0 Kč
×

Objevte možnosti nabíjení baterie mobilních telefonů

04.07.2022

Léto je ideální čas na cestování. Ať už se vydáte na dovolenou za hranice, vyrazíte na turistiku do přírody, nebo si jen tak užijete lenošení u vody blízko vašeho bydliště, jistě si s sebou přibalíte i mobil. Povinnou výbavou každého cestovatele však není jen telefon, ale i kvalitní zdroj na jeho nabití. Který je ale ten pravý? My vám poradíme. Čtěte dál.

Možnosti nabíjení

Smartphone je důležitou součástí našich cest i výletů, protože nám pomáhá najít tu správnou cestu, spojit se s ostatními, pomoci v případě nepříznivých okolností a samozřejmě pomocí fotoaparátu zachytit všechny momenty. Abychom mohli využít všechno, co nám nabízí, jednoduše musí zůstat nabitý. Nejlepší způsob, jak udržet telefon „při vědomí“, je bezdrátové nabíjení a co nejrychlejší dodání šťávy.

Rychlá, rychlejší, nejrychlejší

Pokud vás zaskočí nečekané vybití telefonu, ideální pomoc při jeho nabíjení představuje rychlonabíječka. Ta vás zachrání z nuly na 100 % převážně už do 30 minut. Rychle znamená, že smartphone s podporou rychlonabíjení můžete i z úplného stavu vybití používat už po několika minutách.

Možnosti nabíjení

Nejpraktičtější je určitě bezdrátová rychlonabíječka, ale ani k milovníkům adaptérů není trh skoupý. Nejpohodlnější jsou ty, které plní funkci stojanu nebo tzv. „placky“, na kterou telefon jen v libovolném úhlu položíte.

Klasické rychlonabíječky s napájením do sítě už dnes umí nabíjet i vícero zařízení najednou díky mnohopočetným USB vstupům. Většina elektronických zařízení vyžaduje výstupní konektor USB-C, ale nezoufejte ani pokud potřebujete nabíječku s micro USB konektorem. Najdou se i takové.

Cestujete autem?

Je čas vyrazit. Na to, abyste dorazili do cíle, už nepotřebujete papírovou mapu. Postačí vám telefon. Během cesty však můžete o důležitou navigaci přijít, proto uděláte nejlíp, pokud si opatříte držák na mobil do auta s bezdrátovým nabíjením. Praktické stojánky do větrací mřížky zařízení stabilizují, a navíc i nabijí.

Možnosti nabíjení

Rychlonabíječky do auta jsou nutností na jakékoliv expedici, která má být úspěšná. A pokud svět raději objevujete ze sedadla motorky, existuje řešení v podobě držáku s bezdrátovým nabíjením.

Chystáte se na turistiku?

Turistické chodníčky, počet ušlých kroků, vyfotografování se na těch nejkrásnějších místech světa – s tím vším vám pomůže váš telefon. Tolik pomoci si však žádá dostatek energie. Co si ale vzít do exteriéru? Přece externí nabíječku. Sbalte si do batohu praktickou bezdrátovou powerbanku a rychlý způsob, jak nabíjet mobil, budete mít doslova „v kapse“.

V období, kdy převládá víc slunečných dní, jistě oceníte lehké solární powerbanky, které dokážou nabít telefon i víckrát za den. Pokud jste dobrodruzi a na výletě počítáte s přenocováním ve stanu nebo se jen rádi touláte za tmy, věnujte pozornost těm se zabudovanou svítilnou. Tak kterou vybrat?

Možnosti nabíjení

Jak vybrat tu nejlepší powerbanku a jaké parametry na obou zařízeních brát při výběru v potaz, najdete podrobně popsané v tomto článku.

Plánujete dlouhý výlet?

Relax v přírodě vyhledává víc a víc lidí. Na dlouhých cestách, stanovačkách i při putování širým světem motorovým vozidlem se pro vás stanou nedocenitelné ekonabíjecí stanice, které utáhnou prakticky každé zařízení, i váš mobil.

