Maso, zelenina nebo klobása? Jaký gril si vyberete?

25.04.2017

Máte plnou lednici masa a zeleniny a nestíháte je spotřebovat? Pořádáte oslavu a chcete své hosty ohromit výborným jídlem? Nebo jen chcete s rodinou či přáteli na zahradě oslavit příchod teplého počasí? Potom určitě využijete nový profesionální gril, který vás promění v kulinářského mistra!

Klasické grily na dřevěné uhlí dodávají jídlům tu správnou kouřovou chuť. Avšak elektrické grily jsou mnohem bezpečnější a praktičtější. Rychle se roztápí, lze je používat celoročně (i v interiérech), navíc se snadno se čistí. „Můžete si pořídit inteligentní elektrický gril, se kterým si připravíte steak pokaždé přesně tak, jak ho máte rádi, a nehrozí, že byste jej připálili. Průběh a fáze propečení pokrmu jednoduše sledujete na barevném displeji," vysvětluje Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datart. „Chytrá varianta existuje i u grilů na dřevěné uhlí. Jedná se o bezkouřový gril, u něhož je zásobník na uhlí chráněn před odkapávajícím tukem. Nedochází tak k tvorbě škodlivých látek jako při běžném grilování, a navíc se nemusíte bát zápachu.“

Zajímavou alternativou je raclette gril pro zapékání příloh a sýra. Třetí a nejdražší možností jsou pak plynové grily. „Vybrat si můžete ze skutečně široké nabídky grilů různých tvarů, velikostí, materiálů, příslušenství a způsobů ohřevu. Záleží jen na vás, jak často, kde a pro kolik osob chcete grilovat," dodává Iva Pavlousková.

Elektrické grily
Inteligentní elektrický stolní gril Tefal Optigrill + GC712D34
Sám si změří tloušťku a počet porcí a automaticky nastaví teplotu a délku grilování v závislosti na zvoleném programu. Vybírat můžete z 6 přednastavených programů, z programu na zmrazené potraviny a manuálního. Barevný indikátor mění barvu podle stupně propečení. Vyjímatelné nepřilnavé grilovací pláty a odkapávací misku můžete umýt v myčce. Mezi výhody patří i extra vysoký výkon 2000W. Izolovaný plášť a velké pohodlné madlo zaručují bezpečnou práci s ním.

Multifukční elektrický stolní gril SEVERIN RG 2341
Díky své výbavě se jedná o skutečně multifunkční  raclette gril, se kterým dokážete připravit leccos. Speciální plocha z přírodního lávového kamene je určena pro zdravé grilování bez tuku, který je po stranách odváděn kanálkem pryč. Vedle objevíte litinovou nepřilnavou oboustrannou plochu, z jedné strany žebrovanou pro grilování masa a klobás, z druhé strany s kulatými plotýnkami pro přípravu palačinek, lívanců či placek. K dispozici je 8 pánviček s nepřilnavým povrchem k umístění pod topnou spirálu. Reálný výkon 1400W zajistí rychlé nahřátí, požadovanou teplotu si nastavíte ovladačem na přední straně a o stavu vás informují LED diody.

Grily na dřevěné uhlí
Bezkouřový gril na dřevěné uhlí LotusGrill
180gramový zásobník uhlí je chráněn před odkapávajícím tukem, čímž je zajištěn zcela bezkouřový provoz a nedochází k tvorbě škodlivých látek. Integrovaný ventilátor zaručuje velmi rychlé nahřátí (do 2 až 3 minut). Vnější strana grilu není nikdy horká díky dvouplášťové konstrukci. Na grilu bez problémů připravíte jídlo pro 5 osob, v balení je i taška pro přenos a skladování v barvě grilu. Grilovací rošt a mísa jsou vyrobeny z nerezové oceli a můžete je umýt i v myčce. Otočný ovladač umožňuje plynulou regulaci teploty. Dokoupit si můžete i průhledný poklop s integrovaným teploměrem.

Bezkouřový gril na dřevěné uhlí LotusGrill XL
350gramový zásobník uhlí je chráněn před odkapávajícím tukem, čímž je zajištěn zcela bezkouřový provoz. Integrovaný ventilátor zaručuje velmi rychlé nahřátí (do 2 až 3 minut). Vnější strana grilu není nikdy horká díky dvouplášťové konstrukci. Připravíte na něm jídlo až pro 10 osob. V balení najdete tašku pro přenos a skladování v barvě grilu. Grilovací rošt a mísa jsou vyrobeny z nerezové oceli a můžete je umýt i v myčce. Otočný ovladač umožňuje plynulou regulaci teploty.

Stolní zahradní gril na dřevěné uhlí Fieldmann FZG 1000G
Kvalitní klasický gril nabízí standardní velikost ohniště 34 cm, tedy dostatečně velkou plochu pro grilování masa, ryb nebo zeleniny. Vzhledem k hmotnosti a rozměrům se vám s ním bude dobře manipulovat, navíc není náročný na skladovací místo. Díky třem nosným nožičkám lze snadno umístit na jakýkoliv povrch. Gril je vybaven i chromovým roštem a poklopem s otvory umožňujícími regulaci vzduchu.

Zahradní gril na dřevěné uhlí BBQ Collection gril s víkem
Průměr nerezového grilovacího roštu volně stojícího grilu je 46 cm. Gril je vybaven víkem s otvory umožňující regulaci vzduchu a pro pohodlnější servírování jídla využijete dva odkládací prostory, ke kterým jsou z důvodu lepší manipulace připevněná madla. Stojí na čtyřech stabilních nohách, z nichž dvě jsou vybaveny koly pro jednodušší přemisťování.

Přenosný gril na dřevěné uhlí s termotaškou Fieldmann FZG 1003
Na přenášení je k dispozici speciální termotaška, která vám poslouží také pro uchování chladných nápojů. Grilovací chromový rošt nabízí velikost 25 cm, pohodlně tak na něm připravíte právě ulovenou rybu nebo chutný steak s grilovanou zeleninou. Je ideálním pomocníkem pro použití nejen na chatách, chalupách nebo rybářských výletech a kempování.

Plynové grily
Stolní plynový gril BBQ Collection s jedním hořákem
Vyjímatelný rošt o rozměrech 460 × 340 mm je nerezový. Gril je stabilní, stojí na čtyřech šikmých nohách a sklápěcí víko dodá ty nejlepší podmínky pro přípravu pokrmů. Po obou stranách má odkládací plochu. Využijete jej na zahradě, ale v případě nehostinného počasí se můžete přesunout i domů, kde vám nic nezabrání předvést své grilovací umění.