0 Kč
×

10 aplikací pro děti, které zabaví nejmenší i starší ratolesti

02.08.2022

Přemýšlíte, čím děti zabavit v dlouhých chvílích? Hledáte zajímavé aplikace, které přinesou zábavu a do určité míry budou vaše ratolesti také vzdělávat? Inspirujte se naším seznamem 10 aplikací, mezi kterými si přijdou na své nejmenší batolata, ale i starší děti.

aplikace pro děti

O čem se dočtete:

Kawaii Coloring Book Glitter – spousta omalovánek

kawaii coloring book

S omalovánkami se děti nemusí omezovat jen na tradiční papír. Právě naopak. S aplikací Kawaii Coloring Book Glitter si budou moct užívat omalovávání typických japonských Kawaii obrázků, které jsou synonymem roztomilosti. 

Součástí aplikace je v současné době více než 60 omalovánek, které zabaví malé i větší děti. Aplikace je dostupná pro Android i iOS.

Kreslení pro děti – namalujte si zvířátko a hrajte si s ním

kreslení pro děti

Další aplikace týkající se malování nese označení Kreslení pro děti – Učení hry. V této aplikaci si děti mohou namalovat své vlastní zvířátko, přičemž aplikace je samotnou tvorbou provede. Díky tomu se ratolesti lépe naučí, jak se jednotlivá zvířátka správně malují. 

A to není všechno. Jakmile budou mít hotovo, zvířátko v aplikaci „oživne“ a rozpohybuje se. Děti si tak se svým výtvorem mohou dále hrát. Aplikaci najdete jak v Google Play, tak i App Store

Bimi Boo Logické hry – trénujte logické myšlení

bimi boo

Logické hry od Bimi Boo pomohou dětem s trénováním jejich logického myšlení. Pustit se mohou třeba do skládání puzzle, spojování teček či vybarvování nejrůznějších obrázků. Výhodou přitom je, že je v Google Play i App Store dostupná celá série aplikací, které spojuje povedená grafika a promyšlené funkce. 

Jednotlivé hry pomáhají s trénováním jemné motoriky, udržením pozornosti i schopnosti koordinace. Také dochází k rozvoji jejich vizuálního vnímání. 

YouTube Kids – nechte děti sledovat pouze dětský obsah

youtube kids

V našem seznamu nejlepších aplikací pro děti rozhodně nesmí chybět YouTube Kids. Tato aplikace nabízí uzavřené prostředí, kde lze nastavit věk vašich nejmenších. Následně jim bude nabízet výhradně nezávadný obsah. V této aplikaci zároveň rodiče získají přehled nad tím, co přesně děti zhlédly. 

V YouTube Kids si lze také nastavit, zda děti mohou používat funkci pro vyhledávání, nebo nikoliv. Aplikaci si můžete zdarma stáhnout v Google Play a App Store

Bílý šum – pomozte svému miminku usnout

bílý šum

Mnoho nejmenších dětí lépe usíná v obklopení takzvaného bílého šumu. Jedná se o monotónní a konstantní zvuk, který je tvořen tisíci různými tóny. Typicky se může jednat například o zvuk deště nebo vysavače. 

A právě takové zvuky můžete svému dítěti pustit pomocí aplikace Bílý šum, kterou najdete v Google Play i App Store. Nechybí ani speciální časovač, který postupně snižuje šum na konci, až dojde k jeho vymizení. 

Vybírat můžete ze spousty relaxačních zvuků, mezi kterými je například zvuk fénu, pračky či jízdy vlakem.

Zvířecí zvuky – jak dělá pejsek a kočička?

zvířecí zvuky

Je vaše dítě ve věku, kdy se učí jednotlivé zvířecí zvuky? V tom případě může být vaším pomocníkem aplikace pojmenovaná jako Zvířecí zvuky. Její součástí je virtuální klavírní klávesnice, kdy každá klávesa vydává zvuk jiného živočicha (pouze u aplikace pro iOS). 

Díky tomu se jedná o ideální aplikaci pro rodiče batolat. Skvělá grafika navíc pomáhá udržet dětskou pozornost. Aplikace je dostupná pro majitele mobilních telefonů s operačním systémem Android i iOS

Tam a sem s Myšákem – hra, která pomáhá rozvíjet myšlení

tam a sem s myšákem

Chcete se společně s dětmi vzdělávat, a přitom se bavit? Vyzkoušejte jedinečnou vzdělávací hru Tam a sem s Myšákem. Tato hra byla vyvinuta ve spolupráci s pedagogicko-psychologickou poradnou a pomáhá dětem rozvíjet jejich prostorové vnímání, pochopit jednotlivé směry a trénovat paměť.

