Datart.cz: 3D smartphone překonal všechny rekordy

02.02.2012

Prodejně nejúspěšnějším přístrojem se na eshopu Datart.cz v prosinci 2011, stal smartphone HTC EVO 3D, který je jedním z prvních přístrojů s displejem schopným zobrazit 3D obsah.

Jeho vítězství je o to zajímavější, že jej nemůžeme připisovat každoročnímu českému trendu dávat pod stromeček jako vánoční dárek mobilní telefon - HTC EVO 3D byl totiž v prosinci nabízen ve speciální akci v předobjednávce. Již samotné blokace převýšily aktuální možnosti HTC a telefon byl v krátké době beznadějně rozebrán, včetně lednových dodávek. Nicméně zásilka uspokojující potřeby všech zákazníků bude k dispozici již v první polovině tohoto měsíce. Zákazníci eshopu Datart.cz tak opět potvrdili svůj zájem o technologické inovace, které dále posunují možnosti spotřební elektroniky.

Co se menších a mobilních spotřebičů týče, excelovaly především chytré mobilní telefony. Za HTC EVO 3D se zařadily přístroj reprezentující stejnou značku, a to cenově dostupnější HTC Desire Z, a jeden z nejmenších Android smartphonů SonyEricsson Xperia Mini.

Pomineme-li naprosté vítězství smartphonu HTC EVO 3D, najdeme na dalších příčkách pomyslného žebříčku televizory LED (Samsung UE40D5500), LCD (Samsung LE32D550) i plazmové (Panasonic TX-P42G30E), všechny s Full HD rozlišením. Jde o skvěle vybavené televize, připravené stát se díky implementovaným technologiím a komunikačním schopnostem centry domácí zábavy. Celkově se televizory staly jedním z nejoblíbenějších vánočních dárků určených pro celou rodinu. V oblasti domácí zábavy se tak pomalu projevuje trend nástupu vysokého rozlišení. Nabídka filmových titulů na Blu-ray nosičích se postupně rozšiřuje, televizní kanály představují své HD mutace a zákazníci Datartu na to reagují upgradem domácího vybavení.

Postupně lze sledovat i narůstající zájem o technologii 3D, což dokazují velmi slušné výsledky jak televizorů Panasonic TX-P42VT30E a Samsung UE40D6750, tak i Blu-ray přehrávačů, kde první tři příčky obsadily modely s podporou 3D technologie (v čele se Samsungem BD-D5500). Vzhledem ke snižujícím se pořizovacím cenám 3D přístrojů, stále větší povědomosti široké veřejnosti o této technologii a především jasně prokazatelnému zvyšujícímu se zájmu zákazníků o Blu-ray disky s filmy ve 3D, bude rok 2012 podle všeho charakterizován zájmem o přístroje s podporou vysokého rozlišení a 3D obrazu.

Mezi notebooky zákazníky zaujal především elegantní ACER Aspire AS5349-B804G50Mikk, který se prezentuje jako ideální společník pro práci i zábavu, kombinující efektivní výkon a úžasný styl. Na vzestupu jsou také tablety, v mnohých domácnostech nahrazující druhý počítač, což dokazuje úspěšnost přístrojů APPLE iPad 2 WI-FI 3G 64GB a Samsung Galaxy TAB 10.1 P7500 (16GB), které v tržbách hrdě konkurují notebookům.

Z výrobků bílé techniky si nejlépe vedla sušička prádla AEG T59880, úspěch zaznamenala i Bosch WTW84360BY. Obě tak potvrzují trend nárůstu zájmu zákazníků o kvalitní a dobře vybavené sušičky se systémem sušení pomocí tepelného čerpadla.

Zabodoval i robotický vysavač iRobot Roomba 780, opět tím dokazující, že se zákazníci Datartu neupínají jen k technologickým novinkám v oblasti zábavy a komunikace, ale i v oblasti péče o domácnost. Jedním z hitů letošních Vánoc byly strojky na espresso, které provoní české domácnosti příjemným aroma čerstvé kávy. Nejúspěšnější přitom byly plnoautomatické DéLonghi ECAM 23.420 SB a DéLonghi ECAM 23.450S, zájem zákazníků ale směřoval i k mnohem jednoduššímu, cenově dostupnějšímu kávovaru Dolce Gusto Krups KP100312 ze série Piccolo, a to v provedení Hearts připravené exkluzivně pro Datart.

Nejúspěšnější zboží na e-shopu Datart.cz - prosinec 2012, vybrané segmenty:

Mobilní telefon HTC EVO 3D
Chladnička s mrazákem Whirlpool WBE 34132 A++W