Datart uvádí na český trh novou generaci počítačů – ultrabooky

11.11.2011

Do České republiky přichází nová generace počítačů na platformě Intel. Jsou ultratenké, ultralehké a ultrarychlé - jsou to ultrabooky. Společnost Datart od tohoto týdne jako první nabízí exkluzivně ultrabooky Asus Zenbook UX21E a UX31E.

Společnost Datart od tohoto týdne jako první nabízí exkluzivně ultrabooky Asus Zenbook UX21E a UX31E. Navíc Datart pro všechny zájemce o tyto mimořádné počítače připravil ve vybraných prodejnách víkendovou prezentaci ultrabooků.

„Ultrabooky jsou elegantní, lehké, tenké a navíc bezpečné. Nabízejí vysokou mobilitu a flexibilní uživatelský komfort, aniž by byl obětován výkon,” řekl Petr Sommer, produktový manažer ze společnosti Datart. Společnost Datart uvádí v těchto dnech jako první na českém trhu na trh ultrabooky Asus Zenbook UX21E a Asus Zenbook UX31E, zákazníci si mohou ozkoušet ale i Acer Ultrabook S3-951-2464G34iss.

Jako ultrabooky se mohou označovat pouze počítače, které splní přísné parametry Intelu, který je držitelem této obchodní značky. Šíře ultrabooků se pohybuje od 3 do maximálně 21 milimetrů, hmotnost pak musí být v rozmezí mezi 1,1 až 1,5 kilogramu. Z klidového stavu do plně funkčního modu se musí probudit maximálně za 7 sekund. Jejich baterie musí vydržet v pohotovostním režimu minimálně týden a v provozu minimálně 5 hodin. Cena by neměla přesahovat 1000 $ - a samozřejmě musí být založené na platformě Intel, tedy aktuálně na pocesorech s architekturou Sandy Bridge.

Ultrabooky tak nabízejí bezkonkurenční poměr mezi výkonem a spotřebou. A díky technologii Intel® Anti-Theft jsou extrémně bezpečné: tato technologie jednak chrání bezpečnost dat v počítači, ale umožňuje i zablokování počítače v případě ztráty či krádeže.

Společnost Datart připravila na víkend 12. a 13. listopadu prodejní prezentaci ultrabooků ve svých vybraných pražských prodejnách – na Andělu, v Letňanech, Chodově a Zličíně. Zájemci se zde budou moci detailně, s asistencí odborníků společností Datart a Intel, seznámit s těmito počítači nové generace, které představují unikátní spojení dříve neslučitelných kvalit.