0 Kč
×

11 aplikací, díky kterým necháte naplno projevit svoji kreativitu

08.07.2022

Pusťte se do kreslení, úpravy fotografií, střihu videí nebo třeba psaní inspirativních příběhů. V tomto článku přinášíme 11 tipů na užitečné aplikace, které jsou navrženy pro kreativce. Inspirujte se a najděte si mezi nimi tu, která vás bude bavit.

kreativní aplikace

O čem se dočtete:

HaikuJAM – pusťte se do tvorby japonského Haiku

HaikuJAM

Píšete rádi ve volném čase? Pak vás možná bude zajímat speciální aplikace sloužící pro tvorbu haiku. Haiku je lyrický útvar, který je populární zejména v japonské literatuře. Tvoří jej tři verše, které se mohou, ale nemusí rýmovat. První verš má 5 slabik, druhý 7 a třetí zase 5.

Pomocí aplikace HaikuJAM se přitom na tvorbě haiku podílí několik lidí z celého světa. Můžete začít s tvorbou zcela nové básně, případně pokračovat v nějaké, kterou již někdo jiný začal psát. Jedná se o skvělou aplikaci pro zkrácení volných chvil i navázání přátelství. K dispozici je pouze na Android.

 

Lightroom – rychlá úprava fotek kdykoliv a kdekoliv

lightroom

Chcete si čas od času upravit jas, kontrast nebo barvy na vašich fotografiích nebo videích? V tom případě by ve vašem mobilním telefonu neměla chybět aplikace Lightroom, která je k dispozici na operační systém Android i iOS.

Aplikace je zdarma, pokud se rozhodnete pro placenou verzi, můžete navíc používat presety a odemknout si některé doplňkové funkce. Snímky lze jednoduše oříznout, retušovat, aplikovat na ně filtr a podobně.

Skillshare – pro vaše kreativní vzdělávání

Skillshare

Pokud se chcete v oblasti kreativity především vzdělávat, doporučujeme vám stáhnout si mobilní aplikaci SkillShare, která je dostupná na operační systém Android i iOS. V aplikaci najdete spoustu inspirativních kurzů, díky nimž se naučíte používat třeba nejrůznější grafické programy nebo proniknete do různých technik kreslení.

Nechybí ani výuka zaměřená na fotografii, design, sociální sítě, marketing a podnikání. Tato aplikace se tedy primárně soustředí na vzdělávání a hodí se pro ty, kteří se chtějí v této oblasti zdokonalit a naučit se něco nového.

Po stažení aplikace vám bude nabídnuta bezplatná zkušební verze. Po jejím skončení je třeba přejít na placenou verzi.

Animation Desk – vytvořte si vlastní gif

animation desk

Pusťte se do tvorby vlastních animací a gifů s mobilní aplikací Animation Desk, která je dostupná na Android i iOS. Vytvářet zde můžete kreslené animace od úplného začátku, případně je přidávat do fotek, videí a vrstev ve Photoshopu.

K dispozici budete mít několik různých štětců, barevných palet a nástrojů, které vám pomohou s tvorbou vašich uměleckých děl. Samozřejmostí je poté možnost exportu výsledné animace v různých formátech.

Magisto Editor – staňte se střihačem videí

magisto editor

Chcete si během pár minut sestříhat jednoduché video k publikaci na vašich sociálních sítích? V tom případě si do mobilního telefonu můžete stáhnout aplikaci Magisto Editor, která vám s tím pomůže. Je k dispozici na Android i iOS. Majitelé Apple zařízení případně mohou k tomuto účelu využít aplikaci iMovie, která je již v zařízení předinstalovaná.

V aplikaci Magisto Editor můžete video snadno sestříhat, přidat do něj titulky v různých fontech, změnit barvy nebo třeba změnit pozadí. Nechybí ani možnost nastavení určité délky každého záběru (například pro případ, že video skládáte z fotek).

Homestyler – zařiďte si interiér podle svých představ

homestyler

Jste právě ve fázi zařizování nového bytu nebo domu? Stáhněte si mobilní aplikaci Homestyler, díky které si můžete snadněji rozvrhnout jednotlivé prvky v prostoru. Vyfotit si můžete váš vlastní prostor a následně jej zařídit pomocí 3D nábytku.

Jednotlivé kusy nábytku lze snadno přesouvat, díky čemuž si můžete vyzkoušet různé varianty, a poté se rozhodnout pro tu pravou. Rovněž díky aplikaci lépe uvidíte, jak k sobě pasují zvolené barvy a textury. Aplikaci najdete v Google Play i App Store.

 

GarageBand – staňte se na okamžik DJ

garageband

Chcete si na chvíli připadat jako DJ? V tom případě si rozhodněte stáhněte mobilní aplikaci GarageBand, která skvěle poslouží pro editaci hudby. Zároveň můžete vytvářet i své vlastní skladby, a to pomocí kláves, kytary a beatů. Díky zvukové knihovně si navíc lze stáhnout další užitečné nástroje a zvukové balíčky, které vytvořili uživatelé GarageBand. Aplikace je ale dostupná pouze na iOS.

Majitelé mobilních telefonů s Androidem mohou sáhnout po alternativě v podobě aplikace Music Maker JAM, která nabízí podobné funkce. Pustit se s ní můžete například do zremixování vaší oblíbené skladby.