Jsou přenosné a vy tak nemusíte hledat elektrickou zásuvku, protože ji budete mít všude s sebou. Už není nemožné mít elektřinu na dosah i úplně mimo civilizaci. Nabíjecí stanice jsou tiché, výkonné, s rádiem a můžete je použít nejen při cestování, ale i při práci.

Možnosti nabíjení

Reverzní nabíjení

Víte, co znamená reverzní nabíjení? Jde o funkci, kdy prostřednictvím telefonu dobijete energii jiným zařízením s podporou bezdrátového nabíjení. Podat pomocnou ruku, v tomto případě konektor, umí smartphony podporující tuto funkci.

Spuštění je potřeba vykonat v Nastavení. Pamatujte však na to, že jde spíš o nouzovou možnost. Doplnění energie tímto způsobem je mnohem pomalejší, než např. přes adaptér nebo bezdrátovou nabíječku.

Možnosti nabíjení

Nabíjení baterie Apple telefonů

Vybil se vám iPhone? Nejrychlejší cesta k energii vede přes originální Apple nabíječky. Pokud jste majitelem jednoho z nich, jistě velmi dobře znáte i MagSafe nabíječky určené pro Apple zařízení. Na trhu však dnes najdete i mnoho modelů od jiných výrobců, které váš iPhone spolehlivě nabijí, a nemusíte být odkázáni jen na originál.

To se týká i speciálních lightning kabelů. Bezdrátové nabíjení iPhone telefonů dnes jednoduše vybavíte raz dva. Stačí si jen obstarat ten správný kabel. I u Apple platí, že nejpohodlněji se vám bude nabíjet pomocí bezdrátové nabíječky např. ve formě stojánku a nejrychleji se zařízeními s podporou rychlonabíjení

Možnosti nabíjení

Nabíjení telefonů Samsung

Nejen Apple, ale i značka Samsungsvoje specifika, která si vyžadují osobité aparáty na nabíjení baterie v telefonu. Nemusíte striktně používat originály, opět vám velmi dobře poslouží i nabíječky na Samsung mobily jiných značek. Najdete mezi nimi všechny typy, které potřebujete. Stejně, jako u předcházejících modelů platí, že bezdrátové nabíjení Samsung mobilů je nejpraktičtější a rychlonabíjení časově nejméně náročné.
 

chci příslušenství

Další aktuality

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Společnost HONOR na českém trhu představila tři zbrusu nová zařízení z řady 200. Zatímco nejnižší model zaujme svou velmi příznivou cenovkou, vlajková loď nabídne pokročilé technologie, funkce a špičk...... Celý článek
Jak vybrat napěňovač mléka?

Jak vybrat napěňovač mléka?

Jak si připravit lahodné cappuccino, caffè latte či latte macchiato s nadýchanou, hustou a jemně krémovou pěnou, pokud nemáte doma kávovar s mléčným řešením? Stačí si pořídit kvalitní napěňovač mléka ...... Celý článek
Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Moderní technologie už zabrousily i do našich kuchyní. Ptáte se jak? Skrze kuchyňský robot Bosch MUMS6ZS00. My jsme ho pro vás otestovali a zjistili, jak si poradil s bílky či kynutým těstem. Více se ...... Celý článek
Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Hledáte tipy na to, co sledovat na Netflixu? Pojďme se podívat na celkem 7 reality shows, které se mohou právem zařadit k těm nejúspěšnějším. V našem výběru si na své přijdou jak milovníci vztahových ...... Celý článek
LG představuje QNED televizní novinky 2024

LG představuje QNED televizní novinky 2024

Ponořte se do obrazu s neuvěřitelně pestrými a sytými barvami na nových QNED televizích značky LG. Technologie QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a nabízí vyvážené zobrazení barev i dokonale...... Celý článek