Léto máme v plném proudu a určitě nikdo z nás nechce trávit hodiny za plotnou. Tento salát s kozím sýrem vás zaručeně osvěží, a navíc ho připravíte za pár minut. Oblíbenou kombinaci chutí kozího sýru a červené řepy doplňuje šťavnaté jablko a sladko kyselá zálivka. Věřím, že si tento salát oblíbíte, a nejen přes léto na něho nedáte dopustit.
Salát s červenou řepou a kozím sýrem
Postup:
Červenou quinou propláchneme a vaříme v osolené vodě cca 15 minut. Polníček, ledový salát a jablko omyjeme, červenou řepu očistíme. Vše kromě polníčku nakrájíme na kostky. Do misky či hlubokého talíře postupně servírujeme všechny připravené ingredience.
Quina neboli merlík čilský je obilnina pocházející z Jižní Ameriky. Patří k velice oblíbeným pokrmům díky své oříškové chuti. Lze ji připravit jak naslano, tak i nasladko.
Na zálivku smícháme potřebné suroviny a celý salát na závěr polijeme. Pro ještě lepší a svěžejší chuť vložíme do lednice aspoň na 15 minut. Před konzumací vše důkladně promícháme.
Pokud nejste milovníci quinoy, můžete ji vynechat a k salátu na zakousnutí podávat čerstvý kváskový chléb nebo opečený toast.