Sketchbook – vyměňte papír za mobilní telefon

sktechbook

Milujete malování? Zkuste vyměnit klasický papír za váš mobilní telefon nebo tablet. S aplikací Sketchbook se budete moct pustit do tvorby hotových uměleckých děl. Aplikace je ideální pro malování, skicování a kreslení.

Rozhraní aplikace je velmi jednoduché a přehledné a není proto problém se v něm zorientovat. Samozřejmostí je dostupnost různých štětců, možnost nastavení jejich velikosti a snadná volba odstínu z barevné palety. Mobilní aplikace je dostupná pro Android i iOS.

Canva – tvorba grafiky nejen na sociální sítě

canva

Potřebujete čas od času vytvořit grafiku? Stáhněte si mobilní aplikaci Canva, která vám pomůže například s tvorbou grafického materiálu na sociální sítě. Stejně tak s ní snadno vytvoříte nejrůznější letáky, kartičky, vizitky a mnoho dalšího.

Canva se může pochlubit velmi přehledným rozhraním, ve kterém není problém se zorientovat. Spíše než na profesionální grafiky cílí na běžné uživatele a amatérské nadšence, kteří shání aplikaci pro jednoduchou a rychlou přípravu grafických podkladů. K dispozici je na Android i iOS.

 

Grid Art – ideální na tvorbu zajímavých koláží

Grid Art

Poskládejte si několik fotek do zajímavých koláží. V mobilní aplikaci Grid Art si můžete vybrat barvu a rozvržení rámečku podle svého gusta. Následně na daná místa naaranžujete fotografie, třeba s nějakou specifickou tematikou.

V aplikaci lze také do jednotlivých koláží přidávat vlastní text, případně pracovat s použitím nejrůznějších filtrů a vtipných nálepek. Zkrátka a jednoduše se při tvorbě každé takové koláže kreativně vyřádíte. Aplikace je dostupná v Google Play, obdobnou aplikaci naleznete i v App Store.

Wattpad – popusťte uzdu své fantazii

wattpad

Pusťte se do čtení nebo vlastní tvorby příběhů. Díky mobilní aplikaci Wattpad můžete začít vyprávět příběh, který vás právě napadl a předat jej spoustě uživatelů. Wattpad spojuje komunitu po celém světě, díky čemuž si můžete snadno najít svého nového oblíbeného autora nebo navázat vztah s vašimi čtenáři.

V podstatě se tedy jedná o sociální síť, jež spíše než na povedené fotky a videa cílí na tvorbu psaného textu. Jednotlivé příběhy jsou k dispozici v rámci všech žánrů, díky čemuž si přijdou na své milovníci romantické literatury, ale i detektivek. Aplikaci si snadno stáhnete v Google Play nebo App Store

 

chci nový mobil

O užitečných aplikacích jsme pro vás připravili celý seriál. Další díly si můžete přečíst tady:

1. díl: Každodenní aplikace

2. díl: Správa financí a úspor

3. díl: Aktivní život

4. díl: Zdravý životní styl

5. díl: Cestování

7. díl: Pro děti

8. díl: Komunikace

9. díl: Udržitelnost

10. díl: Pro seniory

Další aktuality

Extrémní myčky Whirlpool MaxiSpace: Více místa pro nádobí, méně starostí pro vás!

Extrémní myčky Whirlpool MaxiSpace: Více místa pro nádobí, méně starostí pro vás!

Uvažujete o koupi nové myčky nádobí, která si hravě poradí s nádobím různých tvarů a velikostí? Hledáte spolehlivý spotřebič, který vás zbaví starostí hlavně při každodenním vkládání a vyndávání talíř...... Celý článek
Co znamenají symboly na troubě?

Co znamenají symboly na troubě?

Abyste mohli správně a efektivně využívat všechny programy a funkce své trouby, musíte znát význam piktogramů na displeji nebo otočném voliči svého spotřebiče. Symboly na troubě informují o různých re...... Celý článek
Recenze: Bezdrátová sluchátka Marshall Major V lákají na dlouhou výdrž

Recenze: Bezdrátová sluchátka Marshall Major V lákají na dlouhou výdrž

Britskou značku Marshall netřeba dlouze představovat, zvlášť ne hudebním fajnšmekrům. Každému se po jejím vyslovení určitě vybaví něco jiného, pro nás je Marshall hlavně synonymem pro kvalitní sluchát...... Celý článek
Jedeme na roadtrip aneb Jak se připravit na cestu, která je vaším cílem

Jedeme na roadtrip aneb Jak se připravit na cestu, která je vaším cílem

Roadtrip je skvělou příležitostí, jak poznávat krásy a taje okolního světa po vlastní ose. Ať už ale razíte do hlubin panenské přírody nebo vás láká ruch velkoměst, dříve či později narazíte na osudov...... Celý článek
Jak fungují speciální přihrádky LG Fresh Balancer a LG Fresh Converter?

Jak fungují speciální přihrádky LG Fresh Balancer a LG Fresh Converter?

Plánujete si pořídit novou lednici, ale nejste si jistí, zda správně rozumíte technologiím a funkcím, které tyto spotřebiče nabízí? V následujícím článku objasníme princip fungování přihrádek na ovoce...... Celý článek