0 Kč
×

Jak zálohovat iPhone?

25.06.2024

Děsíte se představy, že byste přišli o všechny své fotografie, videa, dokumenty, poznámky, maily, zápisy v kalendáři, zkrátka o všechna svá cenná data z iPhonu? Stát se může cokoliv – krádež, nenávratné poškození pádem, selhání softwaru... Vsaďte proto na prevenci a chraňte svá data – zálohujte je! Postup, jak zálohovat iPhone na různá zařízení, naleznete v tomto článku. Neodkládejte na později to, co můžete zálohovat už dnes.

Jak zálohovat iPhone na iCloud

O čem se dočtete

Jak zálohovat iPhone na iCloud

Jak zálohovat iPhone na Mac

Jak zálohovat iPhone do PC

Jak zálohovat iPhone na externí disk

Jak zálohovat iPhone na iCloud

Známý obláček mezi vašimi aplikacemi na iPhonu, to je on – iCloud. Jedná se o datové úložiště, které ukládá vaše zálohy. 5 GB úložiště máte zdarma (větší kapacitu si můžete dokoupit za paušální poplatek). Všechny údaje jsou samozřejmě vždy šifrovány pro co největší bezpečnost a přístup k nim získáte odkudkoli pomocí Wi-Fi. Pokud vás zajímá víc, nebo nevíte, co je iCloud a jak s ním pracovat, přečtěte si náš článek.

Postup zálohování iPhonu na iCloud:

  1. Přejděte do Nastavení > [vaše jméno] > iCloud > Záloha na iCloudu.
  2. Zapněte volbu „Záloha na iCloudu“.
  3. Zálohování iPhonu do iCloudu probíhá automaticky každý den, kdy je iPhone připojen k napájení, zamčený a připojený k Wi-Fi.
  4. Chcete-li zálohování provést ručně, klepněte na položku Zálohovat.

Poznámka: Pokud váš iPhone podporuje 5G, operátor vám může poskytnout i Zálohování iPhonu přes mobilní síť. Tato možnost je uvedena hned pod iCloud zálohou.

Tip: Své zálohy můžete spravovat a kontrolovat (vymazávat, prohlížet, přesouvat, spravovat z jiného zařízení atd.). Přejděte do Nastavení > [vaše jméno] > iCloud > Spravovat úložiště účtu > Zálohy. Pravidelným zálohováním předcházíte ztrátě důležitých dat. Nezapomeňte ani na kontrolu kapacity úložiště, abyste měli vždy dostatek místa pro své zálohy, a kontrolu samotných zálohovaných dat, zda fungují správně.

Jak zálohovat iPhone na Mac

Jak zálohovat iPhone na Mac

Pokud je váš iPhone součástí větší Apple rodiny, a tedy vlastníte i MacBook, můžete svá drahocenná data ukrýt do bezpečí operačního systému macOS. Budete k tomu potřebovat USB kabel. Máte-li synchronizaci nastavenou přes Wi-Fi, můžete data přenést i bezdrátově.

Postup zálohování iPhonu na Mac:

  1. Připojte iPhone k MacBooku pomocí kabelu.
  2. Na bočním panelu Finderu na Macu vyberte > iPhone.
  3. V horní části okna Finderu klikněte na Obecné.
  4. Vyberte možnost „Zálohovat všechna data z iPhonu do Macu“.
  5. Chcete-li zálohovaná data zašifrovat a chránit heslem, vyberte volbu „Šifrovat místní zálohy“.
  6. Klikněte na Zálohovat.

Zálohování iPhonu na Mac můžete provést i pomocí aplikace iTunes. Pokud jí nedisponujete, musíte si ji nejprve stáhnout.

Postup zálohování iPhonu na Mac pomocí iTunes:

  1. Připojte iPhone k MacBooku pomocí kabelu.
  2. Otevřete aplikaci iTunes na Macu > klikněte na ikonu iPhonu (mobil) v levé horní části okna iTunes.
  3. Klepněte na Souhrn.
  4. Klikněte na Zálohovat v sekci Zálohy.

