Velikonoce se kvapem blíží. Usnadněte si přípravy s kuchyňským robotem ETA Gratus Kuliner II Max. S jeho integrovanou váhou, silným výkonem a doprovodným příslušenstvím půjde vše jako po másle! Mrkněte na náš článek. Dozvíte se řadu zajímavých informací i tipů na velikonoční recepty.

O čem se dočtete:
ETA Gratus Kuliner II Max
Nástavce na přípravu těst a krémů
Mlýnek na maso
Nástavce na výrobu těstovin
Mlýnek na mák
Lis na ovoce, citrusovač, zmrzlinovač
Vakuovací sada, brousek na nože, lis na česnek
Recept na velikonočního mandlového beránka
Recept na makový koláč
Recept na velikonoční sekanou s vejci
Nejlepší z nejlepších kuchyňských robotů ETA Gratus Kuliner II Max
Rozhodujete se, který kuchyňský robot pořídit? S tímto rozhodně nešlápnete vedle. ETA Gratus Kuliner II Max 2038 90010 s 1700W motorem, celokovovým tělem a integrovanou váhou zvládne i ty nejnáročnější úkoly.
Unikátní vzhled robota byl navržen v České republice designérkou Kateřinou Vejrostovou. Jeho moderní design podtrhuje dotykový LED displej, se kterým bude obsluha velice příjemná. Na obrazovce snadno zjistíte aktuální rychlost, doporučené nástavce pro dané otáčky a také váhu ingrediencí v míse.

ETA Gratus Kuliner II Max má integrovanou kuchyňskou váhu. To znamená, že suroviny můžete vážit přímo v pracovní míse a nemusíte ji neustále z robota vytahovat a přemisťovat.
Kuchyňského robota ETA Gratus Kuliner II Max doprovází hned dvě mísy. Větší, s objemem 6,7 litru, zvládne zpracovat až 2,5 kg těsta. Také má praktický průhledný kryt, který umožňuje přidávat suroviny při práci, a přitom vás ušetří nepořádku všude okolo. Menší 3,5litrová mísa je ideální pro přípravu krémů a šlehaček a díky svým rozměrům se snadno vejde do lednice.

Při jakékoli práci s robotem budete mít o všem jasno. ETA Gratus Kuliner II Max má zabudované světlo, takže přesně uvidíte, co se děje v míse. Světlo si jednoduše zapnete a vypnete dotykem na panelu, takže ho můžete používat jen když potřebujete.
ETA Gratus Kuliner II Max s vámi bude dlouhá léta. Záruku na něj si můžete bezplatně prodloužit až na 10 let. Stačí se zaregistrovat na webových stránkách značky ETA.
Pusťte se do kulinářských výzev s bohatým příslušenstvím Kulinera
Síla tohoto kuchyňského robota není jen v silném těle, ale i v jeho rozmanitém příslušenství. Využijte je na maximum a otevřou se vám netušené kulinářské možnosti.
Pro dokonalou přípravu nejrůznějších těst a krémů nabízí ETA Gratus Kuliner II Max hned 5 nástavců: hnětací hák na tuhá těsta, šlehací metlu na krémy a šlehačku, mísící metlu na piškot, flexi metlu na lehké těsta a bezlepkový hák pro efektivní míchání bezlepkového těsta. Bezlepkový hák můžete vyzkoušet při přípravě velikonočního beránka z mandlové mouky po kterém se zcela jistě zapráší. Recept na něj naleznete níže.
S mlýnkem na maso budete mít kvalitu masa vždy pod kontrolou
U kupovaného mletého masa nelze nikdy zaručit, z jak kvalitního masa je mletá směs připravena. Dopřejte vám i vašim dětem to nejlepší a namelte si maso přímo doma. Budete mít vždy dokonalý přehled o tom, co vám a své rodině připravujete. S nástavcem na výrobu uzenin se můžete pustit do domácích klobás, špekáčků či párků. Na velikonočním stole ale nesmí chybět tradiční sekaná s vejci. Recept na její přípravu jsme pro vás připravili níže.

