Krůtí prsa jsou vynikajícím masem na grilovaní. Jde o pevné maso, které je zdravé a má výbornou chuť. Navíc výborně ladí s čerstvými bylinkami, které krůtí maso skvěle doplní. Vyzkoušejte třeba čerstvý rozmarýn, tymián nebo méně tradiční šalvěj.
Budete potřebovat:
4 krůtí steaky (ideálně maso z krůtích prsou)
Sůl
Čerstvě mletý bílý pepř
Čerstvé bylinky – rozmarýn, tymián nebo šalvěj
3 stroužky česneku
2 menší šalotky
Kvalitní olivový olej
V případě, že se rozhodnete krůtí maso naložit do šalvěje, doporučíme vám výbornou přílohu. Je to dýně. Kombinace dýně a šalvěje je už proslulá a dýně z grilu chutná moc dobře.
Oloupanou šalotku a česnek nasekejte nahrubo. V misce promíchejte s bylinkami, solí, pepřem a olejem. Bylinky můžete předem nasekat. Zalijte olejem a promíchejte. Do této směsi naložte krůtí maso. Nechejte marinovat 24 hodin v lednici.
Vyndejte hodinu před grilováním. Maso grilujte z obou stran. Délka grilování závisí na teplotě vašeho grilu a velikosti masa.
Náš tip pro plynový gril s otočnou jehlou
Kupte 2 kg krůtích prsou a nakrájejte je na tenké plátky. Naložte podle našeho receptu. Plátky masa opatrně napíchejte na jehlu a stlačte k sobě. Grilujte na nižší teplotu, aby se maso propeklo. A nakonec přidejte teplotu, aby se udělala kůrka. Maso potom okrajujte jako gyros.
***
Chcete si pořídit plynový gril s grilovací jehlou? Mrkněte se na podrobného rádce, jak plynový gril vybrat.