Jak zálohovat iPhone do PC

Jak zálohovat iPhone do PC

Zálohu dat z iPhonu si můžete vytvořit i na počítači s OS Windows. Jak na to? Jednoduše a v pár krocích, znovu přes USB kabel a pomocí aplikace iTunes. Rovněž i zde platí, že pokud máte nastavenou synchronizaci s PC přes Wi-Fi, data můžete přenést i bezdrátově.

Postup zálohování iPhonu do PC s OS Windows:

  1. Připojte iPhone k počítači pomocí kabelu .
  2. Otevřete aplikaci iTunes > klikněte na ikonu iPhonu (mobil) poblíž levého horního rohu na liště iTunes.
  3. Klepněte na Souhrn.
  4. Klepněte na Zálohovat (pod záhlavím Zálohy).
  5. Pro šifrování zálohovaných dat vyberte možnost „Šifrovat místní zálohy“, zadejte heslo a pak klikněte na Nastavit heslo.

Jak zálohovat iPhone na externí disk

Jak zálohovat iPhone na externí disk

Data si můžete přenést i na externí úložiště v podobě pevného disku nebo SSD. Pokud se rozhodnete pro tento záložní zdroj, a váháte, zda volit variantu SSD nebo HDD, již neváhejte a nechte si poradit od nás, kterou vybrat. Tento druh přenosu je ideální zejména pro transfer fotek nebo videí.

Postup zálohování iPhonu na externí disk:

  1. Připojte iPhone k externímu disku pomocí vhodného připojovacího kabelu / adaptéru (nejčastěji USB do Lightning).
  2. Otevřete aplikaci Soubory na vaší domovské stránce iPhonu.
  3. Označte a vyberte soubory, které chcete zálohovat. Označte všechny fotky, videa, poznámky, kontakty apod. (Před tímto krokem je nutné si všechny položky, které chcete zálohovat, uložit do složky Soubory.)
  4. Klepněte na ikonu Sdílet.
  5. Vyroluje se vám nabídka zařízení, vyberte svůj externí disk (případně jeho název).
  6. Klepněte na Uložit.

Další způsoby zálohování na externí disk

Data si můžete zkopírovat na externí disk i tak, že disk připojíte k PC a po vytvoření standardní zálohy do PC/Macu (viz předchozí kapitoly), tu pouze zkopírujete na externí disk. V tomto případě jde o mnohem rychlejší způsob zálohování.

Použít pro zálohování můžete i aplikace AirDrop, Dropbox nebo iOS Transfer apod., pomocí nichž si zkopírujete položky do MacBooku nebo PC a odtud je snadno přesunete na zvolený externí disk.

CHCI IPHONE

Další aktuality

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Seznamte se s novou řadou produktů HONOR 200

Společnost HONOR na českém trhu představila tři zbrusu nová zařízení z řady 200. Zatímco nejnižší model zaujme svou velmi příznivou cenovkou, vlajková loď nabídne pokročilé technologie, funkce a špičk...... Celý článek
Jak vybrat napěňovač mléka?

Jak vybrat napěňovač mléka?

Jak si připravit lahodné cappuccino, caffè latte či latte macchiato s nadýchanou, hustou a jemně krémovou pěnou, pokud nemáte doma kávovar s mléčným řešením? Stačí si pořídit kvalitní napěňovač mléka ...... Celý článek
Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Recenze: Užijte si přípravu dobrot s tím nejlepším od značky Bosch – kuchyňský robot MUMS6ZS00

Moderní technologie už zabrousily i do našich kuchyní. Ptáte se jak? Skrze kuchyňský robot Bosch MUMS6ZS00. My jsme ho pro vás otestovali a zjistili, jak si poradil s bílky či kynutým těstem. Více se ...... Celý článek
Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Nejúspěšnější reality shows z dílny Netflixu: Co si nenechat ujít?

Hledáte tipy na to, co sledovat na Netflixu? Pojďme se podívat na celkem 7 reality shows, které se mohou právem zařadit k těm nejúspěšnějším. V našem výběru si na své přijdou jak milovníci vztahových ...... Celý článek
LG představuje QNED televizní novinky 2024

LG představuje QNED televizní novinky 2024

Ponořte se do obrazu s neuvěřitelně pestrými a sytými barvami na nových QNED televizích značky LG. Technologie QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a nabízí vyvážené zobrazení barev i dokonale...... Celý článek