Velikonoce se kvapem blíží. Zapojte do svých kulinářských příprav kuchyňské roboty ETA a využijte jejich potenciál na maximum. S příslušenstvím, které si k nim můžete pořídit, si vyrobíte vše doma! Poctivě, kvalitně a levně. A výslednou chutí ohromíte všechny u stolu.
Umelte si doma poctivou mouku z kvalitních surovin. Nejenže se zachovají živiny a cenné látky, domácí mouka také mnohem lépe chutná a voní. S mlýnkem ke kuchyňským robotům ETA se můžete pustit do výroby mouky z klasických obilovin, jako je pšenice, žito, špalda ale i do nejrůznějších bezlepkových variant!
Mlýnek na obiloviny ETA tak bude užitečný celiakům, alergikům a vůbec všem, kteří chtějí odlehčit jídelníček. Zvládne vyrobit mouku pohankovou, rýžovou, jáhlovou, nebo třeba fazolovou, cizrnovou i čočkovou! Do sladkých dezertů bude skvělá i ta ovesná z bezlepkových ovesných vloček. Zkuste si letos upéct zdravého beránka z mandlové mouky. Uvidíte, že se po něm zapráší. Recept na něj naleznete níže.
ETA TIP: Dopřejte po zimě oslabenému tělu dostatek živin! Víte, že domácí namleté mouky si drží mnohem více vitamínů a minerálů, jakými jsou například draslík, fosfor, vitamíny A, E, B1 a B2? Zkuste ve vašich oblíbených receptech část klasické pšeničné mouky nahradit třeba pohankovou či fazolovou. Vaše tělo vám poděkuje!
Samotná příprava domácí mouky vám s kuchyňským robotem a mlýnkem ETA nezabere příliš času. Suroviny stačí vložit do násypky o objemu 1 kg, o kvalitní namletí se následně postarají dva velké mlecí kameny. Technologie nízkootáčkového mletí je k obilovinám, luštěninám i rýži maximálně šetrná. Mouka není nadměrně zahřívána a díky tomu si může zachovat kvalitu i čerstvost. Zároveň jsou chráněny enzymy, oleje i vitamíny v ní obsažené. A přizpůsobit si můžete i hrubost mletí tak, jak zrovna potřebujete.
Mlýnek na obiloviny/luštěniny/rýži ETA 0028 96020 je vhodný ke kuchyňským robotům ETA Gratus Kuliner 0038, Gratus 0028, Gratussino 0023, Gustus 0128, Meno 0030 a Mezo 0033.
Konzistence bezlepkového těsta je od toho klasického odlišná a potřebuje pořádně propracovat. Kuchyňské roboty ETA mají na to správné promíchání bezlepkového těsta speciální nástavec. Hák ETA 0028 99020 se postará o dobré stírání vložených surovin ze stěn mísy a bezlepková těsta dokonale prohněte a zpracuje. A poradí si i s malou dávkou. Jeho výšku si můžete přizpůsobit podle aktuálního množství surovin v míse.
Superpotraviny nejsou jen výsadou dalekých krajin, najdeme je i tady u nás. Třeba tradiční český mák. Ten posiluje paměť, vyživuje kosti, vlasy i nehty a zlepšuje náladu. Tak se nebojte pustit se do tradičních makových buchet či šišek s mákem s nástavcem ETA 0028 96000.
Mlýnek na mák ETA je vybaven nerezovými mlecími kameny, kterým lze nastavit jemnost umletých makových zrn. Do nádobky můžete nasypat až 150 gramů máku. Budete tak mít v mžiku a téměř bez práce namleto tolik máku, kolik zrovna potřebujete. Chcete novou makovou inspiraci? Mrkněte na náš sladký recept níže. Ten obsahuje jeho pořádnou porci!
Mlýnek na mák ETA 0028 960000 padne ke kuchyňským robotům ETA Gratus 0028, Gustus 0128, Gratussino 0023, Mezo 0033 a Meno 0030.
U kupovaného mletého masa nelze nikdy zaručit, z jak kvalitního masa je mletá směs připravena. Dopřejte vám i vašim dětem to nejlepší a namelte si maso přímo doma. S nástavcem na mletí masa ETA 0028 91000 mít vždy dokonalý přehled o tom, co vám a vaší rodině připravujete.
Mlýnek na maso ETA 0028 91000 doprovází i široká nabídka příslušenství, své kulinářské dovednosti tak můžete neustále rozvíjet. Budete mít možnost maso namlít najemno, středně či nahrubo díky 3 mlecím destičkám. S nástavcem na výrobu uzenin se pak můžete pustit do výroby domácích klobás, špekáčků či párků!
Máte chuť na něco nového a netradičního? Co třeba plněné masové kuličky Kebbe. Tento tradiční pokrm pochází z vyhlášené libanonské kuchyně, velké oblibě se ale těší po celém světě. Nástavec na jejich výrobu v balení také najdete. A ve sváteční čas zase oceníte tvořítko na cukroví, s jehož pomocí vykouzlíte dokonalé tvary rychlostí blesku. Na velikonočním stole ale nesmí chybět tradiční sekaná s vejci. Recept na její přípravu jsme pro vás připravili níže.
Mlýnek na maso ETA 0028 91000 si můžete dokoupit ke kuchyňským robotům ETA Gratus 0028, Gustus 0128, Gratussino 0023, Mezo 0033 a Meno 0030.
Zbylo vám po svátcích hodně jídla? Nevyhazujte jej a neplýtvejte. Naopak zkuste začít vakuovat se setem ETA 00289 9040. Čerstvost a trvanlivost potravin tak zachováte až 5× déle. V balení je i praktický transparentní vakuový box o objemu 2 570 ml, ve kterém můžete potraviny skladovat v chladničce i mrazáku. Box je vyroben ze zdravotně nezávadného BPA free materiálu. Neabsorbuje tedy vůni, chuť ani barvu potravin.