Část hry je k dispozici zdarma, plnou verzi je nutné pořídit za 120 Kč. Hra děti zaujme povedenou grafikou, která udrží jejich pozornost. Stáhnout si ji můžete (v češtině) v Google Play i App Store.

Studycat – učení angličtiny zábavnou formou

studycat

Mobilní aplikace Studycat je ideální pro případ, že chcete děti učit angličtinu zábavnou formou. Jednotlivá slovíčka přitom doprovází povedená grafika v hravém stylu. Díky aplikaci se děti mohou naučit více než 470 různých slov a frází. Jednotlivé lekce jsou přitom tematicky navrženy tak, aby děti bavily.

Aplikaci najdete ke stažení v Google Play a App Store. Základní verze je zdarma, pokud se rozhodnete pro placení předplatného, získáte navíc přístup ke speciálním lekcím.

Hravouka/Little Mouse's Encyclopedia – listujte interaktivní encyklopedií

hravouka

Další aplikací, která kombinuje zábavní a zároveň vzdělávací prvky, je Little Mouse's Encyclopedia. V ní můžete společně s dětmi listovat a dozvědět se zajímavé informace ze světa rostlin, vodního světa a zahrad

Díky aplikaci v češtině budete moct prozkoumat více než 160 druhů zvířat a rostlin. Ovládání je velmi jednoduché, intuitivní a snadno si jej osvojí i menší děti. Uplatnění najde u mobilních telefonů s operačním systémem Android i iOS.

Island Saver – pro osvojení základů ekologie

island saver

Naučte děti, jak správně třídit odpad. Pomůže vám s tím mobilní aplikace Island Saver, která v sobě spojuje hru a přitom vzdělávání. Za sbírání odpadků děti získávají herní mince a mohou tak zachránit imaginární ostrov. Díky zakomponování mincí zároveň tato hra pomáhá trénovat finanční gramotnost nejmenších.

Aplikaci si můžete stáhnout v Google Play a App Store. Své uplatnění přitom najde jak u starších dětí, tak i u těch nejmenších již od 4 let věku


 

chci nový mobil

O užitečných aplikacích jsme pro vás připravili celý seriál. Další díly si můžete přečíst tady:

1. díl: Každodenní aplikace

2. díl: Správa financí a úspor

3. díl: Aktivní život

4. díl: Zdravý životní styl

5. díl: Cestování

6. díl: Kreativita

8. díl: Komunikace

9. díl: Udržitelnost

10. díl: Pro seniory

Další aktuality

Extrémní myčky Whirlpool MaxiSpace: Více místa pro nádobí, méně starostí pro vás!

Extrémní myčky Whirlpool MaxiSpace: Více místa pro nádobí, méně starostí pro vás!

Uvažujete o koupi nové myčky nádobí, která si hravě poradí s nádobím různých tvarů a velikostí? Hledáte spolehlivý spotřebič, který vás zbaví starostí hlavně při každodenním vkládání a vyndávání talíř...... Celý článek
Co znamenají symboly na troubě?

Co znamenají symboly na troubě?

Abyste mohli správně a efektivně využívat všechny programy a funkce své trouby, musíte znát význam piktogramů na displeji nebo otočném voliči svého spotřebiče. Symboly na troubě informují o různých re...... Celý článek
Recenze: Bezdrátová sluchátka Marshall Major V lákají na dlouhou výdrž

Recenze: Bezdrátová sluchátka Marshall Major V lákají na dlouhou výdrž

Britskou značku Marshall netřeba dlouze představovat, zvlášť ne hudebním fajnšmekrům. Každému se po jejím vyslovení určitě vybaví něco jiného, pro nás je Marshall hlavně synonymem pro kvalitní sluchát...... Celý článek
Jedeme na roadtrip aneb Jak se připravit na cestu, která je vaším cílem

Jedeme na roadtrip aneb Jak se připravit na cestu, která je vaším cílem

Roadtrip je skvělou příležitostí, jak poznávat krásy a taje okolního světa po vlastní ose. Ať už ale razíte do hlubin panenské přírody nebo vás láká ruch velkoměst, dříve či později narazíte na osudov...... Celý článek
Jak fungují speciální přihrádky LG Fresh Balancer a LG Fresh Converter?

Jak fungují speciální přihrádky LG Fresh Balancer a LG Fresh Converter?

Plánujete si pořídit novou lednici, ale nejste si jistí, zda správně rozumíte technologiím a funkcím, které tyto spotřebiče nabízí? V následujícím článku objasníme princip fungování přihrádek na ovoce...... Celý článek