se detailně podíváme na jednotlivé typy topení ...... Celý článek
Recenze: Napařovač Tefal Pure Pop ‒ Napařte záhybům pokutu

Recenze: Napařovač Tefal Pure Pop ‒ Napařte záhybům pokutu

Slyšeli jste už o ručním parním napařovači? I pro mne to byla donedávna zcela neznámá věc. A nikdy by mě nenapadlo, o co vše jsem díky své neznalosti doposud přicházela. V této recenzi vám prozradím, ...... Celý článek
Jak vysušit boty, aby se nezničily

Jak vysušit boty, aby se nezničily

Vrátili jste se z deštivé procházky s úplně mokrou obuví? Nebo vás trápí vlhkost tenisek po cvičení? Pusťte se do správného sušení bot a mějte je brzy připraveny na další použití. V tomto článku se po...... Celý článek
Co všechno umí vinotéky Haier?

Co všechno umí vinotéky Haier?

S vinotékou Haier bude víno jako v bavlnce! Na své si přijdou jak znalci, tak začínající vinaři. Vinotéky Haier se vyjímají svou všestranností a profesionalitou. Poskytují pro skladování vína ty nejle...... Celý článek