Jak nejlépe využít skleničky od potravin? Ideálně opět naplnit něčím výborným a mít tak připravenou svačinu na cesty, do práce či do školy. Díky tomu, že jsou skleničky uzavíratelné, můžete svačiny připravit na několik dní dopředu. Ráno jen vytáhnete z chladničky hodíte do tašky a můžete vyrazit.
Na jaké recepty se můžete těšit:
Míša řez
Tiramisu
Jahodový cheesecake
Cizrnový salát s tuňákem
Chia puding
Svého oblíbence si vybere určitě každý, a navíc uděláte velkou službu pro své tělo i peněženku. Sami uvidíte, jak si tuhle přípravu jídla oblíbíte. Příprava jedné svačinové skleničky vám zabere maximálně 10 minut. Tak který recept vyzkoušíte jako první?
Míša řez
Postup:
Jako první si připravíme korpus. V hrnečku smícháme rozmixované ovesné vločky, prášek do pečiva, kakao, třtinový cukr, vejce, kokos a vodu. Pořádně promícháme a vložíme na 3 minuty do mikrovlnné trouby. Vyklepneme z hrnečku a rozkrojíme na tři díly. Na dno skleničky vložíme korpus potřeme ho tvarohem smíchaným s cukrem a takto vrstvíme ještě dvakrát. Nahoru nastrouháme čokoládu, posypeme kokosem a ozdobíme malinami.
Tiramisu
Postup:
Připravíme si espresso, ve kterém postupně namáčíme piškoty. Vrstvíme namočené piškoty, tvaroh smíchaný s třtinovým cukrem, kakao a kakaové boby. Tento postup opakujeme, dokud nemáme skleničku plnou. Tiramisu necháme nejlépe přes noc v chladničce odležet. Propojí se tak všechny chutě.
Jahodový cheesecake
Postup:
Lotus sušenky rozdrtíme a nasypeme na dno skleničky. Poté vložíme směs smíchanou z tvarohu, lučiny a medu. Jahody nakrájíme na plátky a klademe je po obvodu sklenice. Postup opakujeme dokud není sklenice plná.
Pokud nemáte rádi lotus sušenky, můžete použít jakékoliv máslové sušenky.
Cizrnový salát s tuňákem
Postup:
V hrníčku si připravíme zálivku. Hořčici, olivový olej, vodu, sůl a pepř smícháme a nalijeme na dno skleničky. Následně vrstvíme ingredience na sebe. Jako první cizrnu, poté hrst cherry rajčat, drceného tuňáka, hrst nakrájené jarní cibulky, okurky a černých oliv. Dozdobíme klíčky a bylinkami. Použít můžeme bazalku a koriandr. Sklenici uzavřeme a před podáváním pořádně protřepeme.
Chia puding
Postup:
Do sklenice nasypeme chia semínka a kokos. Směs zalijeme kefírem smíchaným s medem. Polovinu malin nakrájíme na kousky vložíme do sklenice a vše pořádně promícháme. Sklenici uzavřeme a vložíme nejlépe přes noc do chladničky. Díky chia semínkům, které nabobtnají, se vytvoří hustý puding. Před podáváním ozdobíme malinami, mandlemi a čerstvou mátou.
Chia semínka dodají energii na celý den.
TIP:
Sáhnout můžete po sklenicích od ořechových másel, různých jogurtů nebo i po těch zavařovacích. Pokud doma nemáte zásobu sklenic anebo jste je už stihli zrecyklovat, můžete si vybrat z naší nabídky dóz na potraviny. Vybírejte nejlépe skleněné dózy s uzavíratelným víčkem. Lépe se přenášejí a potraviny v nich zůstanou déle čerstvé.