Stále oblíbenější nákupy z mobilních zařízení

29.01.2013

Nejen díky vzrůstající oblibě tabletů využívá stále větší procento zákazníků svá mobilní zařízení k nákupům na internetu.

„Ke konci loňského roku činil podíl nakupujících z mobilních zařízení na www.datart.cz pět procent všech nákupů, ale tento poměr se rychle mění“, uvedla Jana Choroušová, PR manažerka Datartu. Počet objednávek z těchto přístrojů byl v meziročním srovnání o více než 150% vyšší. Hodnota těchto objednávek se rovněž zvýšila - o 125%.

Mezi přístroji, které zákazníci používají k přístupu na www.datart.cz, dominují iPady, v celkovém součtu však vedou zařízení s Androidem.

Zákazníci mohou využívat jak internetovou verzi eshopu, tak mobilní aplikaci eDatart, která je zdarma je stažení na Google Play a Apple iTunes.

Aplikace eDatart patří se svými 25.000 uživateli mezi Top aplikace dané kategorie. Byla vydána k užívání v srpnu 2011 a za více než rok své existence prošla několika upgrady. „Na její optimalizaci pracujeme téměř nepřetržitě, chceme, aby byla něčím více, než pouhou kopií webu“, sdělila Jana Choroušová, PR manažerka Datartu.

Nejčastěji zákazníci využívají mobilní aplikaci jako katalog. Lze v něm vyhledávat podle názvu produktu případně dle dostupných parametrů, nově také podle zákaznických recenzí a v neposlední řadě i pomocí čtečky čárových a QR kódů. Nejvyhledávanější jsou televizory a nejoblíbenější značkou je Samsung - ten je rovněž nejčastější značkou telefonů, které zákazníci k přístupům do mobilní aplikace používají.

Samozřejmostí je možnost vybraný produkt ihned zakoupit, případně si v detailu produktu prohlédnout cenové srovnání s konkurencí. Průměrná účtenka zákazníka, který pro svůj nákup zvolí právě mobilní aplikaci je o 54% vyšší než na samotném eshopu.

Mezi úspěšné aplikace ji mimo jiné řadí i pozitivně hodnocená možnost přístupu k Datart aukcím. „Jedná se o novou funkci z konce roku 2012 a už jsme na ni zaznamenali řadu pozitivních ohlasů“, komentovala vylepšení aplikace eDatart Jana Choroušová, PR manažerka Datartu.

Pro vlastníky Ultrabooků je v aplikaci přímé propojení na účet Anti-theft (ochrana Ultrabooku™, resp. notebooku při krádeži. Patentovaná technologie společnosti Intel® – umožňuje ukradený počítač zablokovat a lokalizovat).

Společnost DATART INTERNATIONAL, a.s. je na našem trhu již více než 20 let. Svým zákazníkům nabízí mimo neustále aktualizovaného sortimentu i stejné ceny v prodejnách jako na internetu, záruku nejnižší ceny, dopravu zdarma, základní instalaci výrobku zdarma a mnoho dalších služeb, které zpříjemní nejen nákup, ale samotné užívání zakoupeného zboží.