Máte chuť na něco nového a netradičního? Co třeba plněné masové kuličky Kebbe. Tento pokrm pochází z vyhlášené libanonské kuchyně, velké oblibě se ale těší po celém světě. Nástavec na jejich výrobu v balení také najdete. A ve sváteční čas zase oceníte tvořítko na cukroví, s jehož pomocí vykouzlíte dokonalé tvary rychlostí blesku.
Ta pravá chuť Itálie u vás doma
Kulinářský výlet do Itálie? S robotem ETA Gratus Kuliner II Max nebudete muset utrácet za letenky. Má speciální nástavce na těstoviny, díky kterým si snadno vyrobíte ty nejchutnější Penne, Rigatoni, Ditaloni Rigati, Macheroni, Papperdelle, Srelline, Anellini, Lisce a Ditalini – prostě všechny vaše oblíbené tvary.

Milujete mák? Pak budete nadšeni z nástavce na jeho mletí
A zpátky domů ke všem milovníkům máku. Tradiční český mák nejen skvěle chutná, také posiluje paměť, vyživuje kosti, vlasy i nehty a zlepšuje náladu. Tak se nebojte pustit se do tradičních domácích makových buchet či šišek s mákem.
Mlýnek na mák je vybaven nerezovými mlecími kameny, kterým lze nastavit jemnost umletých makových zrn. Do nádobky můžete nasypat až 150 gramů máku. Budete tak mít v mžiku a téměř bez práce namleto tolik máku, kolik zrovna potřebujete. Chcete novou makovou inspiraci? Mrkněte na náš sladký recept níže.

S lisem na ovoce a zmrzlinovačem budete na léto vybavení
K ruce vám ETA Gratus Kuliner II Max zaručeně přijde i v létě. V balení najdete praktický lis na ovoce, bobule a zeleninu. Můžete si tak doma snadno udělat čerstvou šťávu z rybízu, malin nebo třeba rajčat. Nechybí ani citrusovač, takže si kdykoliv připravíte vitamínovou bombu z pomerančů nebo grepů. A co teprve domácí zmrzlina! S přiloženým zmrzlinovačem bude její výroba rychlovka a zaručeně s ní uděláte radost nejen dětem.

ETA Gratus Kuliner II Max zavakuuje, nabrousí nože i oloupe česnek
Zbylo vám po svátcích hodně jídla? Nevyhazujte jej a neplýtvejte. Naopak zkuste začít vakuovat. Čerstvost a trvanlivost potravin tak zachováte až 5× déle. Sada kuchyňského robota zahrnuje dva vakuovací boxy o objemech 670 ml a 1 360 ml a konektor pro vakuovačku.
S pumpou můžete vakuovat i do vakuovacích sáčků. Ty se hodí pro metodu vaření sous-vide. Potřebné suroviny zavakuujte a poté vložte do vodní lázně zahřáté na požadovanou teplotu. Výsledkem bude neobyčejně měkké a šťavnaté jídlo plné chuti.