ETA TIP: S pumpou ETA 00289 9040 můžete vakuovat i do vakuovacích sáčků. Ty se hodí pro metodu vaření Sous-Vide. Potřebné suroviny zavakuujte a poté vložte do vodní lázně zahřáté na požadovanou teplotu. Výsledkem bude neobyčejně měkké a šťavnaté jídlo plné chuti.
Vakuovací sada ETA 0028 99040 je příslušenstvím ke kuchyňským robotům ETA Gratus 0028/0038, Gratussino 0023, Gustus 0128/1128/3128/4128 a Meno/Mezo 0030/0033/0034.
Bez ostrých nožů se v kuchyni prostě neobejdete. Brousek na nože ETA 0028 99010 perfektně nabrousí během několika tahů nože nerezové, i ty ocelové. Je vybaven dvěma otočnými a odpruženými kolečky, která se otáčí rychlostí až 200 otáček za minutu. Keramický materiál brousku ETA se zase postará o vysokou účinnost a jemné výsledky broušení.
Otravné práce v kuchyni vás zbaví i unikátní loupač česneku ETA 0028 95070. Loupač zvládne odstranit slupky ze všech druhů česneku efektivně a rychle. A jeho údržba je snadná. Veškeré díly můžete bez problémů umýt v myčce na nádobí.
ETA TIP: Naloupejte si česnek do zásoby! Oloupané stroužky nasypte do sklenice s dobře těsnicím víkem, zakonzervujte solí nebo olejem a uložte do lednice. Budete je tak mít vždy po ruce připraveny k okamžitému použití.
Brousek na nože ETA 0028 99010 i loupač česneku ETA 0028 95070 jsou kompatibilní s kuchyňskými roboty ETA Gratus 0028/0038, Gratussino 0023, Gustus 0128/1128, Meno/Mezo 0030/0033/0034.
Rádi si dopřejete něco sladkého? Mlsejte bez výčitek. Tohoto zdravého velikonočního beránka si můžete dát jako vynikající snídani i svačinku! Nejenže skvěle chutná, ale dodá tělu i živiny a energii.
Ingredience:
200 g mandlové mouky
40 g kokosu
60 g pudinkového prášku
6 vajec
500 g tvarohu (lze použít i tvaroh bez laktózy)
kůra z 1 citrónu
pár kapek vanilkové esence
špetka soli
čekankový sirup na doslazení dle chuti
Postup:
Nejprve smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, kokos, pudinkový prášek a špetku soli. Poté do směsi zapracujte vajíčka, tvaroh, šťávu z citronu, sirup a vanilkovou esenci. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte nastrouhaným kokosem. V předehřáté troubě jej nechejte péct zhruba 40 minut na 170 °C.
Nejen na sváteční stůl se bude hodit tento luxusní makový koláč. Dokonalý dezert k odpolední nedělní kávě, po kterém se zapráší!
Ingredience:
na přípravu těsta:
200 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
80 g másla
1 vejce
½ lžičky prášku do pečiva
špetka soli
na přípravu náplně:
500 g tučného tvarohu
150 g Lučiny
100 g Mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
250 g moučkového cukru
150 g másla
2 vejce
100 g mletého máku
2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
V kuchyňském robotu nechte propracovat suroviny na těsto. Mezitím vyložte dno dortové rozevírací formy pečicím papírem. Těsto do formy rozválejte malým válečkem na těsto, nebo klidně i prsty. U stěn formy mírně zvedněte okraje. Dejte odpočívat do lednice, než si připravíte náplň. Všechny suroviny na náplň vložte do kuchyňského robota a nechejte je vyšlehat do hladké konzistence.
Náplň nalijte na připravené těsto a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Koláč nechte péct asi 50 minut, poté troubu vypněte a koláč v ní nechejte ještě asi hodinu chladnout. Pro tu nejlepší chuť ponechte koláč před servírováním 6 hodin v chladnu.
Mezi dobrotami na svátečním stole by neměla chybět ani tradiční velikonoční sekaná! Chutná výborně a zasytí na dlouhou dobu.
Ingredience:
1 cibule
3 tvrdé rohlíky
3 vejce
5 vajec uvařených natvrdo
2 stroužky česneku
1 kg mletého masa, ideálně směs vepřového a hovězího
250 ml mléka
½ lžičky nastrouhaného zázvoru
2 lžíce majoránky
špetka drceného nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř
sádlo na vymazání pekáčku
Postup:
Nejdříve uvařte vejce na tvrdo. Pak se můžete pustit do zpracování masové směsi na sekanou. Cibuli oloupejte a nadrobno pokrájejte. Rohlíky pomelte, nebo nastrouhejte na jemnou strouhanku, vejce prošlehejte a česnek oloupejte a prolisujte. Všechny suroviny smíchejte dohromady, osolte a opepřete a nechejte přibližně 1 hodinu vychladit v lednici.
Na pracovní desku si rozložte potravinovou fólii a masovou směs na ni rovnoměrně rozprostřete do tvaru obdélníku. Doprostřed umístěte natvrdo uvařená vejce. Pomocí potravinové fólie přehněte přes vejce obě strany masové směsi. Pevně k sobě přitiskněte a směs spojte, aby okolo vajec nevznikly vzduchové bublinky.
Dno pekáče zlehka vymažte sádlem a vložte do ní sekanou. Pečte zhruba 30 minut. Poté otevřete, podlijte vypečenou šťávou a nechejte ještě 30 minut dopéct. Pokud povrch zlátne příliš rychle, dopékejte jen 15 minut, poté vypněte a nechte v troubě dojít.