0 Kč

Lahodná krkovice na grilu s gratinovanými brambory. Jak na to?

11.08.2020
Připravit správně grilované maso není nic složitého. Stačí vám dobře rozpálený gril, předem naložené maso v marinádě a hostina může začít! A třeba taková krkovice na grilu patří k velmi oblíbeným lahůdkám. Tak neváhejte a vyzkoušejte náš recept na krkovici v hořčici s gratinovanými brambory!

krkovice_na_grilu

Ingredience (pro 4 osoby):
4× 200g plátky vepřové krkovice
1 kg brambor
5 lžic medové hořčice
4 lžíce sweet chilli omáčky
500 ml smetany ke šlehání
200 g tvrdého sýra
50 g másla
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup

Suroviny na marinádu (hořčice, sweet chilli omáčka, trošku soli a pepře) smíchejte v misce s víkem. Krkovici potřete marinádou, dejte do misky, přiklopte víkem a dejte na 24 hodin do lednice. Z lednice ji pak vyndejte hodinu před grilováním, ať se maso ohřeje na pokojovou teplotu.

Pokud máte gril na dřevěné uhlí, je nejvyšší čas začít s jeho rozpalováním.

Maso grilujte pár minut z každé strany. Doba grilování záleží na druhu grilu a teplotě, při které grilujete. Nepřehánějte to, aby maso nebylo příliš tuhé.

krkovice_na_grilu

Brambory oloupejte, omyjte a osušte. Nakrájejte na velice tenké plátky. Můžete použít nástavec ke kuchyňskému robotu nebo ruční struhadlo. Plátky by měly být tenké a rovnoměrné.

Nakrájené brambory dejte do velké mísy a nastrouhejte k nim nahrubo sýr. Ochuťte solí a pepřem a poté nalijte smetanu. Opravdu důkladně promíchejte, aby byly všechny brambory obalené smetanou.

krkovice_na_grilu

Zapékací formu vymažte máslem a nasypte do ní brambory. Zarovnejte a nahoru dejte plátky másla. Můžete ještě posypat trochou sýra. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi hodinu, dokud povrch nezezlátne. Můžete zkusit napíchnout jeden plátek brambory ze středu a vyzkoušet, jestli už jsou měkké.

Máte radši brambory na grilu? Žádný problém. My jsme je pekli v jedné polovině plynového grilu při teplotě asi 190–200 °C zhruba hodinu.

krkovice_na_grilu

Dobrou chuť!

***

Chcete si pořídit plynový gril a nevíte si rady? Tak tady vám s výběrem poradíme - Jak vybrat plynový gril.
A pokud řešíte podobné dilema u výběru sporáku, tak i zde vám můžeme poradit - Jak vybrat sporák, troubu či varnou desku.

 

Další aktuality

Srovnání dronů DJI: Oblíbený výrobce nabízí profesionální i dostupné drony

Srovnání dronů DJI: Oblíbený výrobce nabízí profesionální i dostupné drony

Zvažujete, že si pořídíte dron? V dnešním článku vám představíme řady dronů od oblíbené značky DJI i jednotlivé modely, jež aktuálně můžete zakoupit. V nabídce najdete dostupné drony pro nadšence i pr...... Celý článek
Jak vybrat topidlo?

Jak vybrat topidlo?

Hledáte způsob, jak vylepšit teplotní komfort v pokoji, koupelně, dílně či na chatě? Pak si nenechte ujít našeho poradce „Jak vybrat topidlo“, ve kterém se detailně podíváme na jednotlivé typy topení ...... Celý článek
Recenze: Napařovač Tefal Pure Pop ‒ Napařte záhybům pokutu

Recenze: Napařovač Tefal Pure Pop ‒ Napařte záhybům pokutu

Slyšeli jste už o ručním parním napařovači? I pro mne to byla donedávna zcela neznámá věc. A nikdy by mě nenapadlo, o co vše jsem díky své neznalosti doposud přicházela. V této recenzi vám prozradím, ...... Celý článek
Jak vysušit boty, aby se nezničily

Jak vysušit boty, aby se nezničily

Vrátili jste se z deštivé procházky s úplně mokrou obuví? Nebo vás trápí vlhkost tenisek po cvičení? Pusťte se do správného sušení bot a mějte je brzy připraveny na další použití. V tomto článku se po...... Celý článek
Co všechno umí vinotéky Haier?

Co všechno umí vinotéky Haier?

S vinotékou Haier bude víno jako v bavlnce! Na své si přijdou jak znalci, tak začínající vinaři. Vinotéky Haier se vyjímají svou všestranností a profesionalitou. Poskytují pro skladování vína ty nejle...... Celý článek