Bez ostrých nožů se v kuchyni prostě neobejdete. Brousek na nože perfektně nabrousí během několika tahů nože nerezové, i ty ocelové. Otravné práce v kuchyni vás zbaví i unikátní loupač česneku. Loupač zvládne odstranit slupky ze všech druhů česneku efektivně a rychle. A jeho údržba je snadná. Veškeré díly můžete bez problémů umýt v myčce na nádobí.
A stále nekončíme. V základní výbavě robota ETA Gratus Kuliner II Max naleznete i 1,5l skleněný mixér, který je ideální na mixování různých pokrmů a nápojů a nezachytává pachy ani barvy. Dále nástavec na strouhání se šesti výměnnými struhadly, díky kterému bude strouhání zeleniny, ovoce, brambor či sýrů rychlé a bez námahy.
Velikonoční beránek bez výčitek
Rádi si dopřejete něco sladkého? Mlsejte bez výčitek. Tohoto zdravého velikonočního beránka si můžete dát jako vynikající snídani i svačinku! Nejenže skvěle chutná, ale dodá tělu i živiny a energii.
Ingredience:
200 g mandlové mouky
40 g kokosu
60 g pudinkového prášku
6 vajec
500 g tvarohu (lze použít i tvaroh bez laktózy)
kůra z 1 citrónu
pár kapek vanilkové esence
špetka soli
čekankový sirup na doslazení dle chuti
Postup:
Nejprve smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, kokos, pudinkový prášek a špetku soli. Poté do směsi zapracujte vajíčka, tvaroh, šťávu z citronu, sirup a vanilkovou esenci. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte nastrouhaným kokosem. V předehřáté troubě jej nechejte péct zhruba 40 minut na 170 °C.
Koláč s pořádnou porcí máku
Nejen na sváteční stůl se bude hodit tento luxusní makový koláč. Dokonalý dezert k odpolední nedělní kávě, po kterém se zapráší!
Ingredience:
na přípravu těsta:
200 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
80 g másla
1 vejce
½ lžičky prášku do pečiva
špetka soli
na přípravu náplně:
500 g tučného tvarohu
150 g Lučiny
100 g Mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
250 g moučkového cukru
150 g másla
2 vejce
100 g mletého máku
2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
V kuchyňském robotu nechte propracovat suroviny na těsto. Mezitím vyložte dno dortové rozevírací formy pečicím papírem. Těsto do formy rozválejte malým válečkem na těsto, nebo klidně i prsty. U stěn formy mírně zvedněte okraje. Dejte odpočívat do lednice, než si připravíte náplň. Všechny suroviny na náplň vložte do kuchyňského robota a nechejte je vyšlehat do hladké konzistence.
Náplň nalijte na připravené těsto a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Koláč nechte péct asi 50 minut, poté troubu vypněte a koláč v ní nechejte ještě asi hodinu chladnout. Pro tu nejlepší chuť ponechte koláč před servírováním 6 hodin v chladnu.
Velikonoční sekaná s vejci
Mezi dobrotami na svátečním stole by neměla chybět ani tradiční velikonoční sekaná! Chutná výborně a zasytí na dlouhou dobu.
Ingredience:
1 cibule
3 tvrdé rohlíky
3 vejce
5 vajec uvařených natvrdo
2 stroužky česneku
1 kg mletého masa, ideálně směs vepřového a hovězího
250 ml mléka
½ lžičky nastrouhaného zázvoru
2 lžíce majoránky
špetka drceného nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř
sádlo na vymazání pekáčku
Postup:
Nejdříve uvařte vejce na tvrdo. Pak se můžete pustit do zpracování masové směsi na sekanou. Cibuli oloupejte a nadrobno pokrájejte. Rohlíky pomelte, nebo nastrouhejte na jemnou strouhanku, vejce prošlehejte a česnek oloupejte a prolisujte. Všechny suroviny smíchejte dohromady, osolte a opepřete a nechejte přibližně 1 hodinu vychladit v lednici.
Na pracovní desku si rozložte potravinovou fólii a masovou směs na ni rovnoměrně rozprostřete do tvaru obdélníku. Doprostřed umístěte natvrdo uvařená vejce. Pomocí potravinové fólie přehněte přes vejce obě strany masové směsi. Pevně k sobě přitiskněte a směs spojte, aby okolo vajec nevznikly vzduchové bublinky.
Dno pekáče zlehka vymažte sádlem a vložte do ní sekanou. Pečte zhruba 30 minut. Poté otevřete, podlijte vypečenou šťávou a nechejte ještě 30 minut dopéct. Pokud povrch zlátne příliš rychle, dopékejte jen 15 minut, poté vypněte a nechte v troubě dojít.
